Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dostajecie z 500 plus napiszcie anonimowo

Polecane posty

Gość gość

Ja dostaje 3500 zł z 500 plus. Przy tak licznej rodzinie niestety nie jest to dużo ale możemy sobie pozwolić wreszcie na owoce.

Gość gość
Z 500 plus dostaję 500 zł. Twój temat wywoła mnóstwo kłamliwych postów, nagle wszyscy będą pisać, że dostają 5000 :D

Gość gość
Dostaję 0 Jedynacy są "gorszego sortu" :O

Gość gość
Dostaję 0. Mam dwoje dzieci.

Gość gość
ja mam 1000zl ( 2 dzieci) + 223zl rodzinnego

Gość gość
zero. podziękuj****ndytom z pisu za to w kolejnych wyborach

Gość gość
nic, mam jedno dziecko.

Gość gość
Ja mam 1000 zł z 500+ na 2 dzieci ale dostaje też inne zasiłki (rodzinne, okresowe, celowe).

Gość gość
12,47 jakim cudem dostajesz zasilki okresowe i celowe majac tylko 2 dzieci....

Gość gość
12.51 Ilość dzieci jest nieważna, chodzi o to ile ma się dochodu, bezdzietni też korzystają z mopsu.

Gość gość
Ja tak samo zero, bo jedynakowi sie nie nalezy. Ale juz niedługo zajde w drugą ciążę i bede brac jak wszyscy.

Gość gość
Ja dostaję 500zł, mam dwoje dzieci, pracujemy więc żadnych zasiłków, rodzinnego itp. 500 zł na chwilę, starsze dziecko już prawie dorosłe, ale dobre i to.

Gość gość
13:00 Tez tak myślałam. Poronilam juz 2 razy. NFZ nic nie refunduje. Badania oraz późniejsze leczenie to koszty w tysiacach złotych. Porażka. Moja motywacja nie jest 500 plus tylko to, że moj maz nie ma dzieci. Z reszta zawsze dwójkę chcialam. No, ale nie moge miec wiecej dzieci. Cały ten program jest krzywdzący...

Gość gość
A czym cię tak krzywdzi? Inni korzystaja i mają się dobrze. Macie problem bo nie dostajecie na jedynaka? To sobie dorobcie drugie.

Gość gość
Pierwsze dziecko jest gorsze od drugiego. P********y! Niech daja po rowno kazdemu a jak nie to wcale niech nie daja.

Gość gość
Bulwersujecie się że patola bierze a same chętnie łapy byście wyciągnęły na swojego wypierdka gdyby dawali.

Gość gość
No wlasnie ja dorobie sobie. 13:07 a nie chcecie wiecej probowac z ciążą? W sumie 2 poronienia to rozumiem, moza sie zniechęcić.

Gość gość
Jak dla mnie 500+ powinno zostać zlikwidowane. Coraz więcej osób nie pracuje bo po co? Mnie stać na wychowanie/wykształcenie i 6 dzieci bez tego programu, ale razem z mężem pracujemy a nie rozmnażamy tylko.

Gość gość
ja mam 2 dzieci i biore 1000zl mam zamiar zajsc w 3 ciaze i bede wtedy brac prawie 2000zl ( do 500+ dojdzie rodzinne)

Gość gość
Ja biorę 5500.

Gość Dagmara2002
W przypadku upławów spowodowanych zakażeniem pochwy, należy koniecznie wdrożyć leczenie, aby nie zarazić partnera oraz nie dopuścić do poważniejszej choroby

Gość gość
To ci radze tez i 4 zrobic. Bo wtedy emeryture dostaniesz, a z 3 ani do pracy, ani emerytury.

Gość gość
Nic, mam jedynaka

Gość gość
Ja pracowałam w banku ale zwolniłam się bo dostaję 3000 z 500 plus a tak to zarabiałam 4000 zł. Więc nie było sensu pracować.

Gość Dagmara2002
W zeszłym roku pojawiły mi się jakieś śluzowate, cuchnące upławy. Zaraz potem poszłam z mamą do ginekologa, tam pobrali mi wymaz, a po otrzymaniu wyników lekarz przepisał mi jakieś czopki. Leczenie pomogło, po kilku dniach było już lepiej, a po paru tygodniach nie było już śladu problemu.

Gość Dagmara2002
Tylko mama była na mnie zła, bo całe zakażenie złapałam od jakiegoś chłopaka na imprezie, i tym samym wydało się, że zdarza mi się puszczać

Gość gość
gość dziś Bulwersujecie się że patola bierze a same chętnie łapy byście wyciągnęły na swojego wypierdka gdyby dawali. xxx Chyba Cię Bóg opuścił. Sama formuła programu jest irytująca. Jakim prawem rodzice jedynaków mają łożyć w podatkach dla nieuświadomionych o zbawczej roli antykoncepcji patusów? Napisałam celowo patusów, gdyż ludzie honoru, poważani, na stanowiskach nie występowali o dofinansowanie z tytułu pisowskiego przekupstwa wyborczego. Sami dajecie o sobie świadectwo.

Gość Dagmara2002
A mi mama oddaje należne mi 500+ i mam za co kupić gumki oraz szlugi

Gość gość
Zanim zaczniecie pyskowac przeczytajcie, mam nadzieje ze choc mala garstka ludzi jest na tyle rozumna, by to ogarnac! Od polowy lat 80 , w Polsce notowano coraz to mniejsza liczbe urodzen. Spoleczenstwo zaczelo sie starzec. Program 500+ nie jest wspieraniem patologii, a proba reanimacj narodu. Wiem ze najwiecej krzycza rodzice jedynakow...ale za te 30-40 lat, gdy moja czworka dzieci bedzie pracowac, na rowni z twoim jednym . Kto wowczas zapracuje na nasze emerytury? Rzecz oczywista ze ze skladek moich dzieci dostaniesz ty. Wiec poniekad ten uklad jest zupelnie fair! Prawda? Tylko ze ty na moje dziecko lozysz 18 lat,moje dziecko bedzie pracowac 40-45 lat i odkladac na nasze emerytury. Oczywiscie cudem bylo by gdyby ktos emerytem byl 45 lat, ale ty tez masz meza i on tez dostanie emeryture. Ta emerytura dla mam czworga to nic innego jak proba wystrzelenia lud******osmos, teraz brzmi fajnie,ale za te 20 -30 lat , to beda jakies smieszne pieniadze.Prawda? I moja czworka bedzie pracowac na twoja emeryture , ktora kilkakrotnie bedzie wyzsza od mojej, na ktora twoj jedynak nie bylby wstanie zapracowac sam... Wiec nie zalujcie im 500+ , bo to chwilowy dobrobyt, bez perspektywy na przyszlosc. Jeseli nie wychowa dzieci tak by pomogly na starosc, umrze w nedzy.Niech maja i osemke dzieci , by nie musiec pracowac cale zycie, ale co potem? Tylko piach!