Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biminka

RTG kręgosłupa rehabilitacja neurolog co dalej?

Polecane posty

Gość biminka

Mam 29 lat i problemy z kręgosłupem. Aktualnie jestem zapisana na rehabilitację (za dwa tygodnie wizyta u lekarza, który zdecyduje o zabiegach na jakie powinnam się zapisać), ale ortopeda zlecił konsultację neurologiczną na podstawie wyniku rtg. Jestem już zapisana na wizytę, aczkolwiek czy mógłby ktoś chociaż wyjaśnić co pokazuje wynik rtg i czy to coś poważnego skoro ortopeda skierował do neurologa. Oto wynik rtg rtg kręg C Niewielkie zwężenie przestrzeni międzykręgowych C2/C3, C4/C5, C5/C6 - podejrzenie dyskopatii. Zniesienie lordozy szyjnej. Lewostronne skrzywienie kręgosłupa C. Rtg kręg Th Pogłębienie kifozy piersiowej. Poza tym inne kostne zmiany strukturalne nie są widoczne. Rtg kręg L/S Zniesienie lordozy lędźwiowej. Płytkie prawostronne skrzywienie kręgosłupa Th/L z rotacją kręgów lędźwiowych w prawo. Wysokość przestrzeni międzykręgowych w normie. Poza tym objawy takie jak zawroty głowy szczególnie przy szybkim odwróceniu głowy, problemy z utrzymaniem równowagi, potykanie się nawet na prostej drodze, szum w uszach, uczucie sztywnego karku oraz ból karku promieniujący aż do przodu głowy. Noszę okulary korekcyjne, wada -0,75 oraz -1,5, czasami pojawiają się czarne plamki przed oczami. Problem ze skupieniem wzroku w jednym miejscu. Problemy z koncentracją. Nadwrażliwość na dźwięki. Częste drętwienie nóg oraz rąk. Drżenie rąk. W przeciągu ostatnich 4 miesięcy dwa ataki rwy kulszowej z bólem promieniującym w lewej nodze do kostki w prawej do kolana. Uczucie sztywności pleców, ból po dłuższym przebywaniu w jednej pozycji, najbardziej nasilający się podczas stania oraz leżenia. Proszę o podpowiedź gdzie jeszcze poza neurologiem powinnam się udać? Czy powinnam wykonać jeszcze jakieś inne badania? Na co zwrócić uwagę?

Gość gość
A skąd jesteś? Ja polecam wizytę w kręg-clinic. Pracują tam super specjaliści. Najpierw lekarz przeprowadza naprawdę dokładny wywiad, a później proponuje odpowiednie leczenie. Mi bardzo pomogli jak miałam problemy z wypadającym kręgiem :)

Gość gość
Wlasnie szukam podobnego zagadnienia, jestem po rezonansie magnetycznym,rentgenie bioder i jakichś innych przeswietleniach, dopatrzyli sie zmian w dolnej parti kręgosłupa, problem z biodrami i rwa kulszowa,następnie 2 tyg.w szpitalu rechabilitacyjnym,w sobotę wypis,a ból ,może w minimalnym stopniu zelzal,no i tez nie wiem co dalej robic.

Gość memory remain
Najlepiej na jakąś rehabilitacje się udać. jak jesteś z Krakowa to bardzo polecam ośrodek RehaExpert . Przystępne ceny i bardzo dobrzy rehabilitanci