Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można rodzić w makijażu...pytam się powaznie bo mam mega kompleksy

Polecane posty

Gość gość
11 44 a mnie personel powiedzial, ze moge przyjsc w makijazu na cc.

Gość gość
Koleżanka zaczęła rodzić w pracy, oczywiście w pełnym makijażu. Kiedy już po porodzie poszła do łazienki, to się załamała. Wyglądała jak miś panda.

Gość gość
Zazdroszcze Wam pieknej cery i pewnosci siebie. Ja slyszalam kilkakrotnie ze gdyby nie "to" bylabym piękna i fakt jak sie wymaluje wygladam ładnie ale bez...średnio. Doczepow i hybryd nie mam bo uwazam to juz za tandete do kwadratu. x skoro to problem twojego zycia, to czemu po prostu nie odłozysz kasy na usuniecie tego- kwasy, laser, itp, dobry lekarz ci coś dobierze i raz na zawsze będzie z głowy. to nie sa kwoty zaporowe, a gdyby to miało dla mnie aż tak wielkie znaczenie to bym wzieła kredyt na te góra 3 tysiace, byle wygladac jak cżłowiek

Gość gość
Lekarze? Tak uslyszalam, ze powinn sobie zrobic kwasy albo dermabrazje. Owszem, tez sa złośliwi. x ale to nie złośliwość- widać ze masz problem który obniza ci jakość zycia , to mówią co możesz zrobić. I tyle, ty sama powinnas wpaść na to zeby to zrobić, anie latami sie meczyć i narazać na uwagi. Chyba lubisz to jednak, bo inaczej po prostu poszłabyś na serię zabiegów usuwających problem i tyle, a ty nie wolisz sie obnosić z twarza której nienawidzisz

Gość gość
To załóżcie jeszcze czerwone szpilki do porodu żeby wyglądać szykownie na zdjęciach.... kobiety ile wy macie lat???

Gość gość
Lekarze? Tak uslyszalam, ze powinn sobie zrobic kwasy albo dermabrazje. Owszem, tez sa złośliwi. x ale to nie złośliwość- widać ze masz problem który obniza ci jakość zycia , to mówią co możesz zrobić. I tyle, ty sama powinnas wpaść na to zeby to zrobić, anie latami sie meczyć i narazać na uwagi. Chyba lubisz to jednak, bo inaczej po prostu poszłabyś na serię zabiegów usuwających problem i tyle, a ty nie wolisz sie obnosić z twarza której nienawidzisz Widze, ze kipisz jadem. Myslisz, ze nic nie robilam z twarza? Hahaha, robilam i kwasy, dermabrazje nie jedna, blue peel, bralam Diane 35, zastrzyki i inne. To bylo 20 lat temu. Dalej mam blizny i nie zapycham jej tona kosmetykow, i nie zapychalam dlatego slyszalam takie komentarze. Teraz jest dobrze ale i tak nosze lekki makijaz w lecie, mocniejszy w zimie. Idz pluj jadem gdzies.indziej.

Gość gość
Ludzie, kwasy i dermabrazja, to nie jest rozwiązanie dla kogoś z poważnymi problemami skórnymi. Ludzie się latami leczą u najlepszych lekarzy, a i tak wyglądają okropnie. A postronni właśnie myślą, że na kwasy do pani Uli albo myć się zacząć i to załatwi sprawę.. Wracając do tematu, rodziłam w zwyczajnym codziennym makijażu i po wyglądałam zupełnie normalnie. Nie wiem jak wy się malujecie, że rozmazany makijaż wygląda tragicznie. Wczoraj cały dzień w pracy, zakupy, a później przebiegłam 10 km i spociłam się jak świnia. Twarz wyglądała normalnie, makijaż po prostu częściowo starł się, wyparował, ale bez żadnych przykrych efektów. W sumie i tak wygląda taki szczątkowy lepiej niż brak makijażu. Nie wiem dlaczego do porodu kobieta ma iść z założenia jak pokutnica. Przecież to wpływa na nastawienie do sprawy. Chyba lepiej zacząć w dobrym nastroju i czując się ok na swój temat. Z Waszym podejściem, to po co robić ze sobą cokolwiek kiedykolwiek. Po co się myć, malować, układać włosy o 7 rano jak o 22 będę I tak spocona, rozczochrana itd..

