Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tajemnica służbowa

Polecane posty

Gość gość

Dosyć nieprzyjemna sytuacja, komornik wszedł na moją wypłatę (jest to dość długa historia, nie mialam o niczym pojęcia, nawet przez myśl by mi nie przeszło, że może mnie dotyczyć taka sytuacja). O wszystkim dowiedziałam się w banku, ponieważ część moich pieniędzy została tak jakby "zamrozona", były ale nie mogłam ich użyć. W wielkim szoku i niedowierzaniu zaczęłam rozwiązywać tę sytuację i wtedy dowiedziałam się, że księgowa z mojej pracy nie raczyła mnie o tym poinformować, natomiast powiedziała o tym innym pracownikom, których ta sprawa zupełnie nie dotyczy. Dodam, że jest to praca państwowa (chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Przecież osoby na takich stanowiskach obowiązuje tajemnica służbowa, ochrona danych osobowych. Co byście zrobili na moim miejscu? Chciałabym tak załatwić tę sprawę żeby nikt nigdy więcej nie czuł się tak przez tą panią jak poczułam się ja.

Gość gość
Najpierw musisz zebrać jakieś wiarygodne dowody, no a potem z nimi do sądu.

Gość gość
Ale czy mam rację? Księgowa nie powinna nikomu takich spraw wyjawiać? Czy jest na to jakiś przepis?

Gość gość
Oczywiście, że nie powinna. Jest tajemnica służbowa, skarbowa, bankowa, ochrona danych osobowych itd.

Gość gość
czy znacie jakies paragrafy na to?