Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztowała was cała ciaza i poród ogółem

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o: 1.wizyty u gina przez cała ciąże 2.porod i opłaty np. Położna, znieczulenie 3.inne koszty

Gość gość
Policzylam z grubego palucha i wyszlo mi ok 3500 ( ginekolog prywatnie 150 pln, kardiolog i endokrynolog z luxmedu chociaz zdarzały sie wizyty prywatne). Mialam cc wiec polozna nie byla potzrebna. Pappy tez nie robiłam. Tylko wizyty , usg i badania dodatkowe z krwi. Generalnie badania z krwi mialam w pakiecie, placilam tylko za cos dodatkowego.

Gość gość
Obecnie jestem czwarty raz w ciąży. Wizyty 150 co trzy tygodnie badania 50 średnio co trzy tyg bo raz jest tylko morfologia i mocz a raz więcej wiec zaokrągliłam. Poród w szpitalu wiec nic położnym tez nic nie dawałam. Od 30 tyg wizyty co 2 tyg a od 35 co tydzień. Czyli Policz sobie bo mi się nie chce a i jeszcze prenatalne chyba 250 jedno a są trzy. Mam tyle dzieci bo mnie na to stać jak kogoś nie stać to niech ciąże prowadzi na fundusz kupuje używane ubranka na olx i żyje z 500 3 porody naturalne 4 tez mam nadzieje ze będzie naturalny. Znieczuleń nigdy nie brałam bo nie jestem zwolennikiem

Gość gość
wizyty u gina plus badania laboratoryjne ok. 3000 zł poród nic

Gość gość
Wizyty w ciąży na NFZ u świetnej lekarki, wszystkie badania, usg Poród nic mnie nie kosztował, nie płaciłam położnej, a miałam cudowną opiekę, za znieczulenie nie płaciłam, bo rodziła w szpitalu, w którym bez problemu można dostać znieczulenie. Jedyny koszt to kwas foliowy, nie brałam witamin dla ciężarnych, bo odżywiam się zdrowo.

Gość gość
13:31 Mnie było stać na prywatne wizyty w ciąży ale od lat chodzę do świetnej ginekolog więc po co miałam zmieniać jak byłam zawsze zadowolona.

Gość gość
W pierwszej ciąży nie pamiętam, bo to był 2001 rok więc i wartości inne. W drugiej w 2016 miałam abonament w luxmed, w sumie jedyny koszt to wyprawka od początku wszystko, trzykrotne badanie usg, dwa po 250 zł, trzecie 300 zł, czyli razem 800 zł, pappa nie robiłam. No i taksówki żeby dojechac i wrócić z kazdej wizyty od ginekologa i endokrynologa, to zawsze szlo jakies 100-150 zł, mniej do ginekologa bo blizej, a do endokrynologa na drugi koniec miasta, wiec te 75 zl szlo w jedną stronę. No i taksowki na kazde badania. To same dojazdy wyszly mnie pewnie ze 2000 zł minimum. Więc ciąża i poród to jakieś 3000 zł. Bo poród miałam w państwowym szpitalu i nie płaciłam za położną. Obecnie 40 tc, koszt tylko kilku taksówek, bo już ciążę prowadzę na nfz u siebie w pobliskiej przychodni, i do pewnego momentu dawałam radę chodzic tam spacerkiem, a pozniej wizyty ustalam zawsze na rano lub badania, wiec mąż,przed pracą mnie woził i odbierał, teraz dwa razy byłam na ktg w szpitalu no to brałam taxi, ale jakieś 25 zł w jedną stronę, więc w sumie na taxi przez calą ciąże wydałam jakieś może 300-400 zł plus jedno prywatne usg za 300 zł.

Gość gość
Ok 1500 Nie płaciłam położnej.

Gość gość
Łącznie 1800, wizyty prywatne, poród za darmo

Gość gość
a bo to teraz pamiętam? ból tylko pamiętam nic wiecej

Gość gość
Ciaza .ok 15 tys zl..bo oruv clinika i wizyty.sane cc na zyczenie 3600.Wyprawka neble i pokoj tez pewniw tyle..ale ti moje 1 i ost.wiec pozwalam sobie

Gość gość
Wizyty bezpłatne i badania też. Poród również bezpłatny- drugie CC planowane. Trochę wydałam na leki, na nadczynność tarczycy i witaminy bez jodu a te trochę kosztowały. Testy PAPA bezpłatnie z racji wieku. Pierwszy poród prywatny lekarz i co miesiąc 100 + badania ok 30/40 zł. USG wtedy też prywatnie już nie pamiętam ile. Wtedy CC nieplanowane, z zaskoczenia za darmo.

Gość gość
Wszystko na pewno mniej niż 2tys. Prywatnie prowadziłam ciąże ❤️