Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pyt do mam zyjacych od pierwszego do pierwszego

Polecane posty

Gość gość
gość dziś ciekawa jestem od kiedy u autorki zaczyna sie bogactwo , dla kogos kto zarabia 1800 to ten co zarobi 3000 jest juz bogaczem hahahaha a pozniej tematy , gdzie wy zarabicie 4000, no fakt suma zawrotna , malo osiagalna , szalu mozna ze szczescia dostac x Ale taka prawda, 4 tys to dla większości Polaków mało osiągalny zarobek niezależnie od wykształcenia. Ty nie patrz po sobie, że mieszkasz w Wa-wie, czy Krakowie, tylko popatrz na inne regiony. Ostatnio wzięłam chałupnictwo w większym mieście. Wiesz ile dostałam za pracę wartą 500zł, bo tyle wymagało to czasu? 50 zł. Prawda jest taka, że 3 tys w Polsce uchodzi za bardzo dobry zarobek. Tak dla przykładu. 2600 zł brutto, dostaje strażak na dzień dobry. Fajnie nie? Osoba, która naraża życie i zdrowie w ogniu i nie tylko. Zanim dojdzie on do 4 tys brutto, powtarzam brutto, to minie dekada. Strażnik miejski 2300 w Katowicach, 2700 w Gliwicach. Pielęgniarka, żeby mieć 4 tys do ręki musi naciągnąć dyżurami. Osobiście też wyciągnę czasem 4 tys, ale też są to nadgodziny, czy inne dodatki. Pracuję w sektorze prywatnym. Zarobek będący śmieszną kwotą w jednym wielkim mieście, będzie szczytem marzeń w innym mieście, a niekoniecznie tańszym.

Gość gość
dziś x Nie zrozumiałaś wpisu w ogóle. Odniosłam się do komentowanego przez Ciebie wpisu. Ktoś odpowiedział w wątku, w którym autorka pisze, że autentycznie żyje od pierwszego do pierwszego, że ma dwie średnie krajowe, a nawet wyżej, dwoje dzieci w prywatnych szkołach itp. i żyje od pierwszego do pierwszego. To nie wiadomo, czy ta osoba się żali, czy chwali...

Gość gość
Na styk zyc to ja bym chciala. Ja na - zyje i dosc

Gość gość
Jak sxukac pracy..kiedu zlobka nie mam.a priv 1500zl.podpowiedz jakas moze..bo zachwilr zostane zupelnie bez kasy.

Gość gość
Do 11:10 Można pracować zdalnie przez Internet.

Gość gość
Probuje przez neta..als nie zarobilam wiecej niz 20zl..nie da sie...nie umiem.

Gość gość
Musisz nabyc jakies wartosciowe umiejetnosci, ja sie kilku zawodow sama nauczylam, grafiki, robienia stron www, pozycjonowania, sprzedazy, marketingu, i w kilku z nich pracowalam zdalnie, zarabialam 4k netto, wiec sie jednak da

Gość gość
Moj zarabia 2,200-2500 jako operator pierwszej klasy w znanej fabryce... Mieszkamy na podlasiu. Powiem wam,ze koledzy zazdroszcza ,bo operator 2 klasy ma 2000tys a pomocnik 1550-1700. I pelno jest zakladow ale wszedzie takie stawki. Ja mam w markecie 1600 za 40 h tygodniowo plus to co musze zostac po godzinach i posprzatac,bo nie moge miesa schowac przed 22,kase zamyka sie punkt 22 i wtedy mozna liczyc utarg itp.

Gość gość
Nie umi progrowac czy grafikowac.Programy partnerskue to strata kasy

Gość gość
11:01 na koncie a nie kacie:-/

Gość gość
Musisz nabyc jakies wartosciowe umiejetnosci, ja sie kilku zawodow sama nauczylam, grafiki, robienia stron www, pozycjonowania, sprzedazy, marketingu, i w kilku z nich pracowalam zdalnie, zarabialam 4k netto, wiec sie jednak da A ile.musialas zainwestować w te kursy? Pytam bez złośliwości, ale z ciekawości Bo kurs w wyższej szkole gotowania na gazie nie bedzie tak dobry jak w szkole z renoma Poza tym to argument o doszkalaniu tez nie zawsze jest dobry Nie kazdy ma presyspozycje, czasem tak sie zlozy ze sie nie uda mimo dokształcania znaleźć dodatkowej pracy

Gość gość
Ludzie jak ja na chleb nie mam gdzie na kurs.Serio sprzedaje rzeczy...juz a co dalej...?

Gość gość
14:57 ale co mamy Ci doradzić? Skoro miałaś taka słaba sytuacje, należało myślec przed zajściem w ciąże:-/ alimenty z funduszu?:-/ to jeszcze z takim typem zaszlas, co zwiał i sie uchylił przed płaceniem??:O Nie masz jak isc do pracy, to zadna rada Ci nie pomoże. Jedynie co mi przychodzi do głowy to idz do mopsu, wypytaj jakie mozesz dostać zasiłki i tyle.

