Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wydaje wam się to dziecinne jak was ktos z rodziny na Fejsie zablokowalby?

Polecane posty

Gość gość

Dokładniej to z rodziny męża. Laska mnie zablokowała na fejsuniu, a nigdy jej tam nic nie komentowałam a gadaliśmy tylko na żywo i w SMS. Fakt pokłóciliśmy się niedawno ale co ma do tego FB? Co o tym myśleć?

Gość gość
Dziecinada. Nie korzystam z "fejsunia".

Gość gość
Nie mam konta na fejsie :)

Gość gość
Ok, Wy nie macie. Ale powiedzcie mi co ma na celu takie zachowanie. Dla mnie to jest dziecinne, jesteśmy dorosłymi kobietami i wiadome jest że jeszcze nie raz się spotkamy bo nasi mężowie są braćmi. Będą różne święta, chrzciny i powiedzcie mi jak ja z tym się mam czuć i co o tym myśleć. Bo dla mnie to katastrofa że dorosła osoba tak rozwiązuje problemy. Jak dziecko w piaskownicy

Gość gość
21.28 Raczej teraz twoje zachowanie to jak dziecko z piaskownicy. Zablokowała cię, to zablokowała. I tyle. Jej konto i może tak zrobić. O co Kaman?

Gość gość
Dzisiaj brat do brata z nozem do gardła .

Gość gość
Faktycznie, nie jest to dojrzałe zachowanie, ale może ona teraz się boi, że będziesz robić jej jakieś nieprzyjemności, śledzić jej profil, by uzyskać jakieś kompromitujące rzeczy, ma coś do ukrycia, i takie tam. Nie wiem, o co Wam poszło, ale, jeśli ona ma trudny charakter, to postanowiła, że nie da Ci satysfakcji z bycia w gronie jej znajomych. Brzmi to i śmieszno, i straszno, tym bardziej, że jesteście rodziną, ale nic nie zrobisz. Choć, w sumie, mogłabyś jej dogryźć, w żartach, z wyczuciem, kiedy będziecie widzieć się w większym gronie, czy w taki sam sposób traktuje innych swoich znajomych, jeśli się z nimi pokłóci. Najwidoczniej, myślę sobie, ona ma dziecinną mentalność. Jak coś się nie podoba, to tupie nóżką, i tyle. Nic nie poradzisz. Będzie chciała, to Cię odblokuje, a jeśli nie, to też dobrze. Przynajmniej nie będziesz martwić się o to, czy ona Cię śledzi lub mówi o Twoich wpisach komuś innemu. Wygląda to nieciekawie; pierwszy raz spotykam się z czymś takim, ale ludzie są różni. Nic się nie poradzi..

Gość gość
Może kobieta wstawia zdjęcia dzieci, z wyjazdów itd i nie chce żebyś je widziała i np rozniosila plotki. Rozsądne w sumie. Niedawno byl wątek z drugiej strony, laska szwagierke misla na fb a ta ja obsmarowywala do tesciowej. Pytala co robić to jej napisaly, żeby tamtą zablokowała to skoncxy się źródło informacji. Proste.

Gość gość
To nie jest dziecinne.To jest jasny komunikat żebyś się odczepiła,nie pisała,nie komentowała.To tak jakby powiedziała wprost Nie Lubię Cię.

Gość gość
Ma Cię w du...e i tyle. Sam tak zrobilem u siebie w rodzinie i dobrze mi z tym. Jesli nie chce zeby ktos mieszal jej w grach jak ty ,bo jestes dwulicowa i ona o tym wie ? . To Cie blokuje i ma spokoj. Ps. Skad wiem ,ze taka jestes? A co Cie obchodzi co ona robi ze swoim fb? I jak tu ja obgadujesz zamiast isc do niej wyjasnic to, skoro Cie to tak boli. To pewnie w calej rodzinie obgadujesz wszystkich :/

Gość gość
Dziecinne to trzymac taka osobe wsrod znajomych.Mialam przyjaciolke przez 20 lat ale poklocilysmy sie i nie przyszla na moj slub...Nie rozumiem po co ma zagladac i obserwowac moj profil i interesowac sie moim zyciem.Przekaz jest bezposredni ze mam ja w d...

Gość gość
Nikogo nie obsmarowuję, właśnie że zawsze było tak że to ona była ciekawa moich relacji z rodzina męża, sama miała je mocno zdystansowane, więc potrafiła zadzwonić do mnie z pytaniem, ile teściowie dali nam pieniędzy w kopercie na wesele, ja w szoku i sytuacji podbramkowej niestety odpowiedzialam ma to pytanie odruchowo..jak się dowiedziała to z uśmiechem na ustach dodała "o, to my dostaliśmy więcej". Zawsze ze mną rywalizowała o miano lepszej synowej, lepszej kobiety, chore. Co do spekulacji, że ja śledziłam jej profil to o czym wy będziecie mi tu bredzić? Raz że najpierw uderzyłam do niej z tym zablokowaniem mnie a dopiero potem na forum, dwa że o jakim śledzeniu mowa? Skoro ani ja ani ona nie publikujemy żadnych wpisów na FB, zdjęć dajemy mało i od wielkiego dzwona a poza tym nie trzeba kogoś chamsko blokować by mu ograniczyć dostęp do swoich zdjęć i wpisów. Co wy, nie znacie opcji "pokaż wszystkim znajomym oprócz..."?? Dla mnie takie blokowanie jest już mega słabą akcją. Nie mam ochoty dłużej wam tłumaczyć że nie jestem wielbłądem ale dla niedowiarków to choćbym nawet była taką mendą która zawartość Facebook synowej będzie przestawiać teściowej to i tak nic bym nie wskórała (a brzydzę się takimi zachowaniami) bo ona i tak zawsze miała wszystko poukrywane więc po co blokować kogoś z bliskiej rodziny? Chore.

