Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupujcie tylko szampony bez soli

Polecane posty

Gość gość

Większość szamponów zawiera sodium chloride, można to sprawdzić kosztując małą próbkę szamponu, zdziwicie się jakie są słone. Sodium chloride powoduje że włosy są proste a jednocześnie sztywne, suche, szorstkie i niemiłe w dotyku tak jak po kąpieli w morzu. Producenci próbują zniwelowac ten efekt dodając jakieś olejki ale to niewiele daje. Włosy się niszczą, brzydko wygladają i zaczynają wypadać. Także to nie sls i parabeny odpowiadają za c*****ość szamponów tylko sole.

Gość gość
Kupilam sobie zachwalany moc olejków a włosy po nim sa suche i sztywne jak tektura. To samo gliss kur i w ogóle wszystkie. Najlepszy jest cameleo

Gość gość
Włosy po nich sa proste i się nie skrecają ale w dotyku są szorstkie aż zęby bolą

Gość zaćmiony moon
"włosy są sztywne, suche, szorstkie i niemiłe w dotyku" o, to się dzieje u mnie po niektórych szamponach. Obecnie mam już swoje ulubione szampony, bez parabenów, używam zresztą damskich szampanów. Jednak w maju, kiedy pod namiotem byłem, umyłem z desperacji głowę białym jeleniem i zrobiła mi się szczotka zamiast włosów! Tera patrze w skład i jest, sodium chloride! Coś może w tym chlorku sody być*. :D *Niee.

Gość zaćmiony moon
* S O D U nie sody

Gość gość
Na pewno, przeciez są już specyfiki do modelowania wlosów na bazie soli morskiej żeby miec efekt jak po wyjściu z morza.