Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szerokie pieluchowanie pielucha ortopedyczna

Polecane posty

Gość gość

U ortopedy byliśmy z maluchem gdy miał 5 tygodni i kilka dni. Miał usg lekarz powiedział ze bioderka są na 6 z plusem ale zalecił pieluchowanie pielucha flanelowa ja po krótkim namyśle stwierdziłam jak to zrobię? Więc zapytałam czy nie lepiej kupić pieluche ortopedyczna. Lekarz powiedział ze jak najbardziej mogę kupić i mam zakładać codziennie na noc i za miesiąc na wizytę. Kolejne usg kolejna wizyta wszystko wygląda już ok ale dalej piekucha... i wizyta za miesiąc. Nie rozumiem niby wszystko ok ale po co ta pielucha? Takie upały wiec mu nie zakładałam z 10 dni bo sam lekarz mówił żeby te KILKA dni mu dać przerwy. Teraz ma 3 miesiące szeroko układa nóżki na brzuszku i na pleckach. Jak go noszę tez ma szeroko. Koleżanka ma synka w podobnym wieku i tez musi pieluchowac ale ona to olewa i czasami zakłada mu flanele. Ich ortopeda powiedział zeby dziecko nie leżało na boku bo to źle wpływa na bioderka. My lubimy się karnic na boku wiec... ci? Ma go tak nie karmic?

Gość gość
Karmienie trwa kilka minut, .. nieukladac do snu, gdy przelezy kilka godzin na boku.

Gość gość
Nie zaleca się takiego pieluchowania. Idź do innego pediatry.