Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziudka

Proszę o poradę!!!

Polecane posty

Gość dziudka

Witam ! Na początku przybliżę trochę sytuacje. Wychowuję samotnie 5 miesięcznego synka , z mopsu dostaję zasiłku 1000zł ,aż do ukończenia przez synka 1 roku.Syn jest pod opieką poradni nefrologicznej.Z partnerem już dawno nie mieszkam,od momentu rozstania nie otrzymałam od niego ani grosza .Partner nie dokłada się na utrzymanie dziecka ,w ogóle sie nim nie interesuje . On nie pracuje nie jest zarejestrowany w urzędzie pracy .Na pierwsze dziecko z poprzedniego związku płaci 250 zł alimentów -właściwie płacą je za niego jego dziadkowie. Chce wnieść pozew o alimenty i pytanie moje brzmi: 1)Czy mam szanse jakąkolwiek sumę na syna wywalczyć nawet te np. 150 zł 2)jak udowodnić sędzi jakie wydatki ponoszę na syna gdy nie zbieram za specjalnie faktur np gdy kupuję w sklepie 1 paczkę pampersów 3) czy powinnam wspominać o tym w sądzie ze dostaję na syna z mopsu zasilek jezeli on jest tylko do ukonczenia pierwszego roku? Proszę o poważne odpowiedzi

Gość gość
Wydaje mi sie, ze skoro ojciec dziecka jest zdolny do pracy, to powinien ja zwyczajnie znalezc. W zwiazku z tym powiniem tez placic alimenty. Jesli nie stac og na to, to chyba fundusz alimentacyjny wyplaca, a potem ojciec musi je splacic panstwu. Znajdz intormacje w internecie. Bedzie dobrze, tylko musisz troche kolo tego pobiegac.