Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poznałam sympatycznego Ukrainca

Polecane posty

Gość gość

Jest naprawdę mega sympatyczny, przystojny (blond włosy, duze niebieskie oczy, szczupły, 190 cm) Ma 22 lata, pochodzi z Kijowa, dość dobrze mówi i pisze po polsku Chociaż trochę dziwne składa zdania, ale to nie jest istotne Mnie to nawet kręci Haha :D Ostatnio wpadł na pomysł, ze będzie uczył mnie języka rosyjskiego (zna rosyjski i ukraiński) a ja będę pomagać mu w języku polskim w sumie pomysł fajny, ale moja matka się burze ze zamiast języka angielskiego chce się uczyć rosyjskiego a ja jestem dorosła i nie powinna się mnie czepiać

Gość gość
Następna poleciała na obcego

Gość gość
i przy okazji jesteś głupia, ale matka Ci tego raczej nie powie :O

Gość gość
Ucz się dziecko angielskiego. Rosja i Ukraina nie mają przed sobą przyszłości. Rosja jest wykańczana gospodarczo przez oligarchę, a Ukraina jest państwem rozpadającym się. Ucz się angielskiego dobrze ci radzę, cały świat będziesz miała przed sobą otworem. Angielski to język międzynarodowy. Po angielsku porozumiewają się wielkie potęgi gospodarcze jak USA, Kanada, Australia, UK, a po po rosyjsku mówią Białoruś, Rosja i Ukraina, państwa biedne i nierozwinięte.

Gość gość
Wyjedzie tam ze swoim ukochanym

Gość gość
Dla mnie język angielski jest bardzo trudny. Każde słowo brzmi tak samo Wole już razem z nim się uczyć

Gość gość
To kupuj już bilety

Gość gość
dziś No to ucz się ruskiego i nie miej z tego nic. Zobacz w jakim stanie jest Rosja, Ukraina i Białoruś. Chyba nie jest tam dobrze skoro mieszkając w Krakowie znam migrantów zarobkowych ze wszystkich trzech w/w krajów. A czy znasz jakiegoś anlosasa migrującego do Polski za pracą? No właśnie... Więc jakiego języka lepiej się uczyć? Języka państw bogatych i rozwiniętych, czy języka państw biednych i skorumpowanych? Dla mnie też angielski był trudy, ale jak dojdziesz do poziomu komunikatywnego, to potem jest już z górki. Angielski jest bardzo łatwy wbrew pozorom, trudna jest tylko wymowa, natomiast sztywna forma budowania zdań, bardzo mała fleksyjność języka sprawiają, że jest on zaliczany do jednych z najłatwiejszych języków do nauki.

Gość gość
ile masz lat? ps nie sluchaj, ze rosyjski to jezyk bez przyszlosci

Gość gość
Mam 19 lat

Gość gość
dziś Pamiętam lata 80 jak za komuny nauczycieka ruskiego do mnie mówiła "ucz się Rosyjskiego, to język przyszłości. Zobaczysz za 10 lat Rosja będzie bogatsza od USA" I co? I ga'wno :D Rosja była jest i będzie biedna, bo jest rządzona przez mafie i oligarchie. Byłem w USA, Kanadzie, Australii o UK nie wspomnę i wiem jak ludzie żyją. Jeżeli chcesz przekonywać dziewczynę, że jest sens uczyć się ruskiego zamiast angielskiego, to robisz jej krzywdę. Rosyjskiego się może uczyć hobbystycznie, gdy będzie już znała biegle angielski, ale nie zamiast angielskiego. Będąc w Holandii widziałem z jaką pieczołowitością rodzice naciskają na dzieci by uczyły się angielskiego i rzeczywiście 95% młodych Holendrów mówi po angielsku. Wiesz dlaczego rodzicie zachęcają w niderlandach dzieci do nauki angielskiego? Bo są ambitni i chcą dla swoich dzieci jak najlepiej, a tylko ludzie ambitni osiągają coś w życiu!

Gość gość
w sumie ukraińcy są chamowaci, spij tego swojego, to zobaczysz jaki jest naprawdę i czy wart jest grzechu.

Gość gość
Ja uważam, ze mężczyźni z Rosji, Ukrainy, Białorusi są bardzo dziwni. To prawda, sympatyczni może i są...ale poznałam 4 (Rosjanina trzech Ukraińców) i każdy z nich chciał mnie wyciągnąć do Rosji/na Ukrainę na wycieczkę a jak ja im mówił, ze nie, no nie będę czuła się tam bezpiecznie to mówili mi, ze jest tam pięknie, normalnie, będę zachwycona i ciagle naciskali później jak już zobaczyli, ze jednak się nie skuszę to nie odzywali się do mnie...

Gość gość
Aaaa widzisz to ciekawe, bo ja tez miałam propzycje wycieczki do kijowa teraz tylko o tym gadam z nim Haha :D

Gość gość
Jedz buhahahsb

Gość gość
Ostatnio oglądałam na YT wloga takiej murzynki z USA która podróżuje po Europe wschodniej. 1 odcinek: Czechy- dziewczyna zachwycona, jak tam pięknie. 2 odcinek: Polska - dziewczyna również zachwycona, nazwała PL "hidden gem of Europe". Była w Zakopanem, Krakowie i ogółem nachwalić się nie mogła. 3 odcinek: Ukraina: tytuł odcinka "I will never go back to Ukraine again" Hahahah :D Serio! poszukajcie sobie.

Gość gość
hehe to co twoi rodzice na to smarkulo?

Gość gość
Pewnie już jej z du.y do głowy rozum przegonili

Gość gość
Nic im o tym nie mówiłam, bo i tak są źli

Gość gość
Te naiwne baby

Gość gość
Ja bym nie pojechała