Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie szukać pracy po socjologii?

Polecane posty

Gość gość

Kończę socjologię (właściwie dopiero za rok, ale warto się przygotować) powiedzcie mi proszę, gdzie po tym kierunku mogę znaleźć pracę? Myslę, że po takich studiach na pewno łatwo coś znajdę, ale chodzi mi o to gdzie konkretnie mam jej szukać, jakich ofert oczekiwać i oczywiście ile mogę zarabiać  ?

Gość gość
W lidlu :)

Gość gość
w szkole

Gość gość
W biedronce

Gość gość
najbardziej śmieciowy kierunek...współczuję. 1 na 10000 absolwentów będzie komentował jako socjolog wydarzenia ze świata w telewizji a pozostali lidl, biedronka...

Gość gość
otwórz agencję badawczą przeprowadzaj wywiady z ludźmi, na zlecenie firm

Gość gość
Takie pytania się zadaje w 2 liceum, a nie gdy się kończy studia. W sumie te informacje już i tak będą nieaktualne gdy się kończy studia.

Gość gość
4 lata studiujesz i nie wiesz co można robić po tym kierunku?! o ja pier dolę po cholerę te studia?!?! tyle pieniędzy w błoto

Gość gość
Myślę, że to najbardziej niedoceniany kierunek studiów ever. Mając obraz ludzkości w garści, jesteś jak pasterz obserwujący swoj***aranki (społeczeństwo). Prace znajdziesz tam, gdzie producent chce ogłupić i omamić ludzi.. czyli wszędzie :D :( W każdej korporacji jako pomysłodawca i współtwórca produktów; a także biurze poselskim, gazecie, biurze statystycznym, organizacjach zwiazanych z prognozowaniem gospodarki (do tego przydałaby się jeszcze ekonomia ale chyba niekoniecznie, bo na ekonomii jest wiele socjologii), jako reporter, dziennikarz, wykładowca, pisarz, ale głównie to chyba jako copywriter układający spoty reklamowe..

Gość gość
Oczywiście ww miejsca pracy są niezbyt wartościowe, uważam że studenci socjoligoi powinni mieć swe biura badawcze, pisać ksiazki o następujących procesach społecznych, prowadzić badania na szeroką skalę, odpowiadać na pytania jak naprawić świat?, jak pomóc ludziom się rozwijać? Itp. Powinni zajmować się oświecaniem ludzkości, tworzyć wielką radę, do której zgłaszaliby się najwięksi przywódcy z prośbą o porady i sugestie w zarządzaniu światem, a nawet jego najmniejszą częścią. Organ ten nie miałby żadnej mocy sprawczej chyba, że ideologiczną (aby uniknąć kolejnej kasty).

Gość gość
gość dziś Jest już inny kierunek od tego: zarządzanie i marketing.

Gość gość
Nic nie mam do pracy wykładowców choć mówi się, że ten kto potrafi najmniej zaczyna uczyć innych. :) W sumie nie, myślę że to błędne założenie na pewno nie odnosi się do całego grona, bo i wielki Arystoteles, Platon i kilku innych starożytnych myślicieli zajmowali się nauczaniem, Einstein - oczywisty geniusz i dziesiejsi wykładowcy najlepszych uczelni świata - jak Michio Kaku. Ci ludzie z pewnością są wybitni. Pisarze to także wybitni, a nawet genialni ludzie, prawie że prorocy jak Adam Mickiewicz :) A bez reporterów i fotoreporterów z prawdziwego zdarzenia nie mielibyśmy pojęcia co dzieję się z ludźmi w najbardziej makabrycznych zakątkach świata.. Tak więc.. chapeus bas..!

Gość gość
11:47 To czemu czekasz teraz na klienta w burdelu? hahahaha