Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapomniana tabletka antykoncepcyjna a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Otóż przyjmuje tabletki antykoncepcyjne od 4 miesięcy. Jestem w 2 tygodniu 4 opakowani. Dnia 07 kochałam się z chłopakiem. Potem zapomniałam o tabletce jakieś 9 godzin. 08 nie wziełam. 09również nie wziąłem tylko 10 z samego rana. 10rano wzięłam dwie z 08 i 09. Potem juz o stałej porze. 11 kochałam sie z chłopakiem. Jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży? Proszę o pomoc

Gość gość Luizka
Żeby antykoncepcja była zachowana to zapomnianą tabletkę należy wziąć do 12 godzin, jeśli dłużej to przez kolejne 7 dni trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie, prezerwatywę na przykład. Ja biorę belarę i też raz miałam sytuację, że zapomniałam tabletkę ale zmieściłam się w tych 12 godzinach i wszystko było dobrze. W twoim przypadku jeśli nie zabezpieczałaś się dodatkowo istnieje ryzyko ciąży jak najbardziej. Radzę wykonać test ciążowy za jakieś ok. 10 dni.

Gość gość
Po cholere się trujesz tymi tabletkami i pracujesz na nowotwór, skoro nie bierzesz ich zgodnie z zaleceniem i i tak nie spełniają swojej roli?

Gość gość
namieszałaś trochę, weź sobie ustaw na telefonie powiadomienia, ze masz wziąć pigułkę, bo takie zapominanie nic dobrego nie wróży, ja na przykład nie zapomniałam ani razu o moich pigułkach vines,. A ty,żeby nie zajsc w ciążę zabezpieczaj się dodatkowo prezerwatywą i nie zapominaj już tak o pigułkach :)