Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotny wyjazd ?

Polecane posty

Gość gość

Za tydzień moja rodzinka wyjeżdża na 4 dniowy wypad. Mój mąż nie może wziąć wolnego, ponieważ miesiąc temu wrócił z urlopu, a we wrześniu chcemy znów gdzieś lecieć. Ja natomiast zostałam zwolniona z pracy w kwietniu. Nową pracę zaczynam w październiku po przyzwyczajeniu córki do żłobka. Mąż stwierdził, żebyśmy pojechały same, a on najwyżej dojedzie na te dwa dni. Dzieczyny czy któraś z Was wyjeżdża sama z dzieckiem ? Bez męża?

Gość gość
Tak, wyjeżdżam regularnie, żyje, mąż i dziecko też

Gość gość
Będzie tam ktoś kto w razie czego popatrzy Ci chwilę na dziecko, pobawi się z nim? Gdzie jedziecie? To miejsce przystosowane dla małych dzieci? No i ważne jakie dziecko, niektóre w tym wieku są przyczepione do mamy, inne pół godziny się same pobawia, za innymi dosłownie biegasz non stop... Jeśli miałabym np biegać non sto z*******iwym maluchem np. nad jeziorem, bez pomocy, to bym sobie odpuściła, ale jeśli np hotel z baeialnia dla dzieci, i babcia deklarujaca wsparcie, to czemu nie?

Gość gość
Córka ma 1,5 roku. Moi rodzice nie jadą ze względu na dużo pracy, więc nikt z małą nie zostanie nawet na chwilę. Z miejsc przyjaznych dla dziecka jest tylko basen.

Gość gość
Wyjeżdżamy z córką regularnie, głównie pozwiedzać,bo mąż tylko doopę na plaży, albo przy basenie lubi smaży :)

Gość gość
Pisałaś o rodzinnym wypadzie który się szykuje, chyba tym się sugerowałam, dlatego zakładałam ze będą tam twoi rodzice, rodzeństwo albo kuzyni. Jakby miał to być wypad tylko ja+ dziecko, to bym sobie odpuściła. Jeżdżę we dwójkę z synkiem, teraz osmioletnim, na mniejsze i większe wycieczki, zwłaszcza że mąż i przepracowany- w weekendy potrzebuje odpocząć, i bardziej domator. Ale tak na dłużej, z nocowaniem na 2-3 noce chociaż, dopiero odkąd jest samodzielny i w miarę rozsądny, czyli te 5 lat minimum. Nie oszukujmy się, przy 1,5 rocznym dziecku trzeba mieć oczy dookoła głowy, nawet w pokoju hotelowym czy kwaterze trzeba uważać ciągle bo nie jest zabezpieczony, a dziecko w tym wieku spokojnie może próbować otworzyć okno, zrzucić telewizor albo czajnik elektryczny, pogrzebać widelcem w gniazdku... już bym prędzej wypoczęła we własnym domu. Skoro mąż ma wolne 2 dni to chyba lepiej już we troje wybrać się gdzieś bliżej na ten czas.