Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko otwiera i zamyka szafki To objaw autyzmu?!?!

Polecane posty

Gość gość

Moj synek mial problemy z napieciem miesniowym, czesto wiec odwiedzalam pewne forum dla mam. Ostatnio czegos szukalam, weszlam tam i byl temat, gdzie mamy wymienialy niepokojace rzeczy u niemowlat i kilkunastomiesiecznych dzieci. No i wiele pisalo tam o otwieraniu szafek i wyrzucaniu rzeczy. Moj tak robi, myslalam ze to normalne, ale okazuje sie ze nie do konca... Wiem, autyzm to zespol objawow, nie diagnozuje sie po 1 czy 2 rzeczach, ale o co chodzi z tymi sZafkami?! Moje dziecko, sasiadki corka robia tak i nigdy bysmy nie pomyslaly, ze cos jest nie tak.

Gość gość
To nie prowo!

Gość gość
Mój tak robił. Na 4.5 roku autyzmu nie. Nie doszukuj się czegoś czego nie ma.

Gość gość
otwierając szafki dziecko poznaje swiat, nie bron mu tego ;)

Gość gość
Nie, to dowód inteligencji. On rozumie, że w końcu trafi na te drzwiczki, za którymi są łakocie.

Gość gość
Sama sobie odpowiedziałaś. Po jednym objawie nie diagnozuje się autyzmu. Mój mały autysta lubi zamykać wszystko, szafki też, ale to jedna z wielu rzeczy. Schematy, powtarzalność dają autystom poczucie bezpieczeństwa i tyle. Nie wariuj, wiele dzieci otwiera szafki, bo lubi się tak bawić i nic się za tym nie kryje. Autyzm to o wiele więcej niż powtarzalne zachowania.

Gość gość
Spokojnie, otwiera szafki i w nich grzebie bo w ten sposób poznaje świat. Bez paniki, każde dziecko tak robi!!

Gość gość
Nie wierzę :D

Gość gość
A jak juz temat o autyzmie. Ogladalam ostanio na jutubie opowiesc takiego malzenstwa o autyzmie ich dziecka. Opowiadali, ze pierwsza rzecza na ktora zwrocili uwage, bylo to ze ich corka smiala sie jakby sama do siebie. Moje dziecko tez tak robi. To znaczy bawi sie czyms i wtedy glosno sie cieszy. Np. rozwalal dzis wieze z klockow i smial sie z tego, w wannie chlapal woda i smial sie z tego, przegladal sie w piekarniku i smial sie do swego odbicia. On w tym czasie nie patrzy na mnie tylko smieje sie tak jakby „ w przestrzen”. Nie wiem czy rozumiecie o co chodzi.

Gość gość
Moze ktos odp

Gość gość
Ty się pozwól dziecku spokojnie rozwijać, a nie przyglądasz mu się każdego dnia i wypatrujesz nieprawidłowości.

Gość gość
Nie chcę cię straszyć, ale naukowcy amerykańscy odkryli, że 100% dzieci z autyzmem oddycha! Lepiej sprawdź czy twój maluch też nie ma tego jednoznacznego objawu. Jeżeli objaw zostanie rozpoznany to poducha w rękę i dalej już chyba wiesz xD

Gość gość
23:07 Idealne podsumowanie osttanich bzdurnych tematow o autyzmie ;-)

Gość gość
Nie wariuj, wiele dzieci otwiera szafki, x Nie wiele dzieci, tylko wszystkie tak robią. Normalny etap rozwoju. Ciekawość. To tak jakby autorka zapytała, czy ściąganie obrusu ze stołu, przez 8-10 miesięczniaka, to objaw autyzmu.

Gość gość
gość wczoraj To też jest normalne. Jak ci się uda przejść planszę w grze na telefonie, to japa ci się nie cieszy? Układasz puzzle, szukasz tego jednego klocka, znajdujesz i co? Nie cieszy się to?

Gość gość
dziś x A może kompulsywne wchodzenie na kafe, to też objaw autyzmu? No smutne, bo przypadłość nieśmieszna, a te durne wątki tylko głupie odpowiedzi nasuwają.