Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tarczyca ktoś się zna coś pomoże

Polecane posty

Gość gość

Witam, robiłam badania krwi w kierunku tarczycy moje wyniki : Tsh 3.770 L 0.270 H 4.200 Jak to interpretowac, do lekarza idę ale wyniki mam już dziś. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺

Gość gość
Dodam kobieta 26 lat ☺

Gość gość
Masz TSH w normie, ale jeśli chciałabyś zajść w ciążę to możliwe, że trzeba by było je obniżyć czyli musiałabyś w tym celu brać leki na niedoczynność. A ft3 i ft4 robiłaś czy samo TSH? Masz jakieś objawy?

Gość gość
Ogólnie mam tak zwana gule w gardle i dziś poszłam skierowała mnie na badania krwi i usg ale usg dopiero we wrześniu, jak tu bedzie ok to laryngolog, bo sama już nie wiem czy to nie na tle psychicznym, wszędzie widzę najgorsze choroby

Gość gość
Czyli chce sprawdzić czy to nie wole. Akurat w tym nie mam rozeznania, bo sama mam niedoczynność i Hashimoto, ale mimo tego, że TSH jest w normie, na pewno przydałoby się sprawdzić też ft3 i ft4. Na twoim miejscu przed badaniem USG zrobiłabym to oznaczenie nawet z własnej kieszeni (ok. 40 zł), bo to w połączeniu z TSH daje pełniejszy obraz tego jak tarczyca pracuje.

Gość gość
Dla kobiety w wieku rozrodczym norma TSH to między 1 a 2, autorka ma podwyższone. I przydałoby się jeszcze zrobić ft3 i ft4, przeciwciała aTPO też nie zaszkodzą.