Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby co dokuczają innym w szkole powinni być karani

Polecane posty

Gość gość

Taka prawda.

Gość gość
Wyrzuceniem ze szkoły plus odszkodowanie dla dokuczanej osoby wypłacać powinni rodzice winnych dzieci.

Gość gość
Plus nauczyciele co przymykają oko na oprawców również powinni być zwalniani i płacili karę.

Gość gość
Mówie tu o karach z automatu. Jeśli chodzi o postępowanie karne to oczywiście też być powinno.

Gość gość
Winni są nauczyciele, uczniowie powinni im ufać na tyle, by czuć się bezpiecznie i zwierzać w takich kwesriach. A poza tym powinni być autorytetem, ale o tym można zapomnieć, bo jednak większość nauczycieli jest otępiałą, durną, szarą masą, s*****cą w porty przed dyrektorem i wykonującą swą pracę jak robot, bez polotu, pasji oraz talentu pedagogicznego. Nie wspominając o znikomym ilorazie inteligencji. Wszystkiego czego uczą, mają wykute na pamięć i powtarzają w kółko od lat.. Oczywiście nie wszyscy, paru na pewno jest ok ;)

Gość gość
Uczniowie mają nauczycieli za nic.. szczególnie w szkole średniej, gdy odrabiając zadanie domowe na pięć minut przed lekcją, dostają za nie piątki :P Nie wiem czy to prawidłowa linia oceny w stosunku do tegoż nauczyciela, ponieważ ktoś po prostu może nie mieć problemów z nauką i nie robi mu różnicy odrabianie w domu czy na 5min przed lekcją. Natomiast nauczyciel, który uczy podstaw (tak podstaw, bo nawet w szkole średniej uczeń nabywa wiedzę właściwie podstawową), a czuje się jak alfa i omega.. (oh please.. :P) dla mnie nie jest żadnym autorytetem.

Gość gość
Dorosłe życie zweryfikuje osoby, które, mając te kilka lub kilkanaście lat, znęcały się psychicznie lub/i fizycznie nad słabszymi. To, że dawniej takie były, to albo zasługa rodziców, albo - przebywania w towarzystwie, z którego się chłonęło najgorsze zachowania. Czasami rodzic nie wie, jakiego diabła ma za uszami jego dziecko, bo genialnie się kamufluje w domu, a bywa, że rodzice sami są niezdolni do uczuć wyższych, to potem się to odbija na swojej latorośli. Są też i tacy, którzy doskonale wiedzą o poczynaniach swoich pociech, ale mają znajomości, czy to w szkole, czy - w innych placówkach, więc nie dadzą im krzywdy zrobić. Ale, jak pisałam - dorosłość zweryfikuje tych, którzy dawniej mieli się za kogoś. Może znajdą się i tacy, którzy będą się z tego śmiać. Albo - bardzo wstydzić się za swoje zachowanie. A może - dziś odsiadują kary w więzieniach, bo życie tylko jeszcze bardziej ich zniszczyło. Albo - żyją bogato. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale czas robi z takimi ludźmi swoje i obnaża prawdę o nich...

Gość gość
Zdziwilibyście się, ale ja mogę stworzyć listę takich osób mimo że minęło 25-21 lat. Na razie się nie mściłem.

Gość gość
Kiedyś karą z automatu było walenie linijką po łapach. Jak taki młodociany sadysta oberwał że mu łapy spuchły jak serdelki to długo pamiętał czego nie wolno robić.

Gość gość
A wiecie ze najczesciej jest tak ze te ladne co byly w podstawowce i gimnazjum teraz gdy mają 25/28 lat sa brzydkie ? Nie wiem dlaczego tak jest ale czesto takie przypadki są. Te co byly przecietne przecietym zostają. A te właśnie brzydkie w gimnazjum czy podstawowce sa nie do.poznania. może przez fakt ze koedys byly brzydkie i robią wszystko zeby tamte czasy nigdy nie wrocily