Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Parkowanie prostopadle

Polecane posty

Gość gość

Czy podczas parkowania gdy będę wyjeżdżać najade troszkę na przeciwny pas, będzie traktowane jako błąd? Parkowanie prostopadle po prawej stronie i wyjazd w tym samym kierunku. Boję się najbardziej takiego parkowania. Wyjeżdżając na prostych kołach później skręcić kierownica do oporu nie ma szans żeby zmieścić się na prawym pasie w całości.

Gość gość
smarujesz cipkę substancjami zapachowymi ?

Gość gość
Czy wjezdzajac na egzaminie w miejsce parkingowe na pełnym skręcie to wyjadę w ten sam sposób? Też na pełnym skręcie? Tak mnie uczyl instruktor, ale czy to się sprawdzi? Parkowanie prostopadle po prawej stronie wyjazd w tym samym kierunku

Gość gość
Wystarczy że stanie jakieś auto obok Ciebie w tej samej chwili, zrobisz tak jak cię uczył instruktor to przy-pie-rd-zielisz w to auto i dowidzenia.

Gość gość
Jeśli zaparkujesz blisko między dwoma atutami to w żaden inny sposób nie wyjedzie jak koła prosto i do tyłu nawet jak najedziesz na przeciwny pas tyłem i nikogo nie skasujesz to nie jest to błąd.

Gość gość
nie mozesz na skrecie wyjezdzac bo wdupisz w auto obok! Nie wierze, ze instruktor takich bzdur cie uczy

Gość gość
Właśnie mówił że jak wjade na całym skręcie to wyjadę też w taki sam sposób.

Gość gość
Powiedz mu żeby Ci to pokazał niech tak zaparkuje między dwoma autami. Nagraj filmik. Zrobić zrobisz tak jak nie będziesz miał/a żadnego auta z jednej i drugiej strony w odległości z 3m co w dzisiejszych czasach można nazwać cudem na parkingu w mieście.

Gość gość Meg
kobito... rób na wyczucie i bardzo powoli. Zanim wjedziesz w to miejsce musisz byc odpowiednio daleko o zaparkowanych juz gratów tak z metr przynajmniej. Wyjeżdżaj tyłem na prostych kołach dopóki nie bedziesz pewna ze nie przypiertolisz przodem w bok któregoś z zaparkowanych.. sposób musisz sobie sama opracować, nie ma czegoś takiego jak recepta na parkowanie prostopadłe, caly czas musisz patrzec na początku na mache, dopóki gabarytów auta nie wyczujesz... to nie jest proste wszystko ale da sie z czsem opanowac, musisz byc tylko cieprliwa i uważna..

Gość gość Meg
i jest jeszcze taka aplikacja na androida Dr Parking tam sobie "uświadomisz" bardziej jak to wygląda, ściągnij sobie, sama korzystałam :P

Gość gość
Gość 05:56 właśnie ja na kursie tak wjezdzalam pomiędzy samochody ale teraz to już sama nie wiem bo chyba lepiej nie ryzykować z takim czymś. Bo nigdy mi nie pozwalał wyjeżdżać na przeciwny pas musiałam od razu znaleźć się na tym właściwym stąd wlansie moje pytanie czy na egzaminie nic mi egzaminator nie powie jak podczas wyjeżdżania wjade lekko tyłem na przeciwny pas.

Gość gość
dziewczyno ty jakaś tępa jesteś,nie masz kogoś w domu z prawem jazdy żeby ci pokazał? w teorii tego nie łykniesz,musisz poćwiczyć z kimś kto jeżdzi,a ty zadajesz takie pytania na forum:-D marnie widze cię na drodze w przyszłości

Gość gość
gość dziś jak masz szeroki pas to się zmieścisz jeśli wąski to sobie wyjedź na przeciwny tylko uważaj czy coś nie jedzie. Gdzie zdajesz to prawko chodzi o miasto ?

Gość gość
Więcej stresu ci zaserwowali niż jest trudny ten manerw. Pamiętam jak miałam 17 lat i podobny kit mi instruktorzy wciskali. Musisz zjechać na drugi pas bo nie zmieścisz się między pachołkami parkując do garażu. I ten zjazd to żaden błąd.

Gość gość
Za moich czasów to jeszcze mierzyli linijką odległości czy zaparkowane po równo z każdej strony. A dzisiaj tylko trzeba schować auto w miejscu parkingowymi i nie wyjechać za linię .

Gość gość
gość dziś za Twoich czasów gdy zdawałeś prawko to pewnie z 4 auta na ulicy były :) a teraz masz z 40.

Gość gość
Gość 13:15 tak chodzi mi o parkowanie w mieście na egzaminie. Tylko i wyłącznie na egzaminie, bo wiadomo że później każdy jezdzi jak mu lepiej, a na egzaminie trzeba tak żeby zdać.

Gość gość
14.38 nie wyśilaj się buraku bo jesteś starszy ode mnie. A swoją drogą jak widzę takich inbecyli jak w Polsce to się dziwie kto im dał te prawo jazdy .

Gość gość
gość dziś aż dziwne że masz prawko bo żaden psychiatra takiego oszołoma na drogę by nie wypuścił.

Gość gość
gość dziś Racja a potem wypadek za wypadkiem przez takich jak on co myśli że wszystko wie, a tak naprawdę nawet znaków nie odróżnia.