Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mamy chłopców zapuszczają im długie włosy

Polecane posty

Gość gość

Przynajmniej w mojej rodzinie tak jest i wśród znajomych. Chłopcy chodzą z takimi włosami do ramion i później matce tak żal ścinać ze najwyżej podetnie na boba. Nie rozumiem tego. To chłopcy przecież. Wygodniej byłoby im w krótkich fryzurkach

Gość gośćktos123123
Pewnie im się to podoba i tyle, jasne że było by wygodniej i w sumie lepiej chłopczyk wygląda w krótkich ale co zrobisz? Szkoda czasu na rozmyślanie nad tym bo ile ludzi tyle powodów.

Gość gość
Moja koleżanką twierdzi,ze w długich wygląda jak aniolek.Wg mnie wygląda paskudnie bo wiecznie bo te włosy tłuste i pozlepiane.

Gość gość
Może chciały córki? A skoro mają synów, to póki oni są mali i mają delikatne rysy, daje to namiastkę dziewczynki. W drugą stronę rzadko się zdarza, by dziewczynki były strzyzone po męsku Nawet jak córka ma pół roku i tak zwane trzy włosy na krzyż, to ubiera się ją w opaskę z kokardką, albo przypina spinki. Rzeczywiście dziwne z tymi długimi włosami u chłopaków.

Gość gość
To zaloba po tym jak marzyly o corkach

Gość gość
Mój sam wybierał jak długie włosy chce nosić. Chciał na łyso- to goliłam na łyso, chciał dłuższe żeby wiązać to też miał. Zanim 2yrazal swoje zdanie to strzyżony był praktycznipraktycznie, na lato krótko, na zimę dłużej.

Gość gość
A dlaczego maja nie miec? Przeciez to sa tylko stereotypy ze krotkie dla chlopcow a dlugie dla dziewczyn tak samo jak rozowy i niebieski kolor. Ktos tam kiedys sobie wymyslil ze dziewczynki maja nosic sukienki a chlopcy spodnie. Dawniej dawniej i chlopcy sukienki nosili.

Gość gość
Jesteście ciemne jak tabaka w rogu. Ten temat to najlepszy wyraz waszego żenująco niskiego, małomiasteczkowego poziomu. Aby się tylko nie wyróżniać .

Gość gość
Bo dzieci chcą taką fryzurę? Niewystarczający powód? To nie jest tatuaż czy kolczyk, tylko decyzja o fryzurze, którą zawsze można prosto zmienić. A skoro dziecku odpowiada to chyba warto mu na takie wyrażanie siebie pozwolić, nawet jeśli to kilkulatek.

Gość gość
Nie wiem. Ja mojego syna od najmłodszych lat ścinałam na chłopaka, krótko. Nigdy też nie chciał długich włosów. Jak kiedyś zapytałam czy chce zapuscic, a był w przedszkolu, odpowiedział, że nie jest dziewczyną. ;)

Gość gość
Nawet jak córka ma pół roku i tak zwane trzy włosy na krzyż, to ubiera się ją w opaskę z kokardką, albo przypina spinki. Rzeczywiście dziwne z tymi długimi włosami u chłopaków. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I to jest milion razy gorsze od długich włosów u chłopców:D Te trzy kłaki na krzyż i spinka, która zsuwa się z tych lichych piór. Gdyby nie te opaski u łysolów, to nikt by nie wiedział jak płeć dzieciaka buahahahaaa. I to jest dopiero przypał, że matka cuduje na głowie tego dzieciaka, aby tylko nikt nie pomyślał, ze to chłopiec

Gość gość
19:09 ubierasz córkę w opaskę? jak????

Dlatego, że dłuższe włosy u chłopców są ładniejsze a ładne włosy po to są żeby się nimi chwalić.

Gość gość
Mój syn do 3-go roku życia za nic nie dał obciąć włosów, darł się jakbym go ze skury obdzierała o wizycie u fryzjera nawet nie było mowy. Podcinałam włoski podstępem np jak spał. Dlatego często miał przydługie.

Gość gość
Mam córkę i jak od zawsze syn nosi męskie fryzury, tak córeczka ma zapuszczane włosy. Ale nie cuduję ze spinkami czy opaskami. Poczekam aż urosną. Tak samo jestem przeciwna kolczykom w uszach u małych dziewczynek.

