Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłopot z rozczesywaniem włosów

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma włosy prawie do pasa. Nie chcemy ich obcinać, ale codziennie męczymy się z czesaniem. Wiem, że są jakieś spreje, które pomagają wygładzić i rozczesac włosy. Szukałam w Rosmanie, ale tam jest tylko jeden, który ma kiepskie opinie w necie. Możecie coś polecić?

Gość gość
Spray z Rossmanna taki rozowy jest slaby. Ja mam taki patent ze corka codziennie chodzi w warkoczu. Bo w kucyku po całym dniu wlosy byly nie do rozczesania ( ma krecone).

Gość gość
Przecież nie musi to być nic "specjalnego dla dzieci". Odżywek bez spłukiwania jest masa, dużo ma fajne składy. No i mam nadzieję, że masz tangle teezer albo podobną szczotkę?

Gość gość
Szczotkę mam zwykłą, ale może rzeczywiście czas pomyśleć nad lepszą. Ja pomagam sobie odżywka Gliss Kur, ale boję się psikac małej na włosy.

Gość gość
Kup dla niej odzywke Bumble & Bumble Hairdresser's Invisible Oil Heat/UV Protective Primer. Kosztuje ok 120zl w Sephorze, ale jest wybitnie wydajna. Mnie starcza na rok, przy codziennym uzywaniu. Naprawde fajnie wygladza, nie przeciaza, odzywia i pomaga rozczesywac wlosy. Czasami mozna sie zalapac na fajna promocje.

Gość gość
Nas matka obcinala na garnek bo nie chciało jej się czesac a my mordy darlysmy przy tym :D włosy do pasa są ohydne nawet zadbane. Po co jej takie?

Gość gość
Bardzo polecam tangle teezer. Myślałam że to tylko dobre promowanie, szczotka to szczotka, ale mi pomogło baaardzo. Mojemu dziecku zresztą też. Ja mam bardziej krótkie, do brody, ale bardzo gęste i dopiero teraz nie mam problemu. W drogeriach kosztuje sporo, w internecie można znaleźć praktycznie za połowę tej ceny, nawet z wysyłką gratis. Ja mam model do gęstych włosów. To pierwsza sprawa, druga- trzeba rozczesywać delikatnie. Najpierw same końcówki, potem zaczynasz 10 cm od końca i jedziesz w dół, potem 20 cm od końca i w dół, za każdym razem aż będzie gładko na danym odcinku, i tak aż dojdziesz do skóry głowy.

Gość gość
Ale po ciul małe dziecko ma się męczyć z włosami do pasa. Taka strata czasu na mycie, czesanie, poza tym to przeszkadza. Strata dzieciństwa. I takie ładne to wcale nie jest. Długie włosy naprawdę nie muszą być do pasa, żeby były efektowne

Gość gość
gość wczoraj Bardzo polecam tangle teezer. X Też polecam, ale tylko oryginalna. :)

Gość gość
gość dziś Ale po ciul małe dziecko ma się męczyć z włosami do pasa. x Po to, żeby mamuśce ego podbijało, jaką ma piąkną córcię z dłuuuugimi. Mała już się warunkuje na zmanierowaną qrewke, szkoda że dzisiejszym rodzicom brakuje rozumu i wiedzy

Gość gość
09:13 Mona córka ma włosy za pośladki i w życiu nie da sobie ich obciąć. Wolałabym żeby miała krótsze i łatwiejsze w pielęgnacji ale co poradzę? Na siłę mam ją do fryzjera zaciągnąć? Zresztą sama mam bardzo długie włosy. Dziewczynka z długimi włosami to zmanierowana qrewka? Pewnie kobieta z długimi włosami też jest qrwą według Ciebie?

Gość gość
Tylko szczotka z naturalnego włosów dzika. Firma Khaja model szczotki Helena kupisz na allegro. Żadne tangle teezer. Mam oryginalna i nie umywa się do szczotki z dzika. Moja córcia uwielbia jak ja czesze szczotka z dzika. Sama też ja używam. Nie wyobrażam sobie inne. To Mercedes wśród szczotek.

Gość gość
gość dziś A widzisz, ja ją kupiłam i leży, nie sprawdza się ani na moich włosach (proste ale grube), ani u córki (gęste falowane). A TT (tylko ten stary, bo ponoć od jakiegoś czasu zrobili nową wersję i coś przekombinowali) to bajka. Szczotka pewnie powędruje do moich rodziców do czesania kotów... W dodatku jest koszmarnie trudna do doczyszczenia.

Gość gość
10.09 a na moich włosach gęstych i zupełnie prostych długich sprawdza się idealnie. U córki tez. Fakt trzeba czyscic po kazdym użyciu i o nią dbać. . Ja mam ja ponad rok i jestem bardzo.zadowolona. to najlepsza szczotka. Nie szarpie włosów bo włosie dzika jest kompatybilne z włosem ludzkim.

Gość gość
Też polecam tangle teezer.

Gość czerwonamiska
Nawilżająca odżywka pomoże:)