Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podział kasy i obowiązków w małżeństwie

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy z mężem desperatami i czekamy na Wasze opinie które z nas ma rację. Ja : opłacam kredyty, przedszkole, połowę wszystkich opłat typu czynsz media itd. zakupy do domu począwszy od chleba do śrubki w suficie place tylko ja, koniec końców jestem gola i wesoła. Wszystkie obowiązki domowe są na mojej głowie plus dziecko i pies. Mąż płaci połowę czynszu i opłat. Duża część pieniędzy zostaje mu w kieszeni. Nie zapier.ddalla od rana do wieczora, ma czas a pomimo tego NIC w domu nie pomoże i hie zrobi. Nawet nie zawiesi nowej rolki papieru jak mu się skończy na posiedzeniu rady ministrów. Mąż mnie pyta gdzie jest kawior w lodówce skoro pod nową wypłata jestem bez pieniędzy. Nosz Cholera. Moim zdaniem jak już mamy mieć wszytko pół na pół to jiech dokłada się do zakupów i pomaga coś w domu.

Gość gość
Wiecie co to znaczy małżeństwo i wspólnota małżeńska???

Gość gość
Oczywiście że wiemy. Przynajmniej ja hehe Nie ma możliwości wspólnego konta ponieważ mąż chciałby mieć na wszystkim kontrolę jest strasznie zaborczy

Gość gość
Nabralas kredytów to plac!!!

Gość gość
To po co Wam ten papierek?? Jak już się tak liczycie to niech wszystkie wydatki i obowiązki będą podzielone... Po seksie wystawiacie sobie fakturę czy jaki Ch???

Gość gość
Kredyt jest wzięty na samochód który jest w praktyce mojego męża tylko dlatego że miałam być zyrantem a zostałam wkrecona i cały kredyt jest na mnie a to tylko dlatego że mąż ma długi po uszy i nie dostałby kredytu tylko na siebie. Oczywiście zamiast spłacać długi to pieniądze które mu zostają przepier na dodatki i tuning do samochodu

Gość gość
Ty masz męża czy drugie dziecko??? Są rzeczy ważne i ważniejsze. Które z Was ten cały podział wymyśliło??

Gość gość
Mężuś. A raczej mamusia mężusia a mężuś jak marionetka

Gość gość
To bierta rozwód, wystaw mu walizki i niech spierrrdalaaaha do mamusi. Rozwody są w modzie tera hahahha

Gość gość
Powiedziałem Ci. Opłaty jedzenie po połowie. Czyli np co miesiąc 500 on i ty czyli razem tysiąc na podstawę. A dalej to każdy wedle własnego uznania.

Gość gość
Nie przesadzaj pewnie ledwo co zje pewnie wszystko z córką zresz kupicie sobie osobne lodówki

Gość gość
Wchodzicie w związki a robicie podziały sztuczne. Przecież to nie ma sensu.

Gość gość
Dokładnie. Daje przykład. Wszystkie opłaty to 1500. Ja 750 on 750. Jemu zostaje ponad tysiąc a ja za reszte place dodatkowo za samochód, przedszkole plus zakupy i zostaje mi na Tampony hehe

Gość gość
Nie mam córki gościu wszechwiedzacy i nie zremy jak ty to tam twierdzisz. Bo ja sobie nie raz od gęby odejmuję żeby mąż miał pełny talerz z synem bo się patrzy żeby zaoszczędzić!!!

Gość gość
Gdzie opłaty 1500 o kurde! U mnie z mamą z 500.

Gość gość
Gdzie Wy przepraszam ślub braliscie? W Arabii, Turcji i gdzie? Bo chyba nie poznaliście się tak jak należy przed rozpoczęciem wspólnego życia, hmm???

Gość gość
Dokładnie. Daje przykład. Wszystkie opłaty to 1500. Ja 750 on 750. Jemu zostaje ponad tysiąc a ja za reszte place dodatkowo za samochód, przedszkole plus zakupy i zostaje mi na Tampony hehe X I dobrze bo byś wydała na kawę na mieście albo ciuchy.

Gość gość
W Niemczech kochana. Centrum dużego miasta i ceny naprawdę z kosmosu i to za nic specjalnego! Niestety człowiek wyjeżdża za lepszym życiem a tu kupa hehe

Gość gość
Według mnie wszystko ok. Mąż niech oszczędza inwestuje bo ty i tak wydasz na p*****ly.

Gość gość
Nie wydałabym na ciuchy. Nie mam potrzeby strojenia się i latania 0o sklepach ale może ty masz taką kobieta albo sama nią jesteś bo wiesz. Uderz w stół a nożyce się odezwą. Wolałabym odłożyć pieniążki i zabrać synka na wakacje bo ma 5 lat i na jedyne wakacje jakie sobie możemy pozwolić to wyjazd na szare blokowisko do rodziny

Gość gość
To niech wakacje płaci mąż albo rób nadgodziny.

Gość gość
Nie pisz z nim bo to oderwany od rzeczywistości 30 letni bezrobotny prawik mieszkający z matką któremu się wydaje że jest milionerem. Co on może wiedzieć na temat małżeństwa? Masz męża nieroba i mało inteligentnego bo to chore żeby mieć chłopa w domu i nie móc liczyć że naprawi kran czy gwóźdź wbije. Współczuje.

Gość gość
I zróbcie coś z opłatami 1500???!

Gość gość
Bo jestem w niektórych walutach

Gość gość
W walucie uzbekistanskiej chyba...

Gość gość
To jest prowo dziecka z gimnazjum bo nie ma opłat 1500...

Gość gość
Wysciub nos ze swojej klitki i zobacz że nie każdy żyje w ruderze na socjalu ciulajac każdy grosz jak ty... Wychodzisz w ogóle z domu gdziekolwiek?

Gość gość
Autorka ma blond włosy? Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie... Ty wszystkie pieniądze wydajesz na dom i rodzinę, w domu robisz wszystko sama, bierzesz dla niego samochód w kredycie pomimo tego że on tonie w dlugach, marzysz o prawdziwych wakacjach a on.. O swoich wydzimisiach. Obudź się. Po co Ci on?

Gość gość
A ty zanim napiszesz prowo to poczytaj że czynsz w Polsce to 7zł m2 nawet w Warszawie. Nic od państwa nie biorę ani mopsu ani nfz. I od kiedy 50m2 to klitka.