Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowej odwaliło czy mnie?

Polecane posty

Gość gość

Kobitki potrzebuje waszej porady ,bo nie wiem czy ja mam cos nie halo z głowa czy teściowa,możecie się smiać że znów wałkowanie teściowej,ale przeczytajcie. Synek miał robione zdjęcie w przedszkolu,w formie kalendarza na ścianę,więc od lutego ten kalendarz wisi na drzwiach w kuchni,teściowa dostała od swojej wnuczki w tamtym roku jeszcze kalendarz ze soba oczywiście,na każdy miesiąc inna dziewczyna z jej firmy,jej zdjęcie było w kwietniu.Teściowa dała ten kalendarz za szafkę nie rozkładała bo był duży .I oto nagle przyjeżdza jej córeczka ,(mama wnusi tej od kalendarza) ja patrzę a teściowa sciąga mój kalendarz i daje ten jej kalendarz z jakąś lafirynda co się wygina ,po prostu krew sie we mnie zagotowała.Co wy byście zrobili w takiej sytuacji? Opieprzyłam ją,i spowrotem zawiesiłam mój kalendarz ,a jej dałam do pokoju,wiem że to jest smieszne dla kogoś może ,ale jak można być takim hamidłem????Kuchnia oczywiście jest wspólna dodam:( robimy sobie na górze naszą osobną,ale narazie 7 lat mamy wspólna.

Gość gość
Tobie odwaliło. Nie masz w sobie za grosz empatii. Teściowa chciała , żeby córce było przyjemnie i pewnie po jej odjeździe powiesiłaby znowu kalendarz z wnukiem, a Ty chciałaś pokazać, że to Ty rządzisz w jej kuchni i że będzie tak, jak Ty sobie życzysz. Brrrr... Nie wyobrażam sobie mieszkać z taką pindą jak Ty.

Gość gość
Jej kuchnia jej rządy ona jest i będzie panią tego domu, a tobie nic do tego. Pozdrawiam

Gość gość
Niestety, to jej kuchnia, może robić co chce. Ty tylko z niej korzystasz

Gość gość
Tobie odwalilo.

Gość gość
Głupie jesteście kobiety i tyle,po pierwsze nie ja jestem u niej ,bo dom jest na nas zapisany,to jest raz,dwa gdyby nie my to by się nawet nigdzie nie mogła ruszyć bo ja jej tyłek obwożę autem wszędzie, to dwa,mieszkamy na wsi 3 km od miasta więc niech nie fika,i ja nie jestem małolata bo po slubie już jesteśmy 10 lat,i powinna mieć trochę w sobie pokory .I tak czy owak jest zdana na ,mnie ,więc jak nie wiecie jaka jest sytuacja to sie nie wypowiadajcie:)

Gość gość
Dziecko, to Ty powinnas miec troche pokory...

Gość gość
To po co w ogóle pytasz o zdanie?! Napisały Ci dziewczyny co o tym sądzą, a Ty się ciskasz, że one są głupie i nie znają sytuacji, więc mają się nie wypowiadać. Żałosna jesteś.

Gość gość
Pewnie po wyjeździe by wrócił na miejsce kalendarz z Twoim synem więc mogłaś przemilczeć, zwłaszcza, że ten większy kalendarz leżał gdzieś w kącie czyli nie był istotny:). Dom zapisany na was to teściową można mieć w d...ehhh weź kredyt i idź rządzić na swoim, ale chwila nie, bo przecież dom jest WASZ :)

Gość gość
Współczuję teściowej, że mieszka z takim poyebem. Mam nadzieję, że ktoś Ci ten nos utrze. Ty ten dom budowałaś? Za swoje pieniądze? Teściowa ma nie fikać bo co? Wywalisz ją z jej własnego domu? Aha i musicie być mega niezaradni, skoro od 7 lat nie umiecie sobie własnej kuchni zrobić. Swoją będziesz sobie mogła wytapetować całą tym śmiesznym kalendarzem.

Gość gość
Dziecko pewnie masz brzydkie i wstyd jej było przed gośćmi :-/

Gość gość
Podam ci przykład. Kiedy kupiliśmy swoje własne mieszkanie teściowa dała nam obraz, ani duży, ani mały, ale nie w naszym guście. Bardzo się cieszyła, że może nam dać prezent, obraz powiesiliśmy. Zaraz po jej wyjeździe, został zdjęty i schowany. Od tego czasu za każdym razem kiedy ma przyjechać wieszamy go z powrotem, a później znowu chowamy. Dlaczego? Żeby jej było miło. Nas to nic nie kosztuje, a ona się cieszy. Prawdopodobnie teściowa chciała zrobić przyjemność córce, a potem kalendarz wróciłby tam gdzie leżał. Serdecznie współczuję twojej teściowej.

Gość gość
To ze dom jest zapisany na was o niczym nie swiadczy. Jestes autorka.wredna tepa wiesniaczka.

Gość gość
Wlasne dziecko to dla kazdej madki bozyszcze i by sobie jego zdjeciami najchetniej wytapetowala caly dom + na ubrania wizerunek no i tatuaze (to bedzie dopiero obciach dla nastolatka, juz widze jak koledzy sie zlewaja).gorzej jak fotki wciska calej rodzinie i znajomym i nie wiesz co z nimi zrobic zeby nie urazic a miejsca na szafkach i kominku juz nie ma

Gość gość
Faktycznie autorko niefajnie zrobiłaś. teściowej musi być teraz bardzo przykro po tym jak na nią naskoczylas. Ona chciała dobrze, chciała by córce było miło ale jednocześnie widać, że zależy jej na wnuku, bo to z nim kalendarz wisi na co dzień. Aż mi się smutno zrobiło jak to przeczytałam . Przeproś ją.

