Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja dałam położnej 750 zł i miałam super opieke wg mnie trzeba dawac

Polecane posty

Gość gość

Tak samo jak daje się w restauracji napiwki. A dziecko i jego zdrowie jest i musi byc najwazniejsze!!!!

Gość gość
Prowo. Chociaż przy obecnym zj****iu matek to bardzo prawdopodobne...

Gość gość
JAk was nie stac na polozna to po co robicie sobie dzieci!?

Gość gość
A ja byłam na nfz, więc po co mi jeszcze dodatkowo prywatna położna?

Gość gość
a ja za 750zl mam zarcia na pol miesiaca

Gość gość
A Janie dałam położnej. Wystarczy że 9 msc płaciłam lekarzowi za wizyty i badania. Urodziłam siłami natury. Wszystko poszło sprawnie i szybko. Ból do wytrzymania. Mam zdrowe 2 letnie dziecko i już powoli myślimy o drugim. Jeśli miałoby coś pójść nie tak to i oplacona położna by ci nie pomogła. Co to wogle za tekst" jeśli nie stać cię na położna to nie rób dzieciaka" dziecinada.

Gość gość
Mieszkalabys w normalnym kraju to wspaniała opiekę położnej miałabyś w standardzie. Poza tym myśle ze to prowokacja bo nikt nie przyznałby się do przestępstwa jakim jest dawanie lapowek

Gość gość
A ja nie dałam ani grosza i miałam cudowną opiekę w trakcie porodu jak i na oddziale polozniczym. Więcej, na wizyty patronażowe przychodziła do mnie cudowna położna w ramach NFZ. Do lekarza w ciąży też chodziłam na NFZ, miałam robione wszystkie badania, lekarz w ramach testu nowego sprzętu zrobił mi za darmo usg 4d. Moja siostra chodziła tylko prywatnie, myślała, że jak zapłaci to lekarz będzie na jej skinienie. I co? I jej dziecko ma mpd ponieważ w szpitalu zwlekali z decyzją o cesarskim cięciu. Więc płacenie nie jest gwarancją urodzenia zdrowego dziecka autorko.

Gość gość
Myślę, że wynajęcie położnej nie wiąże się tutaj z dbaniem o zdrowe dziecko. Bo jak ktoś wyżej powiedział jesli ma być coś nie tak to i modlitwa do Boga nie pomoże. Wynajęcie położnej to nasz komfort. W tym momencie jest ona tylko dla nas. Kieruje co mamy robić jak się zachowac. Chroni krocze żeby nie popękało a niestety nacięcia są czasem konieczne . Moim zdaniem wyrzucenie pieniędzy w błoto.

Gość gość
To już nie są czasy łapówek. Prywatną opiekę położnej można opłacić legalnie poprzez szpital. Łapówki sa karalne, wysłać ten link na policję? Będziesz miała problemy i Ty i położna.