Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kora do końca życia była wierna Religii Słońca Wiatru i kwiatów

Polecane posty

Gość gość

Kora do końca życia była wierna Religii Słońca Wiatru i kwiatów

Gość gość
Świecki pogrzeb Kory nie spodobał się niektórym księżom w Polsce. "Samozbawienie. Zamiast krzyża zdjęcie z młodości. Zamiast Salve Regina pioseneczka o niczym. Smutny koniec" – napisał ironicznie ksiądz Marek Sławek, czym włożył kij w mrowisko. Mocno odpowiedzieli mu inni znani duchowni.

Gość gość
Co najśmieszniejsze to najpierw duchowni mówili: skoro Kora nie miała nic wspólnego z Kościołem, to nie powinna mieć katolickiego pogrzebu. A potem, kiedy rzeczywiście nie był on katolicki, ksiądz Marek zamieścił wpis jak wyżej "Czy my naprawdę nigdy nie zrozumiemy, że takim chamskim zachowaniem nikogo do Chrystusa i Kościoła nie przyciągniemy?" – puentuje duchowny ... i to najprawdziwsza prawda

Gość gość
12:48 Calu cmentarz w zdjęciach zmarłych starych ludzi z młodości. J****a hipokryzja. Rzygam pseudokosciolem. Banda przychlastow.

Gość gość
A potem jak trwoga zdejmie to zdrowaśki będziesz klepać.

Gość gość
Bo większości polskich katolików i księży nie zależy natym, żeby przyciągnąć ludzi do Boga, ale żeby ich odepchnąć a potem demonstrować, że oni są "lepsi". Typowy faryzeizm. Doświadczam tego na własnej skórze nieustannie.

Gość gość
Ci którzy odpychają od Boga, bedą mieli swoje do odcierpienia w czyśćcu.

Gość gość
Kościół to przeżytek, zrozumcie, bo to nic innego jak stek kłamstw i otępienia umysłowego ludzi. A co gorsza KK to synonim bogacenia się i władzy.. nie ma nic bardziej obłudnego na tym świecie niż nasz kościół.. przecież Chrystus nakazywał życie w biedzie. Tak więc księża nie stosujacy się do tej zasady uświadamiają mi przede wszystkim, iż cała ta doktryna chrześcijańska to jedna, wielka bujda!!!! Oni (księża) to wiedzą, czas abyśmy i my zaczęli zdawać sobie z tego sprawę ;) Nie można pozwolić na to, by samozwańczy posłańcy Dobrej nowiny przejmowali kontrolę nad naszym życiem ;) Kościół to MANIPULACJA nic innego.

Gość gość
Chciałam wam jeszcze napisać, że Kora mi się znowu śniła, siedziała na walizkach i wołała do mnie: No pomóż mi, pomóż mi, szybko, szybko, szybko, bo muszę zaraz jechać!!! Jesli ktoś potrafi to zinterpretować, to proszę bardzo, zachęcam też do modlitwy za Korę.

Gość gość
Bogu bardziej się podoba czynienie dobra aniżeli bieganie do kościoła, na pielgrzymki i leżenie krzyżem.

Gość gość
Można trafić do Boga, lecz droga na pewno nie wiedzie przez KK.

Gość gość
12:56 Trwoga była i księdza pogonilam bo z gęby ściery nie robię więc nie p*****l i won różaniec klepac z intencją o rozum.

Gość gość
Chciałam wam jeszcze napisać, że Kora mi się znowu śniła, siedziała na walizkach i wołała do mnie: No pomóż mi, pomóż mi, szybko, szybko, szybko, bo muszę zaraz jechać!!! Jesli ktoś potrafi to zinterpretować, to proszę bardzo, zachęcam też do modlitwy za Korę. x To wołanie to ewidentnie oznacza, że wołała Jezusa, musiałaś w tym śnie jawić się jako Jezus.

Gość gość
Nie wydaje mi się :D Pytanie dotyczy raczej jej sytuacji i czego potrzebowała (modlitwy na pewno).

Gość gość
Wcześniej wpis księdza Marka Sławka skrytykował inny duchowny Wojciech Lemański. "Zamilknij klecho" – mocno skomentował we wpisie na Facebooku. "Po tym, jak została przed laty skrzywdzona przez faceta podobnego do ciebie, powinniśmy Bogu dziękować, że zmarła nie zażyczyła sobie, by na jej pogrzeb nie wpuszczano żadnego księdza" – dodał.

