Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 mśc niemiwlak nie siedzi i nie trzyma szeroko nog

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 8 mśc sama nie siedzi tylko jak ja posadze i trzymam bo inaczej się przewraca. Waży 10 kg jest dość puLchna. Chodzimy do ortopedy i pediatry mieszkam w UK lekarze mówią ze jest wszystko ok ja się martwię ze jak córka leży to nie ma nog ułożonych jak zaba tylko bardziej prosto i nigdy tsk nie trzymała. Czy powinnam się martwić? We wrześniu będę w pl pójdę prywatnie do ortopedy i pediatry

Gość gość
powinnas sie martwic. dziecko jest za grube, dlatego nie potrafi trzymac nog rozkraczonych

Gość gość
A ja mam inny problem. Gruba nie jest raczej normalna a wczesniej byla chuda. Ma 8msc sama nie usiadzie ale jak lezy lub jak ja posadze i upadnie to wstanie sama do raczkowania i buja sie przod tyl z tej pozycji podpierajac sie wstanie na kolana. A za chiny jak lezy nie wstanie do siedzenia.

Gość gość
Zastanawiam się czy to nie jest problem bioderek? Nie wiem czy jest za groba lekarze nic nie mówią ze jest coś nie tak

Gość gość
W takim przypadku zamiast do pediatry poszlabym do fizjoterapeuty dzieciecego. Od pediatry slyszalam ze jest ok ze jeszcze ma czas itp. Fizjoterapeuta pokqzal cwiczenia jak wspomoc rozwoj i jest duza poprawa. Tylko uslyszalam dlaczego tak pozno przyszlam...

Gość gość
A usg bioderek robilas?

Gość gość
23.08 A czy jest mozliwe w tych czasach tego nie zrobic ?

Gość gość
da fuk? 8 miesiaczniak 10kg? ja pierdziu moja tyle wazyla majac 13 miesiace :o

Gość gość
miesiecy* a i tak była pulpetem

Gość gość
Tak usg miała wszystko ok

Gość gość
Co ma robić by ważyła mniej? Pije wodę, je moje papki jedynie zrobiłam błąd ze dala jej gotowe kaszki ryżowe

Gość gość
sprawdzic zapotrzebowanie kaloryczne, obciac kcal i wszystko co wysokokaloryczne. trzymac na samych warzywach, owocach, Dzizys. Moja w wieku 8 mscy jadła tylko marchewke, buraka, dynie i cukinie. I to było jedzenie typu zjem 3 łyżki i matka dawaj cycka..

Gość gość
Gość 23:00- moja ma 16 miesięcy i też nie wstanie z leżenia do siadu, przrkreca się, zatrzymuje na czworakach i dopiero wstaje albo siada. A dodam że siadała i raczkowała mając 7 miesięcy. Pediatra mówiła że właśnie siad z pozycji na czworakach jest prawidłowy. Skoro staje w tej pozycji i się buja, to lada moment będzie raczkowac i siadać. Autorko, siadać w tym wieku jeszcze nie musi, do terapii byłoby potrzebne więcej wskazań, ale to ze nóżki trzyma tylko prosto może niepokoić. Dobre pytanie, czy robiłaś usg bioderek? Jeśli ma problem z ulozeniem nóżek to rzutuje na wszystkie inne etapy rozwoju fizycznego. Na pewno nie zaszkodzi jak będziesz ją kłaść na brzuszku z nóżkami "na żabkę", czy nosić w chuscie w tej pozycji. Ale do ortopedy w Polsce idź.

Gość gość
gość dziś Gość 23:00- moja ma 16 miesięcy i też nie wstanie z leżenia do siadu, przrkreca się, zatrzymuje na czworakach i dopiero wstaje albo siada. A dodam że siadała i raczkowała mając 7 miesięcy. Pediatra mówiła że właśnie siad z pozycji na czworakach jest prawidłowy. Skoro staje w tej pozycji i się buja, to lada moment będzie raczkowac i siadać. Autorko, siadać w tym wieku jeszcze nie musi, do terapii byłoby potrzebne więcej wskazań, ale to ze nóżki trzyma tylko prosto może niepokoić. Dobre pytanie, czy robiłaś usg bioderek? Jeśli ma problem z ulozeniem nóżek to rzutuje na wszystkie inne etapy rozwoju fizycznego. Na pewno nie zaszkodzi jak będziesz ją kłaść na brzuszku z nóżkami "na żabkę", czy nosić w chuscie w tej pozycji. Ale do ortopedy w Polsce idź. x Ty sie lepiej nie wypowiadaj. Jak twoj dzieciak nie zacznie chodzic za 2 miechy to lezysz... A dzieciak powinien siedziec sam w wieku max 7 miesiecy

Gość gość
00:31- wtf? Nie wiem co twoja wypowiedź miała wnieść do tematu, ale moje dziecko chodzi odkąd miało 10 m-cy. Tyle że nie o tym tu mowa. I owszem, mimo tego z pozycji na plecach nie siada, mimo że próbuje dźwigać się na lokciach. Nie wiem skąd informacje o tym ze 7-miesięczne dziecko powinno samo siadać. Ja miałam informację o 9-tym miesiącu od siostry która swoje dziecko konsultowała u pediatry, ortopedy i fizjoterapeuty.

Gość gość
Nie wiem skąd informacje o tym ze 7-miesięczne dziecko powinno samo siadać. Ja miałam informację o 9-tym miesiącu od siostry która swoje dziecko konsultowała u pediatry, ortopedy i fizjoterapeuty. x Od kazdego normalnego pediatry/ortopedy/fizjoterapeuty.