Gość gość
15.37 i 15.45 to i tak nie zmienia faktu, ze cos z tym trzeba robić zamiast uzalać sie nad soba i kazdego traktowac jak wroga. Rozumiem ze to straszny problem, zwłaszcza dla kobiety, ale tez nie można odbierac wszystkiego jako ataku na siebie i to złosliwego. A przez te 20 lat dermatologia znacznie poszła do przodu. No i w przypadku takich problemów i takich kompleksów to sie staje na głowie zeby coś zrobić i szuka jak najlepszego lekarza i metody

Gość gość
Nie widzę przeszkód. Pomyśl, czy te po operacjach i z kwasem na ryju będą to sobie odsysać? Nie. A bez tego czułyby się tak samo c***jowo jak Ty bez makijażu.

Gość gość
Nie widzę przeszkód. Pomyśl, czy te po operacjach i z kwasem na ryju będą to sobie odsysać? Nie. A bez tego czułyby się tak samo c***jowo jak Ty bez makijażu. x ale sztuczne zeby i sztuczne nogi trzeba odjąć przed operacja

Gość gość
gość dziś "Pamiętam jak pielęgniarki się śmiały że laska wymalowala usta na czerwono a miała operacje pod narkoza i ja to rozmazali ta maska usmiech.gif" Dziwię się. Jak sie normalnie szykuje operacja pod narkozą to tuż przed każą robić gruntowny prysznic i włosy jak ktoś ma długie to zrobić warkocz aby sie nie plątały i nie przeszkadzały. O makijażu nikt nie wspominał, może dlatego, że nikt nie pomyślał, że ktoś by mógł wpaść na taki pomysł i pewnie jeszcze nikt na to nie wpadł, bo gdyby tak było to na pewno by doszła kolejna oficjalna wytyczna przed operacją. No ale cóż to poród, a nie operacja. Idiotek nie brakuje, a zazwyczaj zakłada się, że ktoś taki będzie jednak świadomy. Aczkolwiek dla mnie osobiście wyglądałoby to śmiesznie. Poród w makijażu. xxxxxxxxxxxxx abstrahując na plecach ją ciąć będą, ze warkocze każą pleść? ja mama długie, ale w d***e mieli co ja z nimi podczas cesarki zorbie makijaż też miałam, normalny, lekki, paznokcie do zmycia

Gość gość
15:58 Zębów jej operować nie będą

Gość gość
a jak robiłaś tego bachora to też w makijażu

Gość gość
gość dziś 15.37 i 15.45 to i tak nie zmienia faktu, ze cos z tym trzeba robić zamiast uzalać sie nad soba i kazdego traktowac jak wroga. Rozumiem ze to straszny problem, zwłaszcza dla kobiety, ale tez nie można odbierac wszystkiego jako ataku na siebie i to złosliwego. A przez te 20 lat dermatologia znacznie poszła do przodu. No i w przypadku takich problemów i takich kompleksów to sie staje na głowie zeby coś zrobić i szuka jak najlepszego lekarza i metody" Słuchaj Ja nie twierdze, ze z tym nie da sie czegos zrobic. Da sie, ale nie w takim stopniu, ze to calkiem zniknie, przynajmniej w moim przypadku. Robie rozne rzeczy nadal. Medycyna poszla do przodu, oczywiscie, tak. Niestety nie dysponuje taka duza gotówka zeby zlikwidowac problem w 100 proc. To sa grube tysiące. I nie jestem jakas chodzaca blizną, po prostu kompleksy zostaja.

