Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesiąc czy jesteście przepuszczane w kolejkach?

Polecane posty

Gość gość
Tak przepuszczali mnie w sklepach i na poczcie. Glownie faceci

Gość gość
Bylam w 3 ciazach i nigdy mnie nikt nigdzie nie przepuscil. Ja tez nie przepuszczam.

Gość gość
A nie pomyślałyście, że w kolejce/ tramwaju też są osoby, które nie mogą stać z różnych powodów ? i tak, mam dzieci.

Gość gość
ale do osób co miały cudowne ciąże lub jeszcze nie były chciałabym wysnuć komunikat, że nie każda ma taki lajt w ciąży, są takie co cierpią na wszelkiego rodzaju dolegliwości. xxx No i? Niech cierpią skoro chciały.

Gość gość
A ja uważam, że co innego u lekarza, w banku, na poczcie, ale w hm? Jak kobieta w ciąży nie da rady to nie musi lazic po galeriach. Spotykam takie mamy, dziecko małe, brzuch a ona idzie w upał do galerii i niby dlaczego ma być przepuszczana? Ja miałam zapalenie żyły, usiadlam w autobusie, na prawdę nie dałam rady stać, starsza pani z kilkoma siatami mnie przepedzala. Ja jej grzecznie odpowiedzialam, że kupiłam bilet, zaplacilam, źle się czuję, więc usiadłam, jechalam do lekarza. Ona może wiekiem starsza, ale te torby wskazywaly na to, że jednak czuła się nieźle tego dnia i jeszcze bilet ma darmowy :-( bez przesady. Sama byłam w ciąży dwa razy, nikt się nie litowal. Jak było ciężko to brałam taksówkę, po sklepach nie chodziłam i nie nadużywalam swojego stanu.

Gość gość
Tu gdzie ja mieszkam zniżkowy jest dla rencistków, emerytów,inwalidòw, młodzieży szkolnej, ciężarnych więc mów za siebie wieśmoku! I zwisa mi czy ty stoisz czy leżysz w autobusie. Jest jeszcze opcja dla takich jak ty: połóż się pod jak jeszcze się zmieścisz!

Gość gość
U nas są miejsca wyznaczone w autobusie czy tramwaju dla inwalidów i ciężarnych, jak te są zajęte to sorry. Wszędzie słyszę jestem w ciąży a to nie choroba przecież a w kolejkach wzdychają jakby były na chwilę przed zawałem. To jak to w końcu jest? Jak widzę babcię o laseczce to szkoda mi się robi bo starość to stan który sam przychodzi a ciąża taki,który kobieta sama wybiera.

Gość gość
Ludzie to hieny, mówię Wam. Ja nie jestem ciężarna. I nie wyobrażam sobie takiej nie przepościć, nie ustąpić miejsca. Masakra

Gość gość
Ja powtórzę! Kobiety ciężarne mają pierwszeństwo. I jak widzę taką w kolejce to zawsze przepuszczam. Mało tego potrafię zrobić niestosowną i nawet wulgarną uwagę gdy ktoś nie chce zrobić miejsca w kolejce. Zazwyczaj to wystarczy by kasjerka zauważyła i sama poprosiła do kasy przed taką niewychowaną osóbkę. W autobusie się nie spotkałam by ktoś nie ustąpił zawsze wstaję pierwsza, a potem zwykle jakiś chłopak ustępuje mi, ale ja i tak nie siadam, tylko grzecznie odmawiam.

Gość gość
Jakie ameby się tutaj wypowiadały. Czy tylko ja nigdy w ciąży nie byłam (i nie planuję) i SZANUJĘ ciężarne? Ludzie jakieś cyrki odstawiacie. Dlatego uważam, że mój cięty język do takich TYPÓW jest jak najbardziej ok, i już nie mam wyrzutów sumienia

Gość gość
A ja nie przepuszczam nieproszona. Jak poprosi to przepuszczę. Chciała być w ciąży to jest i powina ponosić konsekwencję swojego wyboru od oczątku do końca.

Gość gość
14:44 i 14:38 boze widzisz a nie grzmisz, gdzie była szkola i rodzice jak to zwierze z zoo uciekło

Gość gość
W 9 miesiacu wogole sie nie powinno chodzic do sklepu, moze by ojciec dziecka laskawie cos pomogl a nie wroci z pracy to ma posprzatane i ugotowane a kobieta w ciazy mu dzwiga szesciopaki

Gość gość
konsekwencję swojego wyboru x Matole bez szkoły. Pierwszeństwo dla kobiet w ciąży to jest przywilej. Jak taki niewychowany tłumok stanie ciężarnej na drodze to Cie w dupę jeszcze kopnę a nie przepraszać będę

Gość gość
moze by ojciec dziecka laskawie cos pomogl x Czy pomaga czy też nie to nie oznacza, że ciężarne maja siedzieć tylko w domu na 4 literach bo tobie się zadu nie chce ruszyć by ustąpić w kolejce. Masz napisane na kasie pierwszeństwo dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych nie licz, że pani z brzuchem będzie stała w kolejce. Od razu krzyknę by ją przepuścili :D P**********a chołota

Gość gość
Ja nie mowie ze nie ustapie miejsca, tylko czy to normalne ze kobieta w 9 miesiacu dzwiga zakupy?chyba kto inny powinien?

