Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego teściowej zależy by synowe chodziły do pracy, skoro kasy jest dużo?

Polecane posty

Gość gość

nasi męzowie po kilku latach odkuli się i zarabiają bardzo ciekawie jak na polskie realia. Teściowa nie może znieść, że żony pracują na pół etatu, a jednego żona wcale. Bez przerwy czyni nam aluzje, że "praca jest tylko wtedy, jak jest krew, pot i łzy, człowiek sie narobi na tę pensję. A nie tam zabawa w prace, że kilka lekcji udzielisz albo korki, to ma być cięzkie doświadczenie". A dlaczego??? To że ona miała ciężko to znaczy że każda musi????

Gość gość
"nasi mężowie"? co to za dziwna poligamia? masz rozdwojenie jaźni? schizofrenia? W Twoim przypadku teściowa wysyła cie do pracy abyś nauczyła się funkcjonować wśród ludzi. Pensja jest kwestią wtórną, priorytetem jest Twoja resocjalizacja abyś stanęła psychicznie na nogi i przestała mówić o sobie w liczbie mnogiej, ze swoją nieistniejąca koleżanka. Powodzenia.

Gość gość
Moja "koleżanka" to inna synowa. Istnieje, jak najbardziej. I tak, obydwu nam ona dooopę truje. To raczej ty wszędzie widzisz zmyślanie i spisek. Lecz się na łeb.

Gość gość
Bo to jest tak żebyśmy miały jeszcze gorzej niż one. Moja teściowa z pozoru dobra kobieta ale potrafi palnac. Ja wróciłam do pracy jak synek mial 7 miesięcy. Ona siedziała 6 lat w domu. Potem jakąś umowa zlecenie. Od 15 lat najpierw renta potem emerytura ale miała przecież o wiele gorzej niz ja z 1 dzieckiem.

Gość gość
Moja też mi gadała, a ja z pierwszym dzieckiem byłam w domu, aż poszło do przedszkola. Nie mogła przeboleć, że ona musiała pracować... ja w drugiej ciąży byłam na l4 a ona "4 kilometry codziennie szła przez zaspy", ja po porodzie miałam macierzyński dłuższy, w "jej czasach był 3 miesiące"... zawsze ona miała najgorzej, najciężej. Ja jej mówiłam wprost, że cieszę się, że te złe czasy już minęły i powinna ona też się cieszyć, że jej wnuki dłużej będą z mamą, że synowa ma lżej, syn. Nie komentowała ;-)

Gość gość
To jest takie zawistne pokolenie , nie mogą scierpiec że dziecko będzie dłużej widziało matkę nie potrafią się cieszyć że dzieciom jest lepiej , takie fałszywe katolstwo, każdy musi udawać męczennika jak one

Teściowa zatrzymała się w czasach Gierka. Takie marudzenie trzeba przeboleć, bo nic nie wytłumaczysz. Najlepiej 1 uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać i robić swoje

Gość gość
duzo kasy tzn. ile, a jak np, dopadnie ciebie choroba to co wtedy

Gość gość
Jutro może ich wszystkich zabić rekin albo autobus i co wtedy ? Gdybac to można do woli

Gość gość
22:42 looo jezu juz dopadnie choroba.... to pojdzie sie leczyc :-o Jak pojdzie do pracy za 2-3tys i dopadnie ja choroba to co wtedy?:-/ nic, takie samo jajco

Gość gość
A emeryturkę oczywiście po mężu wezmą i z czapki :-)

Gość gość
Hmmm u mnie jest trochę inne marudzenie, ale ze strony moich rodziców. Moi rodzice mają artystyczne zawody. Pracują mało, ale całkiem nieźle zarabiają. I dla nich taka praca fizyczna czy biurowa to praca "niegodna" :( Lubią wywyższać się, że niby robią coś bardziej wartościowego i prawie każda zwykła praca nie robi na nich wrażenia, nawet wtedy gdy daje wysokie zarobki. Wieśniactwo straszne :( No i efekt tego jest taki, że dla moich rodziców ja i moja siostra ZAWESZE jesteśmy gorsze, bo pracujemy na etat i nie robimy niczego "ważnego", artystycznego. Mój mąż bardzo dużo zarabia w korpo i mimo to też patrzą na niego z taką wyższością. Tak jakby to co robił było gorsze.

Gość gość
bo nikt nie lubi pasożytów, a zwłaszcza we własnej rodzinie

Gość gość
Pasożyty jest ta która truje na każdym kroku. Jeśli żona i mąż zgadzają się na takie życie to nie jest pasożyty. Wychowuje wtedy dzieci zamiast oddać komuś I może wyjdzie na ludzie. Co do tematu - zazdrość. Same tego nie miały. Moi teściowie zanim urodziłam próbowali wmawiać że urodze, pójdę spowrotem do pracy od razu nie korzystając z macierzyńskiego i im dam dziecko by mogli "nam" wychować.