Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumaczyć rodzinie? Ślub po rozwodzie

Polecane posty

Gość gość

Z moim byłym mężem mamy dwoje dzieci, 14 letnią córkę i 11 letniego syna. Jesteśmy ponad trzy lata po rozwodzie. Wzięliśmy ślub że względu na ciąże, byliśmy szczęśliwi ale coś się popsuło. Poklocilismy się kilka razy i jak dzieci stwierdziliśmy, że musimy się rozwieść. Mieliśmy być przyjaciółmi ale półtora roku po rozwodzie zaczęliśmy się spotykać w tajemnicy przed rodziną. Zaręczyliśmy się 4 miesiące temu i powiedzieliśmy tylko mojej siostrze. Czas powiedzieć dzieciom, w październiku ślub a nikt nic nie wie. Boimy się głównie reakcji córki tymbardziej, że najprawdopodobniej jestem w ciąży, jutro mamy wizytę u ginekologa. Krytyka rodziny będzie na pewno ale martwimy się reakcja dzieci już nawet nie ma ten ślub co na ciąże, a skoro 6 testów wyszło pozytywnych, nie miesiączkuje 3 miesiąc to ja jestem pewna.. Wiem, że to wszystko jest głupie ale może ktoś był w podobnej sytuacji. Wrócił ktoś do byłego partnera z którym ma dzieci?

Gość gość
Po prostu dać zaproszenie na ślub a o ciąży nie mówcie. I tak nie mają nic do gadania i nie mogą decydować o życiu dorosłych

Gość gość
A po co wam slub ? Pamietaj co sie raz popsulo nieidze tego naprawic, bo znowu sie popsuje.

Gość gość
Teraz mogą nie chcieć was znać bo robiliście ich w C.. Ja przez tyle czasu także podziękujcie sobie jak uciekną z domu

Gość gość
Po prostu dać zaproszenie na ślub a o ciąży nie mówcie. I tak nie mają nic do gadania i nie mogą decydować o życiu dorosłych M Myślę, że mają bo to dotyczy przede wszystkim ich. Ale najpierw niechcielismy nic mówić żeby nie robić nadziei, później głupio było z tego wybrnąć

Gość gość
3 miesiąc i jescze nie byłaś u lekarza? :O

Gość gość
Znam małżeństwo które zeszło się po latach. Ona strasznie to potraktowała, sprawa rozwodowa to pranie brudow. Odeszła do innego z którym też miała dziecko. Później okazało się że sielanka trwała krótko, alkohol i przemoc. Żyła tak iles lat, w końcu rozwód i na stare lata wróciła do pierwszego męża. Przyjął ją i znów się z nią ożenił.

Gość gość
A po co wam slub ? Pamietaj co sie raz popsulo nieidze tego naprawic, bo znowu sie popsuje. Jestem pewna uczuć, wszystko jest załatwione.. Urodziłam córkę w wieku 17 lat, rodzice nacoskali na ślub. Gdy zaczęła się praca, opieka nad dziećmi, wspólne utrzymanie rodziny, szkoła to było ciężko. Kryzys był na prawdę krótki a my ot tak stwierdziliśmy że to koniec zamiast sobie pomóc

Gość gość
3 miesiąc i jescze nie byłaś u lekarza? Ciąży się nie spodziewałam, wypiera łam to że świadomości, dopiero były mąż mi przyniósł testy i kazał je zrobić. Już teraz nie mamy wyboru, lekarz i mam nadzieję, że wszystko ok

Gość gość
Znam małżeństwo które zeszło się po latach. Ona strasznie to potraktowała, sprawa rozwodowa to pranie brudow. Odeszła do innego z którym też miała dziecko. Później okazało się że sielanka trwała krótko, alkohol i przemoc. Żyła tak iles lat, w końcu rozwód i na stare lata wróciła do pierwszego męża. Przyjął ją i znów się z nią ożenił. U nas na szczęście rozwód był wspólna decyzją, rozstanie w zgodzie i ta nasza przyjaźń. Po rozwodzie zaczęliśmy jeździć na wspólne wakacje z dziećmi, wychodzilismy do kina, na kawę tylko we dwoje, zaczęliśmy dużo więcej rozumieć. Mieliśmy krótki kryzys gdy oboje pracowaliśmy, ja przy tym studiowałam zaocznie, klocilismy się o czas wspólny o godziny pracy. Do sprawy rozwodowe byłam po studiach, mieliśmy wątpliwości co do rozwodu. Tyle, że nas wcześnie dopadła dorosłość, dziecko i szkoła, on praca, drugie dziecko, żłobek, przedszkole i praca nas obu. Trochę gonilismy za pieniędzmi a zapomnieliśmy o sobie

Gość gość
Zakładam, że jesteście po 40 i bawicie się w kolejny ślub i zaliczać ie wpadkę? W tym wieku ciąża to ryzyko, macie nastolatków w domu a jesteście na ich poziomie rozwoju

Gość gość
Zakładam, że jesteście po 40 i bawicie się w kolejny ślub i zaliczać ie wpadkę? W tym wieku ciąża to ryzyko, macie nastolatków w domu a jesteście na ich poziomie rozwoju Żadne z nas nie jest po czterdziestce. Ja mam 31 lat, on 36 więc nie jest aż tak późno ale nie planowaliśmy całej tej sytuacji.