Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka pytań o tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam Otóż od poniedzialku zaczynam swoją przygodę z tabletkami antykoncepcyjnymi Venis. Mam kilka pytań: 1) Czy jeżeli ginekolog powiedzial, że moje tabletki antykoncepcyjne nie kolidują z antybiotykiem na anginę(Ospen)gdy odstęp między tabletkami będzie 2/3 godziny a w internecie piszą, że do wybrania antybiotyku i 7 dni po, komu wierzyć? 2) Czy jeżeli 3-4 dni przed zażyciem pierwszej tabletki bralam ibuprom bądź paracetamol, nie muszę na początku się dodatkowo zabezpieczać? 3) Czy jeżeli 3-4 dni przed zażyciem pierwszej tabletki piłam herbatę ziołową bądź z grejpfruta nie osłabi to działania? I gdy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych zdaży wypić mi się taką herbatę, ile trzeba zaczekać abym byla chroniona? Czy to polega tylko na tym, że nie wolno pić tego w godzinach, w których bierze się tabletki anty? Może i glupie pytania, ale ważne dla mnie, dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Daj spokój,takie rzeczy nie oslabiaja dzialania tabletek.Jakbys zwymiotowala do 3 godzin po zażyciu to możesz się ew.dodatkowo zabezpieczyć lub wziąć kolejna jeśli minęło jeszcze mniej czasu.Przez pierwszy miesiąc zalecana jest dodatkowa antykoncepcja.Biorę tabletki 10 lat i nigdy nie wpadlam choć kilkanaście razy zdarzyło mi się zapomnieć i wziąć na następny dzień,bralam antybiotyki,chorowalam itp

Gość gość
***ginekolog powiedzial, że te tabletki działają od razu. ( 2miesiące przed antykoncepcyjnymi bralam duphaston, który regulował mi cykl i był, ale w mniejszym stopniu, lekiem antykoncepcyjnym.

Gość gość
Przeczytaj ulotkę tabletek tam masz wszystko napisane i wyjaśnione, antybiotyk oslabia dzialanie tabletek

Gość gość
Bez recepty tabletki Mizoprostol. znana jako tabletka "dzień po" Sprzedam tylko dla osoby 18+ Cena w 129,99. Wysyłka na paczkomat.

Gość gość
apteka24@protonmail.com

Gość gość
Ogólnie jest tak,ze jeśli stosujemy antykoncepcję hormonalną i do tego antybiotyk, to warto zabezpieczać sie potem przez 7 dni dodatkowo prezerwatywą. ja tez tak robię, pomimo,że stosuje pigułki antykoncepcyjne vines i pomimo,że czasami w ulotce nie jest napisane czy dany antybiotyk może osłabiać, to i tak prezerwatywę zawsze przy sobie mam w tym czasie, dla świętego spokoju.

Gość gość
Każda z nas ma różne pytania na temat tabletek antykoncepcyjnych i wcale się nie dziwię, zwłaszcza jeśli się zaczyna swoją przygodę z tą metodą zabezpieczania się. Ale spokojnie, poczytaj ulotkę, zawsze możesz się umawiać na wizyty u ginekologa lub jak chcesz to mogę polecić Ci bardzo fajną stronę na temat antykoncepcji, znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje http://antykoncepcjanamiare.pl/

Gość Fiorka
Dziewczyny brała któraś pigułki vixpo? Jakie są skutki uboczne? Czy ten system 24 i 4 placebo jest tak samo skuteczny?

Gość julinekokrąglinek
Ja mam vibin mini od niedawna, dopiero zaczęłam brać pigułki, to moje pierwsze. Trochę się bałam tych wszystkich skutków ubocznych, ale póki co jest ok i oby tak zostało ;)