Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykupiłam receptę po terminie. Będą jakieś konsekwencje?

Polecane posty

Gość gość

Głupia pomyłka:O Lekarz niewyraźnie napisał datę, ja wczoraj poleciałam do apteki i myślałam, że recepta jest ważna do jutra, sprzedano mi lek. Dziś zaglądnęłam do kalendarza i niestety termin recepty minął. Nieświadomie wykupiłam ją po terminie czy grożą lekarzowi z tego tytułu jakieś konsekwencje? Dzwoniłam do niego, ale jest na urlopie i nie odbiera. Czy to może apteka ponosi odpowiedzialność?

Gość gość
Lekarzowi? Lekarz nie ma wpływu na to kiedy kto wykupi lek, nie zawracaj mu głowy.

Gość gość
Raczej aptece...

Gość gość
Najbardziej martwiłam się o lekarza, bo nie chciałam by miał przeze mnie problemy. Apteka też nie chce by miała:( Mogę to jakoś wyjaśnić w aptece?

Gość gość
A daj spokoj. Przeciez to bzdura.

Gość gość
Lekarz nie będzie miał konsekwencji. Trudno aby odpowiadał za to, kiedy kto wykupi receptę. Nawet się nie kompromituj z wydzwanianiem do lekarza w tej sprawie. On wystawił receptę prawidłowo i jego rola w tej kwestii się skończyła. Ty też nie poniesiesz konsekwencji, bo nie musisz wiedzieć jak długo jest ważna recepta. Co najwyżej konsekwencje poniesie farmaceutka, ale i w to wątpię, bo to znowu nic takiego strasznego. Daj spokój Autorko.

Gość gość
Chyba oszalałas. Ja wykupiłam lek po terminie, problenmów nie było, jedynie musiałam zapłacic za lek normalnie refundowany 100 procent

Gość gość
Nie będzie konsekwencji. Lekarz ma to gdzieś, bo go to nie dotyczy. Ja kiedyś przerobiłam na recepcie datę:P no to ok wtedy mogłam się obawiać jakichś konsekwencji, bo to podchodzi pod fałszowanie ale nic się nie działo. I też miałam receptę po terminie chyba 4 dni, więc jedynkę na siódemkę przerobiłam:P

Gość gość
Nie każdy wykupisz po terminie, bo są leki, których ci nie wydadzą i refundowane nie są. To wina apteki jesli realizuje takie recepty i nic do tego nie ma że lekarz napisał niewyraźnie. To nie twój problem co oni tam sobie odczytali.