Gość gość
Ojej jakie wy obyte w konsultacjach z fizjoterapeutami i ortopedami. Dziecko nic nie musi i nic nie powinno... 7 m-cy samo siadać? Moje siadaly same w 10 m-cu i rozwijały się prawidłowo. Każde dziecko ma swój czas i nie musi dopasowywać się do kalendarza ekspertek od siedmiu boleści z kafeterii. A pozycja żabki to wasz głupi wymysl. Każdy normalny pediatra wysmialby wasze teorie.

Gość gość
Mój synek ma 10 miesięcy. Nie siedzi. Zaczyna raczkowac. Chodzimy na rehabilitację i tam mówią że dziecko powinno samo siadać między raczkowaniem a wstawaniem. Że mam się nie martwić że jeszcze nie siedzi bo najpierw musi opanować inne umiejętności. Będziesz w pl to idź się skonsultować to niegdy nie zaszkodzi.

Gość gość
No ta z tym siadaniem do 7 miesiaca to naprawde zaszalala. Juz jak sie madrzysz to chociaz doczytaj w necie.

Gość gość
gość dziś Gość 23:00- moja ma 16 miesięcy i też nie wstanie z leżenia do siadu, przrkreca się, zatrzymuje na czworakach i dopiero wstaje albo siada. A dodam że siadała i raczkowała mając 7 miesięcy. Pediatra mówiła że właśnie siad z pozycji na czworakach jest prawidłowy. Skoro staje w tej pozycji i się buja, to lada moment będzie raczkowac i siadać. Autorko, siadać w tym wieku jeszcze nie musi, do terapii byłoby potrzebne więcej wskazań, ale to ze nóżki trzyma tylko prosto może niepokoić. Dobre pytanie, czy robiłaś usg bioderek? Jeśli ma problem z ulozeniem nóżek to rzutuje na wszystkie inne etapy rozwoju fizycznego. Na pewno nie zaszkodzi jak będziesz ją kłaść na brzuszku z nóżkami "na żabkę", czy nosić w chuscie w tej pozycji. Ale do ortopedy w Polsce idź. Nie wiem jakie autorko jest Twoje dziecko ale moja córeczka w wieku 8 miesięcy siedziała raczkowała a na roczku sama biegała na dwóch nóżkach teraz ma 17 miesięcy i biega jak duża dziewczyna mówi bardzo dużo sama na schodach potrafi chodzić oczywiście tylko na górę na dół jeszcze nie do tego sama obiady wcina bez mojej pomocy i z resztą w necie jest bardzo dużo wypisane co dziecko powinno w danym wieku umieć

Gość gość
Musicie rehabilitować swoje dzieci jak najszybciej. Pewnie chodzilyśxie przykładnie na każde szczepienie, no cóż lepiej byłoby się uczyć na cudzych błędach niż własnych.

Gość gość
07.28 A wiesz, ze kazde dziecko jest inne ? Twoje zachwalanie sie nic nie wnosi tak naprawde dla autirki.

Gość gość
Moje dziecko chodziło w wieku 16 miesięcy i też się nauczyło. Raczkowala szybko a sidziala sama jak miała 10 miesięcy. Dzieci najczęściej siadają gdy nauczą się raczkowac i z tej pozycji siadają. Waga się nie przejmuj i nie słuchaj mało inteligentnych opini. Dziecko na pewny etapie przestanie przybierać. Moja waży już 12 kg chyba od paru miesięcy a ma 2,5 roku. Dziecko ok roku przestaje przybierać. I zanim ktoś się odezwie to byłam z nią na rehabilitacji bo też niby wszystko za późno a Pani powiedziała że nie ma z nią co robić. Na wszystko przyjdzie czas. A opinia ze dziecko musi siedzieć do 7 miesiąca to największa głupota jaka słyszałam.

Gość gość
Nie sluchaj tych debilek. Idz do fizjo, a jesli chodzi o ta kcalowa diete niemowlaka to nie sluchaj tych bzdur.

Gość gość
Autorko połowa tych wypowiedzi to od kobiet które nie mają o niczym pojęcia tylko słuchają podań ludowych swoich mamusi. Na wszystko przyjdzie czas. Będziesz widzieć ze dziś nie siedzi a jutro to zrobi. Każde dziecko jest inne moje najpierw chodziło a potem siadalo jak miało rok. Nic mu nie jest poza tym ze w ciągłym ruchu

Gość gość
7.39 czasami dziecko potrzebuje czasu, a czasami pomocy. Trzeba pójść do neurologa lub fizjoterapeuty i wiadomo.

Gość gość
Gdyby głupota miała skrzydła to połowa tych kafetarianek unosi się w powietrzu. Jakim trzeba być debilem aby pisać takie głupoty. Autorko wszystko jest ok i waga i siedzenie. Dziecko ma czas. Może nawet siedzieć dopiero jak wstanie na nogi i też będzie ok.

Gość gość
No ja uważam że jednak jest to powód do zmartwienia :O Moja córka miała 7, 5 miesiąca jak zaczęła już chodzić w chodziku, obecnie ma 4 latka jest okazem zdrowia.

Gość gość
7.48 a ty jestes wróżka, że stawiasz takie diagnozy?

Gość gość
Chodzić w chodziku :/ bez komentarza. Kolejna idiotka.