Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ćwiczenia po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Kiedy bezpiecznie można rozpocząć ćwiczenia po porodzie?

Gość gość
Nie wcześniej niż 6 tygodni czyli przez czas połogu zero ćwiczeń, zależy tez czy ćwiczyłas przed, ponoc stawy wracają do normalności po pół roku dopiero, najlepiej skonsultować się z lekarzem.

Gość gość
musisz poczekać aż zmiany hormonalne cofną się a ty wrócisz do formy, u mnie trwało to prawie 4 miesiące

Gość matylda_k
Ja zaczęłam 2 miesiące po porodzie,ale poród był sn i bardzo szybko wróciłam do formy sprzed ciąży :)

Gość gość
Według położnych ze szkoły rodzenia prenalen ćwiczenia można rozpocząć już około 3 miesięcy po porodzie. Ćwiczenia te wzmocnią mięśnie brzucha i grzbietu. Nie trzeba ćwiczyć samemu, ale można zaangażować w aktywność także maleństwo! :) Zestaw ćwiczeń znajdziecie na stronie https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość kosmek
Nie wiem po co tobie jakiekolwiek ćwiczenia, ja po całym dniu "zabawy " z dzieckiem padam na twarz :(

Gość gość
kosmek, nie każda matka ma" zabawę" z dzieckiem,np. teraz trafił mi się "całkiem spokojny model" nie zbyt absorbujący i chętnie popracowałabym nad swoją formą :)

Gość judytta
Dopiero po 3 miesiącach wzięłam się za swoją formę, i tak jak napisał gość , musiałam "odbudować" mięśnie brzucha i grzbietu. Chodzenie przez kilka miesięcy z dodatkowym balastem :) zrobiło swoje, ale już po kilku dniach ćwiczeń widać poprawę. Proponuję aby w ćwiczeniach również brały udział wasze pociechy, zabawa na prawdę jest super :).

Gość marrtyna
Ja ćwiczę przez cały dzień i nawet w nocy :), są skłony,podnoszenie ciężarów, przysiady, skręty i rozciąganie, itp. Z miesiąca na miesiąc zwiększam nawet obciążenie, obecnie mój ciężarek ma 6,750 kg i moje mięśnie sprawują się wyśmienicie :)

Gość gość
ja miesiac po porodzie zaczelam powoli cwiczyc. glownie na orbiterku. jestem dosyc aktywna osoba.