Gość gość
Powinnaś przeprosić teściową. Zachowałaś się bardzo chamsko i wykazałaś się całkowitym brakiem empatii w stosunku do teściowej. A może zastanów się jakbyś ty się zachowała w takiej sytuacji. Jak byś to ty była już czyjąś teściową i twoja córkam przyjeżdżałaby w odwiedziny. Jak byś się czuła jakby twoja synowa tak się zachowała do ciebie?

Gość gość
Ja z kolei z jednej strony rozumiem i autorkę i jej teściową. Cały rok wisi kalendarz z dzieckiem a nagle bez konkretnego powodu jest ściągany, tylko po to żeby córce zrobić przyjemność... To jak autorka się ma czuć ? Serio dobrze byście się czuły jakby waszą matka zdjęła z półki zdjęcie wasze lub waszego dziecka i na wizytę gości zastąpiła je innym zdjęciem ? Bo ja nie... Aczkolwiek mogłaś to autorko powiedzieć w delikatniejszy sposób.

Gość gość
Autorko dom jest na Was zapisany?! To znaczy że twój? Względem prawa fakt bo został wam darowany a praktycznie to jest to dom teściowej w którym łaskawie pozwoliła Ci mieszkać. My mamy swój dom, poszliśmy do notariusza, zapłaciliśmy poprzednim wlascicielom i go kupiliśmy. Wy dostaliscie, więc nie pracowaliscie na to i do końca życia powinnaś byc wdzięczna teściowej. Odpowiadając na pytanie-Ty jesteś nienormalna i mega żałosna.

Gość gość
9.28 Autorka się mogła nawet obrazić, ale ściągać kalendarz i przestawiać coś w cudzym domu, to jest szokująca bezczelność. Dom zapisany? No przecież nie przez rodziców autorki..

Gość gość
Najpierw nas pytasz o zdanie a jak padają niewygodne dla ciebie odpowiedzi, to piszesz, że nikt nas nie pytał o zadanie :-D jesteś kolejna tępa dziunią z kafe. A to jak się zachowujesz, to szczyt wiesniactwa. A i jeszcze jedno. Jesteście albo niegospodarni albo leniwi że przez 7 lat kuchni nie zrobiliście

Gość gość
Taki dom zapisany tylko na papierze to i tak naprawde nigdy nie będzie Twój,twoje to jest to co sobie sama kupisz. Dopóki będzie żyła teściowa to bedzie jej dom i ona bedzie właścicielem i gospodarzem. Tak w rzeczywistosci to wygląda.

Gość gość
Pokora to się przyda autorce. Przez takie jak ona nie powinno się przepisywać domów ani mieszkań. Weźmie taką człowiek do domu a ta zaczyna rządzić. Słabo autorko. Bardzo słabo.

Gość gość
Obie jesteście siebie warte. przejrzyjcie wreszcie na oczy, nikt nie zachwyca sie zdjęciami, kalendarzami waszych dzieci. Wam sie wydaje, że dajecie wartościowy prezent, a dla innych to tylko makulatura, która zostaje wyesponowana aby nikogo nie urazic. dajcie już spokój z tymi durnymi prezentami typu kalendarze, kubki, ramki z fotografiami waszych dzieci. Jeśli juz cos dajecie, to dajcie rzecz która sprawi innym radość. Sami generujecie konflikty.

Gość gość
Prowokacja, nie ma takich tepych pip jak autorka

Gość gość
coraz bardziej skłaniam się ku temu, by jednak póki żyję nie przepisywać domu synowi i synowej. Jak nie będą "u siebie" tylko "u mnie", to synowa nie zrobi mi czegoś takiego, jak autorka swojej teściowej.

Gość gość
Nie jestem za brakiem asertywności w stosunku do teściowej z czystej grzeczności, ale ty zachowalas się jak idiotycznie. Brak pokory, kultury to mozesz przypisać tylko pod swoją.osobą.

Gość gość
Ja rozumię autorke i zrobiłabym dokładnie tak samo,teściowe to wredne babiszony i tyle w temacie,ja swojej pokazałam swój pokój ma,swoja kuchnię i niech nosa nie wysciubia ze swojej norki,a że mieszkam u niej to nie robi mi żadnej łaski.

Gość marlena30
Teściowa kontra synowa temat rzeka ha ha ha:) jak najdalej od teściowej radzę wszystkim!!! i od synowej też!!!

Gość gość
A tak dla waszej wiadomości.Dom został przepisany na nas tak,ale to był dom nie wykończony ,całą górę wykańczalismy z mężem za pieniądze ze sprzedazy z mojego domu rodzinnego,więc nie piszcie mi tutaj że niemam żadnych praw ,bo nie macie pojęcia o czym piszecie.Po drugie oczywiście nie zgadzam się z wami,mam do tego prawo ! dziekuję za odpowiedzi,byłam ciekawa co o tym myslicie.A w swojej kuchni ,w której teraz razem z teściową musimy przebywać,moge sobie wieszać co tylko chcę,a kalendarz z wmusią niech sobie wiesza w swoim pokoju,ja jej nie bronię,a wszystkie głupie odpowiedzi spływaja po mnie ,także się nie fatygujcie.

Gość gość
A dlaczego teściowa nie może sobie wieszać co chce a ty sobie wieszaj u siebie w pokoju z synusiem.