Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Półtoraroczna córka mojej koleżanki chodzi w sweterku za 4000, jak tak można ?

Polecane posty

Gość gość

Córka mojej koleżanki ma kaszmirowy sweterek za prawie 4 tysiące...Przecież ona i tak zaraz z tego wyrośnie a za tyle kasy to można kupić garderobę na cały rok. Niektóre dzieci nie mają kurtki w zimę a ta takie coś. Dla mnie to debilizm, a wy co uwazacie ?

Gość gość
Każdy robi jak uważa. Nic innym do tego.

Gość gość
Jak kogoś stać to kupuje

Gość gość
A co? Żal doopsko ściska, bo ciebie nie stac 🖐️

Gość gość
Każdy może sam decydować o swojej kasie, ale zgadzam się z autorką, że to wyrzucanie kasy w błoto. Ja kupiłam wózek za 4 tysiące i usłyszałam od wielu osób, że jestem głupia, że tyle wydaje. Może i jestem ale ten wózek służy mi już prawie 2 lata i jak będę chciała go sprzedać to na pewno jeszcze przynajmniej tysiąc za niego dostanę. Tak samo czasem kupuje mojej małej drogie ubranka (takie do 300 zł) i wiem, ze to strata pieniędzy i nic niezbędnego ale jednak cieszy oko, więc raz na jakis czas mozna sobie pozwolic. Natomiast taki sweterek to już przesada, posłuży dziecku maksymalnie pół roku, a jakby chciała sprzedać to nie liczyłabym, że ktoś będzie chciał kupić za takie pieniądze.

Gość gość
Autorko nie wp!erdalaj nosa w nie swoje sprawy. Co cie obchodzi, ty placisz za te.rzeczy??!! Zazdrosnico podla.

Gość gość
O ile rzeczywiście ją na niego stać to spoko. Ale jak teraz będzie jadła razem z dzieckiem suchy chleb, tylko po to żeby zaszpanować na dzielni sweterkiem, o którym połowa ludzi i tak pomysli, że kosztował 20 zlotych, no to już trochę słabo.

Gość gość
Nie stać mnie na taki sweterek, ale uważam, że to głupota. Ale ja nie przywiązuję wagi do ciuchów. A takie zakupy to dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto. I nie zazdroszczę, bo krótkowzroczności nie ma co zazdrościć.

Gość gość
Chociaż tyle, że kaszmirowy, a nie jakieś g z poliestru tylko dlatego, że jest ładny :D

Gość gość
Nie Kupilabym takiego swetra. Jakbym miala tyle pieniedzy, znalazlabym Biedne dzieci, ktore nie maja butow, kredek I czystej lalki albo zwyklych klockow.

Gość gość
4 tys. za kaszmirowy sweter? Jakiej firmy tak z ciekawości? Bo za 1,2 tys., no...2 tys. to jeszcze, choć są i tańsze. Ale 4?

Gość gość
A dla mnie to bardzo mądre mimo wszystko. Wydawanie pieniędzy napędza gospodarkę. Dzięki temu zarobi sprzedawca swetrów kaszmirowych, producent i dostawca wełny.

Gość gość
Tiaa, od kilku miesięcy temperatura po 30 C. ,a dziecko chodzi w sweterku :)

Gość gość
11.45 Rusz trochę głową, chyba logiczne, że jak jest 30 stopni to go nie zakłada. To sweterek kupiony na jesień.

Gość gość
Thom Browne czy jakoś tak. Dla mnie ta cena jest z d*, bo to przecież malutki sweterek dla dziecka, więc ile tam tego kaszmiru jest ?

Gość gość
gość dziś Nie stać mnie na taki sweterek, ale uważam, że to głupota. x Nie rozumiesz jednej kwestii - jak ktoś jest majętny, to dla niego taki sweterek za 4tys, to jak dla Ciebie ubranko za 40zł :) Gdybyś posiadała tyle pieniędzy, że mogłabyś kupić dziecku drogą rzecz, która akurat Ci się spodobała, to jestem pewna, że byś bez wyrzutów sumienia kupiła. Już nie wspominam, że kto ile i na co wydaje, to wyłącznie jego sprawa. Zarobił, chce, więc ma. I tyle.

Gość gość
11.42 szkoda tylko, że obcą gospodarkę, bo to nie polska firma.

Gość gość
Oczywiście że głupota. Bogata kieszeń i uboga dusza.

Gość gość
11.48 Żeby było to dla niej jak 40 złotych, to musiałaby zarabiać jakieś 400 tysięcy. No nie oszukujmy się, nawet jak ktoś zarabia te 30 - 40 tysięcy to sweterek dla dziecka za 4 tysiące, gdzie to dziecko może za miesiąc z niego wyrosnąć, już nie wspominając o tym, że takie dziecko nie siedzi w dom bez ruchu, żeby prezentować swoje piękne ubranko tylko bawi się i brudzi przy okazji, to nie jest jakiś mały wydatek. Rozumiem inwestować w fotelik, zabawki edukacyjne, zajęcia dla dzieci, dobrej jakości ubranka itd ale wydać tyle hajsu na sweter który dziecko założy 5 razy to głupota w czystej postaci.

Gość gość
gość dziś Wciąż patrzysz z pozycji kogoś, kto nie może sobie na takie wydatki pozwalać. Pozdrawiam.

Gość gość
Nawet gdybym zarabiała miliony to nie kupiłabym dziecku swetra za 4 tysiące :D ani to warte swojej ceny ani mądre.

Gość gość
gość dziś Ale i tak nie możesz powiedzieć, 'co by było gdyby', bo nigdy w sytuacji milionerki się nie znalazłaś ;)

Gość gość
Choćby przez pamięć jak to było nie być milionerką. Nie rozumiem czemu niektórzy się tak chełpią tym bronieniem rozrzutnych bogaczy.

Gość gość
A jednak uważam, że to głupota. Dziś kasa jest, jutro jej nie ma. A ciuchy to tylko ciuchy. Nikt nie mówi że trzeba chodzić w szmatach, nie moja wina, że mam takie podejście. Dobra materialne mnie nie pociągają. Są rzeczy na które można wydać więcej bo warto, ale sweterek za 4 tyś dla 1,5 rocznego dziecka taką rzeczą nie jest. Zwłaszcza że dziecku wisi co ma na sobie. Grunt żeby było wygodne i praktyczne, nie sztuczne.

Gość gość
Głupota uzasadniona spaniem na pieniądzach

Gość gość
11.58 skąd wiesz,że nie mogę sobie pozwalać ? Gdybym chciała to mogłabym tyle wydać, ale po prostu nie rozumiem po co ? O ile rozumiem kupić sobie torebkę czy buty za kilka tysięcy to wydać na sweterek 5 razy tyle ile jest rzeczywiście warty, tylko po to żeby dziecko mogło powycierać go kilka razy po piaskownicach ? ? nie kupuje dzieciom ubranek w pepco, zawsze noszą dobre jakościowo rzeczy z dobrej jakości materiałów, ale żeby wydać 4 kafle na ubranko to trzeba mieć nierówno pod sufitem.