Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sendix

Co gotować niejadkom..

Polecane posty

Gość Sendix

Witam! Mam obecnie w domu dwie 11 letnie bliźniaczki (zresztą cudowne :)), jest tylko jeden problem są na prawdę bardzo dużymi niejadkami jak zachęcić takie dziewczynki do jedzenia? Co gotować, by zjadły ze smakiem. Proszę o radę doświadczonych Mamusiek :)

Gość Sendix
Podobno groch jest zdrowy ale nie chcę żeby pierdziały.

Gość gość
Sendix pobierasz 500+ ?

Gość gość4242
Nie rozumiem tego Sendix. Pisałaś, że jesteś dziewicą a masz 11 letnie córki.

nie trzeba być mamuśką, żeby wiedzieć, że słodkie, albo pizzę. Trzeba tylko trochę myśleć.

Gość gośćlea
Ja mogę poradzić jako osoba, która była w podobnym położeniu co twoje córki jakieś 8 lat temu jeszcze. Najlepiej ich ulubione potrawy. Kazdy jakieś ma, nawet jeśli byłyby one przygotowywane często, to samo z deserem. I jednego robić nie polecam- prób nakłaniana do jedzenia jakiejś potrawy, której nie lubią.

Gość Sendix
Słodkie jest niezdrowe a pizza to g...

Gość gośćlea
Ja nie lubię kawioru.

Jak im nie zrobisz tego, co chcą jeść, to nie zjedzą. Proste. Umrą Ci, bo dostaną zaparcia od niejedzenia i matce będzie trochę przykro. Ale przynajmniej niezdrowego g* w życiu u Ciebie nie zjedzą ;)

Gość gość
To, co lubia. Groch i kukurydza dostarczaja pelnowartosciowe bialko. Calkowicie wylaczyc cukier, pozwalac tylko na gorzka czekolade. Gotuj bialka i warzywa, jajka, mieso, ryby z salatka warzywna albo z gotowanymo warzywami.

Gość Sendix
dziś groch i kukurydza odpadają, nie chcę żeby one pierdziały

Gość gośćlea
Całkowite wyłączenie cukru to błąd. Można jeść owoce, upiec ciasto w domu.

Gość gość
Nawet w keczupie i kielbasie jest ukryty cukier. Nie ma potrzeby dodatkowo zapychac dzieci bialym cukrem. Dzieci w tym wieku przed dojrzewaniem i skokiem wzrostu potrzebuja pelnowartosciowych produktow. Moja rodzina od urodzenia dziecka przed 30 laty nie uzywa bialego cukru i jest zdrowa.

Gość sendix
To nie ja pisałam o pizzy.... Nie, nie pobieram 500+ :] Wiadomo, że słodkim i pizzą wiecznie dzieci karmić nie będę. Z jedną dziewczynką jest mniejszy problem. Jest mączna. Lubi ziemniaki, kluseczki etc. Zaś druga waży tylko 27 kg.. Jest kompletnym niejadkiem. Jedyne, co zjada to hit-dogi.. Drugi problem polega na tym, że co jedna lubi, druga znowu nie znosi. Jak mięso z kurczaka, to jedna tylko z grilla, druga w formie nuggetsów i tak dalej.. Jedna rosoł, druga pomidorową

Gość gość
Sendix rozumiem że byłaś w nieplanowanej ciąży a mimo to kochasz obie swoje córki.

Gość sendix
A co to za pytanie?

Gość gośćlea
Kurczaka też można grillować na wiele sposobów, z warzywami na przykład. Do hot dogów- różne sosy, w tym bardziej kaloryczne Polecam np remuladę.

Gość gość Piotr
sendix czy facetami którzy potrzebują bliskości kobiecych dłoni na koootasie też się opiekujesz?;)

Gość sendix
Czy pyry z gzikiem można dawać dzieciom do jedzenia czy to jest potrawa alkoholowa?

Gość gość
gośćlea dziś warzywa za cholere nie chcą. Ani kalafiora, nic. Owoce jedzą bardzo bardzo chętnie. Nawet z szaszłyków wybierają tylko mięso :(. A hot-dogi suche, nawet bez keczupu :(

Gość gośćlea
Co się mnie czepiasz do k********y nędzy?

Gość gośćlea
gośćlea dziś Co się mnie czepiasz do k********y nędzy? To nie ja napisałam. Dziwię się, że ktoś poświęca swój czas na to aby wulgarnie podszywać się pod innych i uniemożliwiać im korzystanie z forum oraz pisanie z ludźmi. dobranoc.

Gość sendix
gośćlea dziś wiem domyslilam sie :). Jakoś mi to nie przezkadza, nawet sie uśmiałam :D. Dziękuję bardzo za podpowiedź tak czy siak. Dobranoc

Gość gość
Warzywa tez mozna grilowac, neutralna w smaku jest np. cukinia. Odstaw tez krowie mleko i sery homogenizowane, zamiast tego uzyj kozich serow. Nie podawaj zbyt duzo ziemniakow i maki, to zaspokaja glod ale jest malo wartosciowe. mozesz robic np. kanapke z cukinii zapiekanej z kozim zoltym serem, zapiekanki. Na yt na kanale skutecznie autorka demonstruje duzo rodzinnych przepisow a sama tez ma mlode nastolatki.

Gość Sendix
gość dziś Dzieki :)

Gość sendix
Cukinia jest droga.

Gość Sendix
A co sądzicie o truflach dla dzieci?

Gość Sendix
sendix dziś Jak juz chcesz sie podszywać tłuku to chociaż mądrze. Cukinie to moi teściowie sadzą sami na dzialce :]

Gość Sendix
O teściach to podszyw. Nie mam faceta, jestem dziewicą. A te dzieci to córki mojej kuzynki.

Gość Sendix
Kto pomoże?????????