Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkładam 2.000

Polecane posty

Gość gość

Już od czterech lat odkładam 2.000€/mies (mam na czysto 3.700€/mies - jestem informatykiem). Za dwa, trzy lata wrócę do PL i będę rządził. Domek jakiś kupię, autko no i będę pracował tak jak wy za 5.000zł. Prosta piłka.

Gość gość
Dokladnie. I ani eurocenta do UE! Inwestycja w PL to najlepsza inwestycja :)

Gość gość
Dodam jeszcze, że w PL wszystko jest za bezdurno więc mój majątek starczy mi na długo. Takiego taniutkiego kraju jak PL to nie ma w całej UE.

Gość gość
A ja odkladam w PL 2500 co miesiac po tym jak dostalem podwyzke. Dzieki mądrej polityce gospodarczej PIS kraj sie rozwija jak nigdy dotąd. Dzieci nie chodzą głodne i jezdza na wakacje co roku dzięki 500+.

Gość gość
niestety tępaki z PL wysyłają całą kase za granice kupując w PL towary z importu i potem znowu muszą na saksy wracać po kase, tumany z IQ <80

Gość gość
gość dziś podaj ceny w PL a ja ci podam cene zachodnią, zobaczmy czy to prawda

Gość gość
Też tak myslalem i planowałem,rzeczywistość okazała się brutalna-domek ,samochód i rodzina do utrzymania to zdecydowanie więcej niż 5000zl.tyle może starczyło 3 lata temu,od momentu 500plus owszem pojawiło się więcej pieniędzy ale równocześnie koszty życia wzrosy

Gość gość
Polacy już dziś zarabiają za dużo i mnie jako pracodawcy to się bardzo nie podoba. Nie ma kim robić w tym kraju, bo bydło ma przewrócone we łbach i chce zarabiać po 3.000zł/mc. Skandal! A kto będzie na nas pracował? Przecież pracodawcy też mają swoje potrzeby. A wszystko jest takie tanie.

Gość gość
gość dziś wuj nas obchodzi co ci sie nie podoba. Kazdy zasługuje na godną pensje a ty nie musisz jezdzic nowym autem. Na tym polega posiadanie formy aby placic godnie. A jak sie nie podoba sam pracuj buehehheheheheee.

Gość zawsze za mało
gość dziś jak masz babe księżniczke z 1500 zachcianek to każda suma jest ZA MAŁO !!! Taka natura tego gada.

Gość gość
Ja płacę tym moim burkom po 3.000 i bardzo mi się to nie podoba. Tak wspaniałych zarobków to oni nigdy nie mieli awszystko jest takie tamie. A voto z idiota powiedział że byle szmaciarz ma żyć godnie. Jak chce żyć godnie To niech Założy swoją firmę i kosi kasę.

Gość gość
To ty zakasaj rekawy i sam pracuj za 2000zł w swoim dziadobiznesie. My Polacy nie pracujemy za~mniej niz 5000zł angielski kmiocie haha!

Gość gość
Czy mysliscie , ze jesli ludzie nie chca pracowac za stawke X to pracodawca musi ja podniesc? Ci co tak bedzie podnosil az Polskie stawki zrownaja sie z zachodnimi? To jest kompletne nieporozumienie myslowe. Zapominancie , ze Polska w wiekszosci konkurowala tania sila robocza, jesli sila nie bedzie tania a usluga/produkt koncowy za drogie to kazdy Franzuc,Niemiec, Anglik wyprodkuje to u siebie i nie bedzie importowal z Polski. Tym samym nie bedzie podwyzki w Polskim zakladzie bo po przekroczeniu pewnej granicy zaklad sie zamyka bo nikt nie bedzie prowadzil biznesu ktory nie jest rentowny. Srednio rowniez rozumiem dlaczego pracodawca podejmujacy tak duze ryzyko prowadzenia dzialalnosci mialby zyc na takim samym poziomie jak pracownik ktory tylko przychodzi, wykonuje prace i wymaga. Prowadzac firme mozna zarobic ale i stracicic(czesto i dorobek zycia)

Gość gość
No to niech sie zamyka. Nie potrzebujemy januszy biznesu w PL. Jak nie podniesie stawki to pojda do takiej firmy co im godnie zaplaci. Nikt ci za dziadowska stawke nie bedzie pracował z motywacja. Jaka płaca taka praca.

Gość gość
Jeśli tylko gospodarka wejdzie w inna fazę i bezrobocie wzrośnie pracownicy zaczną mówić inaczej. Takie zasady ekonomii. Wiadomo pracownik wybierze najkorzystniejszą ofertę a bizn3smen chce zarobić jak najwięcej.

Gość gość
2000 euro to ok 9000 PLN. Ja odkładam 10 000 w Polsce i pracuje na pół etatu. :))

Gość gość
W simsach chyba ćwelu nastroszony.

Gość gość
W realu, pedale na emigracji. Buehehehehehe :D

Gość gość
gość dziś juz weszła w nową faze. Placisz tyle ile zaządam slbo sam sobei układaj płytki. Koniec dziadobiznesow haha! Polacy wiecej pracuja niz angole i beda wiecej od nich zarabiac. I tak bedzie za 5lat.

Gość gość
Rodzina do utrzymania. Hihi. Trzeba byc madrym i nie miec rodziny a nie same problemy sciagac sobie na glowe. Rozdarte bachory i mezusia alkoholika czy zdradzajaca zonke. Lepiej byc samemu.

Gość gość
Informatyk zarabia w PL 5k? Głodowa pensja.

Gość gość
pozdro z silicone valey średniaki, 300k USD rocznie here, fullstack developer, ale życie tutaj drogie jak diabli

Gość gość
gość dziś takiego brzydkiego jak ty zadna by nie chciala cwelopedale BUEHEHEHEJEJEJEJE :D

Gość gość
Lepiej byc brzydkim niz wachac smrody z pieluch.. BUEHEHEHEHEHEBEHEGR

Gość gość
gość dziś szkoda ze twoja matka musiala wachac twoje smrody i cie nie wyskrobała pedale BUEHEHEHHEHEHEHJEJEJ :D

Gość gość
Twojej tez wspolczuje synalka cwelu buehehehehahahahahihihihih