Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam endometrioze

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat i jakiś czas temu dowiedziałam się ze mam endometrioze,lekarz przepisał mi tabletki Wiem ze ta choroba mocno utrudnia zajście w ciążę jeśli się będzie długo czekać Co robić? Starać się jak Najszybciej czy jeśli będę nadal brać tabletki to za rok dwa nadal mogę zajść czy to jakoś postępuje? Jestem w stałym związku,mieszkamy razem na swoim,oboje pracujemy więc niby czemu nie? No nie chciałam jeszcze być matka a za parę lat mogę juz nią nie zostać?:(

Gość gość
Gdybys miala PCOS to rzeczywiscie poradzilabym ci zajsc jak najszybciej. Z endometrioza roznie bywa. A dokucza ci ?

Gość gość
21 lat to młodziutenka jestes jeszcze na bobo... Masz czas dziecino

Gość gość
no właśnie a boje się ze za kilka lat nie będę już mogła mieć przez chorobę

Gość gość
Lepiej zmień lekarza bo endometriozę można stwierdzić tylko i wyłącznie przez laparoskopię. Nie ma innnej metody. Wiec twój lekarz albo ma chyba laser w oczach albo ma poważne braki w wiedzy.

Gość gość
Urodziłam mając 22lata syna. Teraz mając 32 urodziłam córkę. Pierwsza ciąża super, połóg również idealnie. Druga już dużo gorzej, ciężko było :) Zdecydowanie polecam ten wiek, który masz na rodzenie dzieci.

Gość gość
miałam bardzo straszne miesiączki , nie da się funkcjonować,tak się domyslilam ze cos jest nie tak

Gość gość
Widzisz. Cebulaczki juz cie wyleczyly.

Gość gość
Przecież to wszystko zależy od twojego konkretnego przypadku. Będziesz musiała mieć zabieg i wtedy dowiesz się co i jak. Ja miałam 22 lata jak miałam laparoskopie, która potwierdziła diagnozę lekarza. Jednak mój przypadek nie był na tyle zaawansowany żebym miała problem z zajściem w ciążę. Urodziłam w wieku 25 lat, zaszłam w pierwszym cyklu staran. Póki co to wrzuć na luz bo nic jeszcze nie wiesz a już myślisz czy w ciążę nie zajść..,