Gość gość
Kosciolowi nie odpowiada, że pogrzeb świecki, a tłumy ludzi, nieprzebrane tlumy jak okiem siegnąc towarzyszyly Korze w jej ostatniej wędrowce na tej ziemi. ps Ks. Lemański - BRAWO !!! - mocno i dobitnie odpowiedział na durny komentarz księżula Marka Sławek

Gość gość
Jest taka prawidłowość, że osoby molestowane czy zgwałcone przez księży, tracą wiarę. I nie jest to ich winą.

Gość gość
Prawicowe zarzuty, że mówienie w kontekście Kory o wolności czy o parodii demokracji jaka jest dzisiaj, jest wykorzystywaniem pamięci o Korze w sporze politycznym. A ja się pytam czy granie przez PiS ofiarami katastrofy smoleńskiej i powstańcami to wg PiS jest czczenie pamięci zmarłych, a nie czasem wykorzystywania grobów do rozgrywek politycznych !!!

Gość gość
gość dziś Jest taka prawidłowość, że osoby molestowane czy zgwałcone przez księży, tracą wiarę. I nie jest to ich winą. x Nie tylko takie osoby pokrzywdzone przez funkcjonariuszy kk tracą wiare. Wystarczy posłuchac co wyprawia Rydzyk czy niektorych proboszczów zamieniających koscioły i ambony w wiece polityczne :(

Gość gość
O tym trzeba mówić, zginęło 96 osób, i wszystko powinno być do końca drobiazgowo wyjaśnione. Większość Polaków czeka na wyniki śledztwa w sprawie tej katastrofy.

Gość gość
13:30 nie słyszałam, jak jestem w kościele, to akurat mówią w kazaniach o sprawach duchowości. A szkoda, bo chciałabym wiedzieć, jakie poglądy polityczne mają księża, jak oceniają tego czy innego polityka itp.

Gość gość
gość dziś Kościół to przeżytek, zrozumcie, bo to nic innego jak stek kłamstw i otępienia umysłowego ludzi. <> Jeszcze troche i Kościoł katolicki w Polsce bedzie się kojarzyl z limuzyna od bezdomnego, milionowymi dotacjami od państwa i nacjonalistami BRAWO !!! Dalej niech kk głosi, że prześladują ich i szkaluja ateiści i antyklerykałowie :-D

Gość gość
gość dziś O tym trzeba mówić, zginęło 96 osób, i wszystko powinno być do końca drobiazgowo wyjaśnione. Większość Polaków czeka na wyniki śledztwa w sprawie tej katastrofy. <> Widzę, że nie jesteś na bieżąco bo katastrofa smoleńska jest wyjasniona przez komisje Millera. no chyba , że wierzysz w bajki Antosia, a bylo ich 30 albo i więcej - to w takim razie życzę zdrowia

Gość gość
Dzisiaj Kościół to nie kościół kat., to sekta co żeruje na otumanionych starszych osobach. Nacjonalizm, rasizm, antysemityzm to już niemal codzienność w polskim kościele. Taka to oferta dla młodych :(:(:(:(

Gość gość
Komisja Millera przekazała nam same kłamstwa i bardzo dobrze, że istnieje komisja Maciarewicza. Trzeba byc niespełna rozumu żeby wierzyć reżimowi III RP i jego funkcjonariuszom.

Gość gość
Najlepsze jest zestawienie na plakacie - Msza św. i "Śmierć wrogom ojczyzny" :(:(:(:( To potwierdzenie że Polski Kościół katolicki, nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Drodzy purpuraci, prędzej czy później będziecie musieli zrobić schizmę. Różnice są zbyt wielkie.

Gość gość
gość dziś Kk prześladował swiat przez C wieków.. jest odpowiedzialny za miliony morderstw.. ale nie to nie byli przecież oni, to nie dzisiejsi księża, tak jak Niemcy, ktorzy już nie są faszystami.. No przecież ;) Więc dlaczego czekamy na odszkodowania? ;)

Gość gość
Przestańcie skakać do siebie.Temat jest o Korze a wy jak zwykle wkręcacie politykę!Przestańcie ujadać jak .....

Gość gość
13:37 To ty nie jesteś na bieżąco. Kłamią z uśmiechem na gębach a ty to kupujesz. Słabe. Zresztą dajcie już spokój korze. Żal wam d**e ściska że ktoś nawet na łożu śmierci się nie ugial czy o co chodzi? Kto o jakimś księdzu będzie pamiętał? Nikt.