Gość gość
Wiele rodzin zyje od 1 do 1 . Tylko na kafe same bogate i super wykształcone .

Gość gość
Tu autorka.. Gdzie napisałam ze mam powyżej średniej krajowej i dzieci w prywatnych szkołach (11:30) ??? Szczerze? Moze jestem jakąś patologia jak kto woli,ale ja w swoim środowisku nie znam osob które zarabiają te 4000 . jak ktos napisał dla mnie to nieosiagalna kwota.

Gość gość
Przed zajsciem w ciaze mialam prace tylko umowy mi nie przedluzyli..a maz mnie zostawil z dlugami i dzieckiem..Z mopsu nic mi sie nie nalezy .

Gość gość
18:46 bardzo ci wspolczuje. A twoi rodzice? Moze sprobuj dom samotnej matki, zadzwon zapytaj o forme pomocy, zapisz sie tez do urzedu pracy i szukaj czegokolwiek, samotnw matki maja pierwszenstwo do zlobka

Gość gość
18:46 to cos kręcisz chyba - nie masz zadnego dochodu to dlaczego nic z mopsu ci sie nie nalezy? Byłaś juz w ciazy kiedy nie przedłużyli ci umowy?

Gość gość
19:02 Nie powielaj mitu, ze samotne matki maja pierwszeństwo w żłobkach:o nic takiego nie ma miejsca, wiem, bo pytałam.

Gość gość
moja sie dostala a ja samotna matka.

Gość gość
Ciekawe, bo mi kobieta powiedziała, ze nie ma przywilejów dla samotnych matek.

Gość gość
dziś x Grafiki się nauczyłaś sama...ciekawe na jakim poziomie. A program, który uprawnia Cię do komercyjnego wykorzystania to skąd masz? Wiesz ile takie kosztują? Do tego specjalistyczny monitor do grafiki...

Gość gość
Mój mąż zarabia średnio 2,5 tys, z dodatkowej pracy wyciąga jeszcze około 400, ja mam zasiłek wychowawczy razem 1000 zł, mamy więc razem około 4 tysięcy i to naprawdę nie jest dużo. Są miesiące, że uda nam się odłożyć kilkaset złotych a są takie, kiedy wychodzimy na zero. Albo odłożymy trochę kasy a za miesiąc musimy te odłożona ruszyć bo np zepsuje się samochod, chodzimy też prywatnie do dentysty i trochę to kosztuję albo idzie zima i trzeba zrobić większe zakupy ciuchowe i wtedy kilka stów pójdzie na to. Mamy jedno dziecko. I około tysiąca złotych kredytu. Mam nadzieję, że jak pójdę do pracy to nasza sytuacja się poprawi, chcialabym moc miesięcznie odkładać jakieś 1000 zł, było idealnie.

Gość gość
Mi ledwo wystarcza do 1 to dorabiam jako prostytutka a moj maz jako meska

Gość gość
Umowe mialam przedluzona do dnia porodu.Z mops mam 95zl i 500plus..na rodzine nie moge liczyc.Zlobki dostaja pracujace samotne.Szukam ale wez znajdz prace w godzinach zlobka.

Gość gość
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale praca typu pokojówka jest zawsze na rano do popołudnia.

Gość gość
Musisz nabyc jakies wartosciowe umiejetnosci, ja sie kilku zawodow sama nauczylam, grafiki, robienia stron www, pozycjonowania, sprzedazy, marketingu, i w kilku z nich pracowalam zdalnie, zarabialam 4k netto, wiec sie jednak da x a jakim cudem niby i gdzie, zdalnie, tak zarabiałas? na portalach typu freelancing? Bo czytałam o nich, i przecietne zarobki tam to z 600 zł, dorabiaja głównie studenci.

Gość gość
dziś - no i masz calkowita rację. z ciekawosci znalazłam nowe dane z rozkładem zarobków, sa one podane brutto, i osoby zarabiające od 5433 brutto do 5420, stanowia 7 % społeczeństwa... więc to zadna norma 5433 brutto jest to 3852 netto ( czyli na rekę) http://forsal.pl/artykuly/1105759,srednia-pensja-mediana-i-dominanta-wynagrodzen-w-polsce-ile-naprawde-zarabiamy.html

Gość gość
sory, druga kwota to miało byc 6520, ale to bez znaczenia

Gość gość
19:22 to dziwne, bo u nas w państwowych żłobkach mają pierwszeństwo rodzice samotnie wychowujący dzieci, pobierający świadczenia z mops i niepełnosprawni , nie musiałam pytać bo jest regulamin który wisi na drzwiach i przy składaniu papierów o miejsce musiałam wypełnić te rubryki więc albo Ci kit ktoś wcisnal i miał ubaw albo w twoim mieście dziwne zasady panują bo chyba oczywiste że samotny rodzic powinien mieć pierwszeństwo