Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rosną...

Polecane posty

Gość gość

Witam. Za dwa miesiące skończę 16 lat. Zauważyłam od pewnego czasu, że po prostu nie rosną mi piersi. Od 6 klasy stoją w miejscu. Jestem płaska po prostu. Moje piersi są mniejsze niż u 11 latek. Wszystkim koleżankom wkoło rosną, tylko mi nie... Jestem normalnej budowy ciała, ani chuda, ani otyła. Nie wiem już co zrobić, może powinnam zrobić jakieś badania?:( proszę o pomoc

Gość gość
16 wiek to już dość sporo i problemem jest jeśli do tej pory nie wystąpi pierwsza miesiączka. Jesli już regularnie miesiączkujesz to jest dobrze. Co do piersi to porozmawiaj z mamą, bo często kształt czy rozmiar piersi dziedziczymy od żeńskich przodków. Porozmawiaj z mama o swoim kompleksie i wypytaj jak to było u niej. Ale jesli w twojej rodzinie jest więcej dorosłych kobiet które mają bardzo małe piersi to możliwe że tak będzie z tobą. Zależy też jaką masz budowę ciała. Jeśli masz niedowagę to piersi duże nie będą. Jednak z piersiami jest tak że one rosną jeszcze długo, tak więc przez najbliższe lata powinno się coś ruszyć. Może niewiele ale nie martw się - małe piersi nie ograniczają, nie powodują bólu pleców czy nie przeszkadzają w uprawianiu sportu ani nie obwisna tak z wiekiem i można je fajnie podkreślać odpowiednim ubiorem. W każdym razie zmień podejście, nastawienie mentalne na bardziej pozytywne i porozmawiaj z mamą - nie wstydź się tylko z nią po prostu pogadaj.