Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płodność męska pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam pytanie Mój narzeczony jest z zawodu spawaczem ma 34 lat a ja mam 26 lat Staramy się o dziecko 3 miesiące i na razie nic z tego nie wychodzi. Czy on może być niepłodny z tego powodu że jest spawaczem? Dodam że masz córkę z poprzedniego małżeństwa i ona ma 7 lat. Bardzo się boję że nie będziemy mogli mieć razem dzieci.

Gość gość
Jaka chcesz oddam sp/er/mę osobiście tobie bez zobowiązań z twojej strony na przyszłość :)

Gość gość
musi zrobić badania. Może to nie jego córka, a może faktycznie praca spowodowała u niego zmniejszenie płodności. Może niepłodna jesteś ty, ale zawsze na początek robi się badanie nasienia, bo to najłatwiej. I z tym do lekarza androloga, jeśli plemników jest mniej, dostanie leki, które spowodują np. lepsze ukrwienie tkanek i organizm zacznie plemników produkować więcej. Najpierw on musi być dwustuprocentowym samcem, a później można sprawdzać, czy u ciebie wszystko ok. Może stress? Zacznijcie robić więcej spacerów, a później jakiś numerek w plenerze. Może zaskoczy.

Gość gość
Ale co to jest 3miesjace? Skoro się obawiasz to sprawdźcie. O niech zrobi podstawowe badanie nasienia ty zbadaj hormony i zrób monitoring cyklu czy masz owulacje i czy pęcherzyki pękają.

Gość gość
Pewien lekarz powiedział małżeństwu mającemu problem z poczęciem: "Jak chce się mieć dzieci, to należy pojechać na długą wycieczkę do ciepłych krajów". Oboje byli nerwowi i mieli stresującą pracę.

Gość gość
najpierw badania a potem strach