Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze usg czy to nie zapóźno?

Polecane posty

Gość gość

Witam o ciąży dowiedziałam się w dniu w którym powinna wystąpić miesiączka czyli w ostatnim dniu 4 tyg. Obecnie jestem w 6 tygodniu gdzieś koło połowy. Na pierwsza wizyte umówiłam się za tydzień czyli w połowie 7 tyg a to dlatego zeby zaoszczędzić sobie nerwów będzie nie będzie zarodka będzie nie będzie serduszka itp. Nie przemyślałam tylko jednej rzeczy, co jeśli ciąża będzie pozamaciczna? Czy s tej sytuacji 7 tydz to nie będzie zbyt późno i czy mogą być w związku z tym zagrożenia i powikłania? Lub jeśli ciąża okazałaby się zagrożona to czy nie będzie tez za późno No wdrożenie ewentualnych leków? Proszę o rady

Gość gość
Nie będzie za późno, może być i później. Na tym etapie i tak nic się nie robi, z resztą nic nie widać. Jeżeli coś by było nie tak (np. ciąża pozamaciczna) to będziesz miała niepokojące objawy, np. krwawienie, silny ból (i wtedy oczywiście do lekarza natychmiast).

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz

Gość gość
Nie, nie jest to za późno. Wcześniej na usg może nie być widoczna nawet ciąża więc nie idzie stwierdzić czy jest pozamaciczna. Idziesz w najbardziej odpowiednim momencie.

Gość gość
Dziękuje, jak czytałam tu na Kafe to dziewczyny 4-5 tydz już szły do lekarza dlatego się zmartwiłam czy oby na pewni dobrze robie. Autorka

Gość gość
7 to najlepszy czas, wcześniej nie zawsze serducho bije

Gość gość
Jajestem umowiona w 9 tyg ( bo becikowe). Pierwsze USG poprosze dopiero na 12 tydz, dopoki nie zobacze serduszka nie przywiaze sie tak bardzo, w razie gdyby cos poszlo nie tak.. Mi dopiero kilka dni po spodziewanym okresie wyszly dwie kreski, ale juz w okolicach tyg po zaplodnieniu czulam instynktownie. Przy corce i synu tez tak mialam.Wiedzialam i juz. Przy drugiej ciazy w 7 tyg wyszedl krwiak, oczywiscie bezobjawowy, ale co sie najadlam strachu to moje. Teraz ostroznie.