Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekozakręcona

kosmetyki naturalne

Polecane posty

Gość ekozakręcona

Witam byłam ostatnio na targach eko cuda i jestem trochę zniesmaczona ,moje drogie nie dajcie się zwieść pozorom ,Koncerny znowu podszywają się pod pseudo eko kosmetyki,czytajcie etykiety,Dla mnie jeśli firma ma tysiące spesyfików to nie może produkować kosmetyków eko na tak dużą skalę ,szukajcie małych firm . Z tych wszystkich wystawców tak naprawdę ok.10% to naprawdę dobre naturalne kosmetyki. Ja sprawdziłam osobiście kosmetykinaturalnejustine.pl polecam

Gość Martynaxx
Kosmetyki naturalne mają zdecydowanie lepszy wpływ na naszą skórę niż te kupione bezpośrednio z drogerii ze słabymi składami. W takich drogeryjnych często występuje parafina,która powoduje zapychanie się porów na naszej buzi. Ciekawy wpis na ten temat znajdziecie tutaj -> http://www.rapsa.pl/moda-na-ekologiczne-kosme tyki/

Gość MaryBlige
To jest prawda, ze należy czytać etykiety itd. Co do kremów, to ja już przestałam wydawać na te, gdzie jeden kosztuje mnie 250 zł ... Tak samo jeśli chodzi o kosmetyki do pielęgnacji tatuażu. choć te akurat znalazłam, które faktycznie są w 100% naturalne. Takimi kosmetykami są Tattoo Butter Loveink http://loveink.pl . Mnie przekonało to ,ze mają wegański skład ;)

Gość Ekomarta

Zgadzam się, sprawdźcie sobie markę H2Bio. Godna polecenia, certyfikowane produkty.

dostępna na allgero m.in

Gość Tuuubi

Bardzo wam polecam używanie kosmetyków Bielendy z serii Botanic spa rituals. Zwłaszcza olejków do twarzy. Produkty mają ponad 90%% składników aktywnych pochodzenia naturalnego, nie mają sztucznych barwników i silikonów. Ogólnie bardzo mi podchodzi olejek z opuncją figową i aloesem 🙂