Gość gość
gość dziś To że Ty się nie rozmazałaś, nie znaczy że kazda tak ma. Wiesz ze ludzie mają różną potliwość? niektórzy się pocą bardziej inni mniej. Ja np. po kilku godzinach w upale nie mam już praktycznie w ogole podkładu na sobie, chyba że roztopiony, bo poci mi się twarz. Gratuluję, że możesz chodzić w upalny dzień w pełnym makeupie i się nie rozmazać, ale zaręczam ci, że nie każdy tak ma.

Gość gość
gość dziś skoro nie jesteś chodzącą blizną, to może terapia? sorry, ale nikt nie jest idealny, ludzie mają znacznie gorsze schorzenia niż blizny po trądziku i jakoś żyją. Skoro masz kompleksy to idź na terapię samooakceptacji bo i tak nigdy nie będziesz idealna i nawet jak już będziesz miała gładką buzię to znajdziesz sobie wtedy inne defekty, ktorych nie będziesz akceptować.

Gość gość
psycholozka sie znalazła

Gość gość
Polki kompletnie siebie nie akcpetuja a to smutne,jak widze te 19latki czy starsze wymalowane jak do teatru jako aktorki ida w ciagu dnia ulica przy 40 stopniowym upale to sie zastanawiam co z nimi nie tak,jak juz zle sie czujesz to naloz puder i tusz ale mysle ze jak wezma ciebie bole to zapomnisz o makijazu

Gość gość
Może autorka ma cerę jak Horodyńska. Zobaczcie sobie na YT początek filmu Magdy Pieczonki o makijażu. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można mieć taką cerę.

Gość gość
gość dziś to niestety często wina polskich facetów... nie komplementują swoich kobiet, często je dołują :) kobiety nabierają kompleksów Kiedyś też taka byłam... zawsze chodzilam w makijażu, nie nosiłam krótkich spodenek, itd. Aż poznałam mojego obecnego mężczyznę, który ciągle mi powtarza, że jestem piękna.. dzięki niemu dzsiaj nie muszę się malować, chodzę ubrana jak chcę

Gość gość
17:52 masz racje. Mieszkam za granica i tutaj kobiety zadbane ale nie wymalowane. Mało kobiet tak naprawdę widzi się w pełnym makijażu. Jak coś to ewentualnie rzęsy delikatnie pociągnięte tuszem. A spotkać kobietę na obcasach to już rzadkość. Chyba tylko w polskim kościele.

Gość gość
Zagranica tez się malują i chodzą poubierane jak lafiryndy Co wy p*********e

Gość gość
No można i umaluj cipę

Gość gość7687
co do doczepow to dajcie spokoj z gadaniem ze to tandeta, zalezy jakie wlosy , jaki kolor i dlugosc, mnie doczepy ratuja zeby miec wogole fryzure, bo lamia mi sie wlosy i to jedyna szansa zeby zagescic i przedluzyc je do ramion , inaczej musialabym chodzic na krotko ostrzyzona z lichymi wlosami co wyglada strasznie

Gość gość
gość wczoraj Do tej pani co jej mąż jest anestezjologiem (... ) Nilt nie zwrócił nawet uwagi na moj makijaż a caly czas rozmawialam z anestezjologiem bo mialam znieczulenie w kregoslup. Mialam tylko czepek na włosy. A mąż dopiero pojechal po wszystkie rzeczy dla mnie. Jak mialam niby umyć pysk? Jak platkow kosmetycznych i plynu do demakijazu nie dają x Czy ty czytasz uważnie? Ona napisała, że czyta twarz jest potrzebna do przymocowania rurki, czyli do intubacji, a ty miałaś w kręgosłup kretyńska wtórna analfabetko. Przyjechałaś na cc, które miałaś ze wskazania w karcie ciąży i był czas na to, aby dać ci znieczulenie zewnątrzoponowe, podczas gdy w czasie sn wystąpią komplikacje, to trzeba szybko jechać na stół, a usypiają cię całą i wtedy może jest możliwość dostania rury w gardło, którą trzeba ustabilizować na twarzy plastrem. Może cc jest kiepskim przykładem, bo ta narkoza nie trwa długo, ale do jakiejkolwiek operacji musisz mieć czystą twarz