Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnnakama

Ojciec zniszczył mnie psychicznie

Polecane posty

Gość gościnnakama

Byłam niechcianym dzieckiem. Wiem o tym, bo rodzice otwarcie to przyznali. Ojciec zawsze powtarzał, że ,,trzeba było zrobić skrobankę". Całe życie mnie poniżał. Jego zdaniem nic w życiu nie osiągnę(i powtarzał mi to całe dzieciństwo). Zaparłam się, skończyłam studia, mam dobrą pracę. Mam 24 lata i od zawsze byłam ,,świnią", ,,pokraką", ,,matołem", ,,kurwą".

Gość gość
Przykro mi ale co chcesz w związku z tym zrobic?

Gość gościnnakama
A co mam zrobić? Jestem psychicznym wrakiem. Głównie w kontaktach damsko-męskich jestem przegrywem totalnym.

Gość gość
To co twój ojciec myśli i mowi o tobie to jest jego. Twoje jest to co sama o sobie myslisz. Na pewno masz niska samoocene. Ja bylam oczekiwanym dzieckiem, a ojciec traktowal mnie jak zabawke do spełnianja swoich ambicji, ciagle oczekiwania, krzyki, bicie, awantury w domu, rozkazy. Dzieki temu jestem singielka, zawsze będę sama,a jestem starsza od Ciebie. Ale powoli wychodze z niskiej samooceny, depresji. Musisz sie odciac od niego koniecznie. Mieszkasz z nim?

Gość gościnnakama
Ojciec zmarł rok temu.

Gość gość
Tym lepiej. Zapomnij o jego istnieniu. Tzn to sa moje rady, specjalistka nie jestem, ale wypieram zle rzeczy z glowy, zeby jej nie obciazac, wybieram tylko pozytywy. Myslenie w kółko o zlycg doswiadczeniach ciagnie w dol.

Gość gość
Żryj goofno autorko him ty masz zaledwie kilka klas gimby!!!