Gość gość
22:04 idź być debilem gdzie indziej, co? Wywalanie kogoś ze znajomych jest słabe, ale żeby blokować to już nie wiem co by się musiało stać bym tak komuś zrobiła. Co to za argument, że tamta zablokowała aby autorka wątku nie widziała jej zdjęć z wczasów? Co za głupota, cały ten fejsbuk to wylęgarnia debilizmu, jak nie chcesz jedna z drugą pało by inni widzieli i komentowali twoje foty na uj je publikjesz kretynko jedna z drugą? No na jakiego wała? Właśnie bardzo źle że Facebook wprowadził możliwość blokowania i ukrywania,. Jak ktoś jest na tyle pusty, próżny i się lansuje by aż wrzucać foty do neta to sorry ale musi się liczyć z tym że każdy to może skomentować i zobaczyć jak nie u siebie to z relacji koleżanek i szwagierki.

Gość gość
23.25 Wlasnie nie każdy. Ktoś kogo nie lubimy i nie chcemy, żeby widział nasz profil, możemy go zablokować. Możemy profil ukryć,i tylko znajomi będą widzieli to, co chcemy przekazać. Po to te funkcje są. I bardzo dobrze, że są.

Gość gość
Ale w czym problem ? W tym, że będziesz mieć jeden znajomy mniej na fejsuniu ? To dopiero dziecinada. Nie problem że sie pokłóciły tylko problem że fejs. Problemy dzisiejszego świata.

Gość gość
Nie kocham cię już :(

Gość gość
a ja mam fb i kiedyś usłyszałam jak teściowa rozmawia przez telefon z jednym z braci mojego M Wsłuchałam się i wyszło że to harda dyskusja na mój temat mojego życia i d**y Więc znalazłam jakiś śmieszny tekst na temat dwulicowości i plotkarstwa dodałam swój komentarz i z tą myślą że ten brat się domyśli ze do niego piję jakoś zareaguje No i jednak tak się nie stało on mi to zalajkował i dodał komentarz że mam racje najgorsi to dwulicowcy . Ale to mnie nie ruszyło tak jak to że moja szwagierka i to żona innego brata po tym usunęła mnie ze znajomych Do dziś się zastanawiam co ją tak ruszyło . 5 lat już minęło rzadko się widujemy ale za każdy razem śmiać mi się chce bo ta to dopiero musiała na mnie nadawać skoro ją to tak ruszyło

Gość gość
Ja mam zablokowanych ludzi. Po to jest ta opcja.

Gość gość
Ja mam zablokowanych ludzi. Po to jest ta opcja.

Gość gość
A skąd wiesz, że Cię zablokowała? Ja bym chętnie niektórych zablokowała, ale nie robię tego żeby im nie było przykro jeśli się zorientują.

Gość gość
A ja blokuję na fb osoby, nawet rodzinę jak nie podoba mi się co oni piszą. FB u mnie to przeważnie grupy kulinarne związane z moim sposobem żywienia, fajne przepisy i inspiracje, następnie to rodzina i znajomi, którzy czasem coś opublikują. Zablokowałam dwie osoby, jedna non stop publikowała zdjęcia abortowanych płodów, chorych powykrzywianych dzieci i pisała pod tym amen lub jakieś modlitwy, po co mi to ma się wyświetlać? Druga osoba to bezkrytyczny pisowiec, mieszkający w Niemczech, patriota wyklęty. Mieszka sobie spokojnie w tych Niemczech, wyciera tyłki Niemcom i trzepie kasę, a napierdziela jacy Niemcy źli, Owsiak be, wyzywa w internecie nieznanych ludzi co mają inne zdanie niż on i ciągle jakieś polityczne rzeczy, mnie to nie interesuje. Może zablokowała ciebie, bo piszesz jakieś głupoty lub wrzucasz zdjęcia? Nie jest to dziecinne.

Gość gość
Tłumacze Wam że od dwóch lat nic nie wrzucam, a ona tylko wrzuca jakieś linki do kosmetyków i nie wrzuca zdjęć ani wpisów więc po co blokuje kogoś kto nic nowego na jej fejsie od lat nie widzi ani ona na moim? To po co blokować w tej sytuacji? Owszem byloby to zrozumiałe jakbym jej wypisywala czy lajkowala coś na FB ale ja nic takiego nie robię od lat więc po co blokować? W tej sytuacji to JEST dziecinne.