Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegrzalam się. Pomocy !!!

Polecane posty

Gość gość

Mam ogromny bol głowy i dreszcze :( momentami jest mi strasznie zimno a raz gorąco ze wytrzymać się nie da. Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie chociaż bólu głowy? :(

Gość gość
PAracetamol 1g i spać. Ja tak usnelam na plazy raz jeszcze na drugi dzien mnie trzymalo

Gość gość
Ochłodź się (mokry ręcznik, nogi w chłodną wodę, głowę tez). A potem faktycznie wypij sporo wody, łyknij jakąś aspirynę i spać.

Gość gość
do szpitala !!! udar moze byc smiertelny

Gość gość
Ja tak dzisiaj miałam. Nie byłam przegrzana. Jakaś mega migrena, aż mi kark sztywniał. Może u Ciebie coś podobnego? Ja wzięłam coś przeciwbólowego, Mg, elektrolity, B complex i dodatkowo kilka drobinek soli (nawet nie szczypta) do wody, którą piję.

Gość gość
Przede wszystkim - pij dużo wody. Nie, jakąś słodką, gazowaną, ale tę zwykłą. Uzupełnianie płynów jest najważniejsze. Postaraj się też ochłodzić - mokre i zimne kompresy na czoło, kark, ramiona. Nawet na ręce i nogi, ale ciało musi obniżyć swoją temperaturę. Co do tabletek, to nie wiem, jak działa na Ciebie ibuprofen, bo każdy ma inny organizm. Ból głowy i inne dolegliwości, to norma, jeśli chodzi o przegrzanie. Ale spokój i dużo wody, to powinno pomóc. A jeśli nie będziesz czuła poprawy lub, odpukać, będziesz czuła się jeszcze gorzej - zadzwoń po karetkę lub poproś kogoś, by zawiózł Cię na SOR. Udar cieplny może być naprawdę groźny. Przede wszystkim - postaraj się wyciszyć, stosować okłady, pić jak najwięcej wody. Jeśli masz pod ręką tabletki przeciwbólowe - zastosuj je. Dobrze, gdyby ktoś był przy Tobie i kontrolował Twoje samopoczucie. Był pod ręką, na wszelki wypadek, tak po prostu. Odpuść sobie, na jakiś czas, przebywanie na słońcu. Twój organizm dał sygnał, że zabrakło mu wody, za to słońca miał nadto..

Gość gość
Dziekuje wam bardzo! :) Do 21:17 nie sadze ze to migrena bo wczoraj wróciłam z plazy i miałam podobnie odczucia tylko ze duuuuuzo lżejsze wiec to zlekceważyłam. Dzisiaj znów byłam na plazy i jest masakra.

Gość gość
Polecam zimne piwko i spac