Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emkaxx

Długotrwały brak okresu

Polecane posty

Gość Emkaxx

Hej wszystkim, może znajdzie się ktoś, kto potrafi odpowiedzieć na moje pytanie A wiec mam już prawie 17 lat. Miesiączkować zaczęłam późno, bo dopiero w lutym tego roku ( ale byłam u ginekologa zanim zaczęłam i nie stwierdził nic podejrzanego; poza tym moja babcia zaczęła miesiaczkowac w wieku 17 lat). Pierwszy okres trwał 4 dni i był skąpy, kolejny był za 30 dni i był obfity, kolejny był za 14 dni i był również obfity Problem w tym, ze nie mam okresu od 4 miesięcy. Czy to normalne, ta nieregularność ? Wydzielinę z pochwy mam, ale okresu brak. Jeśli będzie trzeba udam się z tym do ginekologa.

Gość gość
przez pierwsze miesiące mogą się zdarzyć duże nieregularności - ale pójśc do lekarza byłoby sensowne

Jeśli dopiero zaczęłaś miesiączkować, to kilkumiesięczne przerwy w krwawieniu mogą się zdarzyć i nie jest to jakąś anomalią. Warto jednak jeszcze raz skonsultować się z ginekologiem. Pozdrawiam!

Gość Marioleczka85
Nie jestem lekarzem, ale brak okresu może powodować przede wszystkim stres, policystyczne jajniki, a nawet i cukrzyca. Koniecznie zgłoś się do lekarza bo to nie jest normalne.