Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Infekcja intymna

Polecane posty

Gość gość

Od czwartku biore antybiotyk na zapalenie zatok, lekarz uprzedził mnie ze moze sie pojawić infekcja intymna, wtedy mam zazyc 1 tabletkę fluconazol.. moje pytanie czym ta infekcja sie objawi? Niewiem czy mam juz shizy ale zaczęło mnie swędzieć dzis tak jakby okolica sromu. Nie jak sikam, tylko ogolnie tak cały czas czuje dyskomfort. Czy to juz infekcja? Niemam zadnych dziwnych wydzielin.

Gość gość
Moze byc poczatek

Gość gość
Po antybiotyku możliwa jest grzybica , objawia się swędzeniem , pieczeniem i serowatymi upławami . Kup sobie np Zenella Med albo Iladian lub cos podobnego w działaniu i zakładaj co wieczór jedną tabletkę do pochwy na noc . Tabletkę którą Ci polecił lekarz dobrze byłoby wziąć na samym końcu leczenia by wybić grzyba do końca o ile się pojawi.

Gość gość
Infekcja intymna moze nie byc powazna, ale moze tez prowadzic do znacznie pwoazniejszej choroby. Po co do tego doprowadzac, jesli mozesz sie tego pozbyc znacznie wczesniej? Należy odpowiednio zadbać o swoje miejsce intymne odpowiednim kosmetykiem do higieny intymnej. Ja już od sporego kawałka czasu zawsze przed snem stosuję emulsję provag, która właśnie pomaga zapobiegać problemom intymnym, delikatnie myje i pielęgnuje, łagodzi podrażnienia, nawilża, przyspiesza regenerację, eliminuje nieprzyjemne zapachy.