Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy jedynakow

Polecane posty

Gość gość

Jak Wasze pociechy spędzają dzień, kiedy nie widzą się z innymi dziećmi ? Czy Wasze dzieci często się uśmiechają czy raczej mają skwaszone miny? Mnie strasznie irytuje to, że moje dziecko jest ciągle jakieś niezadowolone. Ma 8 lat. Czy to jest normalne w tym wieku? Chyba nie sprawdziłam się jako matka :(

Gość gość
Co prawda mam 4.5 latka ale on często się uśmiecha podbiwga i zaczepia. Ale ja też się staram nie przenosić stresu no z pracy do domu i często się do niego uśmiecham. A spędzasz czas z córką czy jest zdana na siebie? Ja pracuje do16 ale staram się siedząc z nim dużo czasu. Zapewni am kontakt z rówieśnikami. Organizuje czasów weekendy gdzie jedziemy nad jezioro do zoo czy wycieczkę rowerową. A jak zachowuje się wśród rówieśników?

Gość gość
No właśnie to zawsze było bardzo uśmiechnięte dziecko. Od małego mnóstwo atrakcji, wycieczek i chyba teraz już tego nie docenia :(

Gość gość
Wśród rówieśników różnie.

Gość gość
Ale raczej na plus, bo to dusza towarzystwa. Tylko chyba przy mnie jest coś nie tak.

Gość gość
Moja szwagierka ma jedynka. Jak był mały też wszędzie go zabrała, pokazywała. Codziennie coś innego, inna atrakcja..Terqz ma 10 lat i wiecznie skwaszony, niezadowolony, bo mówi, że się nudzi, nic ciekawego się nie dzieje. Teraz wakacje, to wiadomo i byli na wczasach i on na kolonii. Ale w roku szkolnym, kiedy nauka była, wiecznie skwaszony, bo się nudzi, bo on chce gdzieś jechać, bo w domu nudno. Nieważne było, że mama pracuje, tata pracuje, on ma lekcje i zadania do odrobienia. Więc te atrakcje i zajmowanie dzieci czymś to też czasem wychodzi rodzic com bokiem.

Gość gość
Ja mam 6-cio latka. Ogólnie jest bardzo wesołym i pogodnym dzieckiem. Bardzo żadko marudzi ale jest bardzo absorbujący. Na pewno to wynik tego że jest sam. Ciągle prosi żeby się z nim bawić. Nawet jak wraca z przedszkola albo jak wyjdą od niego koledzy to od razu słyszę "pobaw się ze mną". Tak nauczyłam i tak mam.

Gość gość
Tak masz rację nudzi się jak nie ma większych wrażeń. Mam wyrzuty, że chciałam jak najlepiej dla dziecka a to był błąd :(

Gość gość
Ja mam 5 latka jest pogodnym, radosnym dzieckiem ale wydaje mi się, że nie ma co tu porównywać 5 do 8 latka bo to przepaść.

Gość gość
Kino nuda, spacer nuda, wspólna wycieczka nuda jedynie komputer może być ale zabrałam ma szlaban

Gość gość
No jak miał 5 lat to go wszystko ciekawilo a teraz nuda nuda nuda nic mu nie pasuje

Gość gość
Chodził na konie teraz nie chce bo nuda. Muszę coś zrobić. Tak dalej być nie może! Piszcie dziewczyny, proszę, może wspólnie coś wymyślimy

Gość gość
Jestem zła na niego, ale bardzo chcę mu pomóc odzyskać radość dziecka.

Gość gość
Ja mam 9 latka. Jest normalnym i wesołym dzieckiem:)

Gość gość
A teraz przyjechała do mnie siostra z 2 dzieci (11 i 6 lat) i one się non stop kłócą i rywalizują że sobą... To samo moja przyjaciółka, 2 dzieci w podobnym wieku. Zawsze jak do niej dzwonie to słyszę w tle jakieś przepychanki i żale w stylu " bo on mi zabrał kredke ", "a ona dostała więcej lodów niż ja ". Więc wiem że wcale nie jest tak różowo jak się ma 2 dzieci;)

Gość gość
6 i 11 lat o ze sobą rywalizują czy się kłócą? Przy takiej różnicy wieku? 5 lat to sporo. Rozumiem różnicę takie do 3 lat to się dzieciaki ciągle kłócą. Ale też bardzo dużo się razem bawią.

Gość gość
Moja córka ma 7 lat i większość dnia spędza z dziećmi na placu zabaw. Jak jest w domu to sama organizuje sobie zabawę . Cos tam rysuje , maluje a teraz w swoim pokoju robi sobie namiot dla misiów . Tylko ona od urodzenia jest grzeczna , spokojna i pogodna :)