Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypróżnianie a antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam W poprzednim tygodniu zazylam dwie tabletki radirex na zaparcia wieczorem około 20 a o 15 biorę antykoncepcje, moje pytanie jest następujące na następny dzień tak jak trzeba o 15 przyjęłam tabletkę jednak 2 h później oddałam luźny stolec tzn nie było go jakoś dużo ani nie był wodnisny normalny tylko może trochę mniej zbity że tak powiem, oraz godzinę po tym znowu się załatwiłam ale już malutko, czy mogło to obniżyć skuteczność? Nie była to według mnie jakaś silna biegunka żeby tabletka się nie wchłonęła, a wy jak myślicie? Poniewaz 3 dni później odbyłam stosunek

Gość gość
Tabletka wchłania się w przeciągu około 3 godzin. Jeśli biegunka wystąpiła szybciej to niestety istnieje ryzyko zajścia w ciążę. Jednak musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy była to biegunka czy tylko rzadki stolec. Jeśli jednorazowy rzadki stolec to raczej nie ma obaw. Ale dla swojej pewności to chyba powinnaś zabezpieczać się prezerwatywa przez 7 dni. Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to do antykoncepcji to możesz sobie o niej poczytać na http://antykoncepcjanamiare.pl/

Gość gość
Wydaje mi się że to nie była biegunka, a zwykle luźniejsze wypróżnienie się, biegunka to raczej jak co chwilę bym biegała do toalety

Gość gość
biegunka jest w tedy, jak biegasz więcej niż 3 razy dziennie na kibelek i do tego jak jest wodnista konsystencja, a nie luźny stolec. Spokojnie nie można zwariować, ja ostatnio przy vines miałam straszne biegunki i wymioty do tego i wiedziałam na 100 procent,że pigułka się nie wchłonęła, wiec zabezpieczałam się dodatkowo prezerwatywą przez 7 dni z moim partnerem zeby nie zajść w ciąże.

Gość gość
jak masz taki problem z biegunką to to jest niebezpieczne, najlepiej to idź z tym do lekarza, jesli ci powie,że taka natura, albo,że jelitówka, to kup sobie preparat intesta, on ureguluje Ci ładnie perystaltykę jelit i sprawi,że będziesz miała normalny stolec. No i pamiętaj o diecie !