Gość gość
Tu chyba autorką trochę przesadzila z tym 9 miesiącem może chodziło ze widoczną ciążą. Czasem są różne sytuacje życiowe nie chce popadać w skrajności ale różnie bywa w życiu. Z resztą wkładki higieniczne i tego typu rzeczy przed porodem wolałabym sobie

Gość gość
Sama kupić niż kogos wysyłać. Urwało mi post

Gość gość
Ja kiedyś przepuszczalam a teraz już nie. Przyjdzie taka do sklepu, pół godziny chodzi, a przy kasie wzdycha. Mnie tez ma prawo coś boleć, spieszyć się do dziecka, do pracy, a one mają cały dzień wolny. Zakupy można zrobić przez neta, a one powinny iść do parku i odpoczywac. Wszędzie tylko ustap ciezarnym,starszym, z małym dzieckiem, ten tylko bułeczek, ten kefirek. Każdy ma swoje problemy, choroby i każdy według siebie jest pierwszy. Jak się źle czujesz to siedź w domu, a nie inni muszą Ci ustępować. Żeby to jeszcze po pieczywo przyszło, ale nie cały wózek zarąbany zakupami, a Ty weź i czekaj.

Gość gość
do gość dziś - jak trzy ciąże wytrzymałaś to jesteś nie do z***bania

Gość gość
Jak jesteś chora to jakim prawem na zakupy idziesz. Siedź w domu zrób sobie zakupy przez Internet A nie narzekaj ze ciężarna musisz przepuścić. Jakie te baby są p**********e. Czyste hipokrytki. Brak kultury to dziś norma która trzeba tepic

Gość gość
Jesteś tak głupia, że nie umiesz odróżnić choroby od ciąży? Ja chora nie jestem ale mnóstwo starszych osób jest i uważasz, że powinni taką pannice przepuścić, bo nóg nie potrafi trzymać zlaczonych? Jak się źle czuje to niech zamówi zakupy, a jak ma siłę chodzić po sklepach to również może postać 10minut przy kasie. W aptekach też nikt zdrowy nie stoi, a jaśnie Pani chciałaby wejść bez kolejki, bo ona po magnezik.

Gość gość
Jak ci nie pasuje to możesz nawet skoczyć z mostu chuj mnie to. Ustawie miejsca w kolejce takiej w ciąży nawet jeśli przyszła tylko po magnesik A tobie chociazbys z 2 kulami i pod tlenem nie zrobilabym miejsca przy kasie.

Gość gość
I tak nie masz nic do gadania bo coraz więcej sklepów ma kasy dla ciężarnych A te na kasie mają obowiązek wyglądać ciężarnej w kolejce i ja pierwsza obsłużyć. I Gowno Cię obchodzi czy trzymała nogi razem czy ja wziął w rozkroku. Boli Cię kilka minut w kolejce. Idiotka

Gość gość
Akurat Ty prosta babo to najwyżej możesz sobie w necie poujadac, bo w realnym życiu pod butem siedzisz. Widać po twoim slownictwie z kim mamy do czynienia. Sorry ale nawet nie chciałabym na Ciebie splunac. Gorzej niż menel się wypowiadasz. Nam kobietom takie kocmołuchy jak Ty tylko wstyd przynoszą. Poszła stąd.

Gość gość
No to ta szmata rozplodowa też może stać w kolejce głupie c**y. Co mnie jej brzuch obchodzi. Ruchala się bez zabezpieczenia to teraz niech stoi. Uposledzona jest czy co?

Gość gość
Nie byłam jeszcze w ciąży i zawsze ciężarne przepuszczam...widzę że ta część komentujących że to nie ich brzuch lub że ma to gdzieś jest poprostu źle wychowana i niekulturalna.Smutne.

Gość gość
Ja tez nie ustepuje miejsca w kolejce. Jeszcze tego by brakowalo. Chca się bawic w doroslych to niech czuja jakie zycie jest ciezkie.

Gość gość
Wy kobiety? Wy buraki pastewne nie kobiety. Niech wiedzą ze życie jest ciężkie. Pustaki i tyle bez szacunku i kultury pewnie te dziuple juz dawno się rozmnozyly i teraz zazdroszczą ze tak szybko bo im nikt nie ustepowal.

Gość gość
Ogólnie nie ma co pytać na kafe o takie rzeczy tu siedzą same stare raszple lub prawiczki. Widać jaką kulturę reprezentują. 5 minut w kolejce nie ust ona bo one nóg nie roskladaly. Taaa... jedzie mi tu czołg