Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurwiają mnie koleżanki przychodzące do sąsiadki. Matki!

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w domu 4 rodzinnym na dużym ogrodzonym terenie, parter jest wynajmowany na działalność i w ciągu dnia brama nie jest zamykana. Wszyscy sąsiedzi żyją spokojnie nie wchodząc sobie wzajemnie w drogę i raczej bez konfliktów. Z wyjątkiem wakacji. W tym czasie do jednej z sąsiadek przyjeżdza córka z mężem i dzieciakami, mieszkają w innym mieście ale w blokach, a u nas jest ładny duży ogród, zadbane trawniki i taki teren do wypoczynku więc w sumie nic dziwnego że przyjeżdzają tu jak na wczasy. Między dziećmi tej kobiety jest duża róznica wieku chyba z 12 lat i przedział wiekowy rówieśników też jest spory. Ledwo przyjadą zaczynają się procesje koleżanek tej kobiety, głownie matek z dziećmi w róznym wieku i żadna, dosłownie żadna nie pofatyguje się wejść na 2 piętro tylko wszystkie stają pod oknami i prują mordy, a tamta wystawia łeb przez okno i zaczyna się konferencja trwająca nieraz pół godziny żeby się umówić na spotkanie. Jedna drze się z góry, a druga a czasem jeszcze jakas drą się z dołu tylko po to żeby ustalić która godzina im wszystkim pasuje żeby gdzieś wspólnie wyjść z tymi bachorami. Na moją uwagę że można wejść na górę i pogadać zamiast drzeć się ludziom pod oknami wielkie oburzenie bo one mają dzieci. No i co z tego? Z tego co widzę wszystkie te dzieci już potrafią chodzić i potrafią wejść na schody. Taka wielka fatyga wejść na 2 piętro? Jak za wielka to można do cholery zadzwonić, wszyscy mają telefony w kieszeniach i też się jakoś umówić nawet bez wychodzenia z domu. Ale nie, one idą na poranne zakupy ciągnąc te bachory ze sobą, przy okazji wdepną pod okno do koleżanki i sobie z poł godziny poplotkują a bachory biegają dookoła. Jak z 6 takich matek wpadnie na ten sam pomysł to na parterze stoi grupa rozchichotanych bab, lata z 12 dzieciaków, a na piętrze wydziera się ta siódma, która też nie wpadnie na pomysł żeby do nich zejśc bo jak to , ona ma małe dziecko a to dziecko ma już z 2 lata i nie trzeba go na plecach targać. Jakakolwiek krytyka oznacza aferę że przecież one są matkami, i nie wiem z tego tytułu wolno im nie mieć kultury i rozumu?

Gość gość
To wyprowac sie na pustelnie

Gość gość
Bardzo Cię rozumiem. Mieszkam w bloku i pracuję z domu. Sąsiadki też zamiast wejść jedna do drugiej to albo gadają przez okna/balkony, albo na klatce pod moimi drzwiami. Mają tak głośne, piskliwe, wkurzające głosy, że czasem mam ochotę wyjść i walnąć jedną z drugą, bo kompletnie się przez nie nie mogę skupić na pracy. Zwykle włączam w takich sytuacjach głośno muzykę, żeby nie zwariować.

Gość gość
gość dziś Właśnie o to chodzi że kobiety mają takie piskliwe głosy, a nie rozmawiając ze sobą twarzą w twarz tylko z odległości 2 pięter dodatkowo krzyczą na wysokim C i czasem myślę że powinny mieć wydzielone jakieś zamknięte enklawy dla typowo babskich spotkań a już szczególnie dla spotkań wspólnie z dziećmi gdzie już wszyscy gromadnie tylko krzyczą i piszczą.