Gość gość
Dziewczyny. Oczywiście nie mam na myśli tego ze dziecko chce mieć długie. Jeśli tak to wszystko Ok. Ale w mojej rodzinie są kobiety które kładą na to nacisk a nie dzieci. Myslalam ze jest może w tym jakis ukryty sens którego nie rozumiem wiec pytam :-)

Gość gość
gość dziś Widzisz, a mój chciał, w wieku ok. 4 lat. Rok później zażyczył sobie ścięcia "jak Ronaldo". No to z półdługich podgoliliśmy :) W jednej i drugiej "wersji" wyglądał fajnie, a połowie rodziny i znajomych bardziej podobał się w dłuższych (w tym np. obu dziadkom).

Gość gość
Mi się podobają chłopcy z dłuższymi włosami - wyglądają słodko :) Do opasek na łysych główkach też nic nie mam - jak się matce podoba to co mi do tego? Za to zdecydowanie nie lubię takich agresywnych ludzi, jak laska od wpisu z , którzy patrzą tylko jak komuś dowalić i dowartościowują się poprzez śmianie się z innych :O

Gość gość
Mi się osobiście nie podoba chłopak w długich włosach. Ale to przecież nie mi ma się podobać wiec nie oceniam ale Ostatnio na placu zabaw był taki dzieciak. Kurczę aż mi wstyd Ale pomyliłam go z dziewczynką. Miał taka delikatną buzię,blond włosy do lopatek... ubrany tez raczej w ubrania unisex więc... mine miał kosmiczną, ja zapewne też kiedy powiedział,że jest chłopcem.

Gość marawstala
Bo to fajnie wygląda, podobnie jak u dorosłych

Gość gość
Jak poZwalacie aby kilkulatek wyrażał już siebie i decydował to nie dziwcie się potem ze taka patola z waszych dzieci wyrasta co ma w dooopie wasze zdanie

Gość gość
Syn ma 7 lat i długiego irokeza bo z tej fryzury zapuszczał, z tyłu włosy ma do prawie połowy łopatek. Boki póki co dorastają ;-) jego wybór. Młodszy zawsze klasycznie bo tak lubi. Też chciał jak brat ale po mc mu przeszło ;-) to są tylko włosy i jeśli syn woli długie to niech nosi. Dla mnie to nie problem. Dziś powiedział że chce ściąć, po ponad 2 latach i ok. To on ma się dobrze czuć, nie ja.

Gość gość
gość dziś Z twoich może i wyrosła, bo pewnie dla ciebie wszystko co nie wg twojej myśli to złe. Nie ma się co dziwić, że ci się dzieci przeciwko wszystkiemu buntowały i wyrosła patologia.

Gość gość
A co za roznica. Chyba,ze chlopiec sie buntuje. Wlosy na ogól ludzi zdobią.

Gość gość
Mam synka z dłuższym włosami, taki grzybek gęstych blond włosów. Synek ma 4 lata i taka fryzure ponieważ tak się jemu i mi podoba. Mam tez starsza córkę z naprawde długimi włosami, mały nie chce wiec miec bardzo krótkich włosów skoro siostra ma do pasa. Wiekszosc ludzi czy to malych czy duzych wygląda duzo lepiej z włosami, niekoniecznie bardzo dlugimi ale jakimikolwiek. Trzeba naprawdę mieć ładne i regularne rysy, zeby dobrze wygladac we fryzurze na 5 mm. Znam chłopców, którzy calkiem fajnie wygladaja w krótkich fryzurach ale w dluzszych wlosach zdecydowanie wygladaja ładniej. A ci faceci z urodą dla koneserów w dluzszych wlosach tez wygladaja bardziej twarzowo. Ot cala tajemnica. Natomiast znam realia i wiem, ze taniej jest raz kupic maszynke i chłopców obcinac na te kilka mm samemu bo w końcu u chłopaka wygląd nieważny.

Gość gość
Masakra a ja nie moge patrzec na te c***owate chlopczyki.. co te matki maja pod kopula zeby pozwalac dziecku wygladac jak małpa. Niecierpie takich bachorow z dlugimi wlosami, brzydko to wyglada. A pozniej sie dziwia ze takie nie wiadomo co z tego wyrasta. Napewno marzyly o córce i pozniej z synow c***y robiły. OKROPAAAA!!!!!

Gość gość
Ale trzeba byc no lifem, zeby tak roztrzasac włosy cudzych dzieci. A idź i sie swego chłopa czep, jak to mówił poeta. A moj syn ma dlugie wlosy, zeby sie głupi dziwili. Działa.

Gość gość
23:36 to pogratulowac ze z dziecka robisz idiote

Gość gość
Najwiecej chłopców z długimi włosami zauważam w telewizji, obleśne są tzw gniazda na głowie

Gość gość
Bo zawsze mi się podobali długowłosi mężczyźni (młody Artur Gadowski - mmmmmm....), bo mój mąż ma długie włosy i dwójka naszych synów też ma takie. Takich mam rockandrollowych chłopaków!