Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bomsight222

Opuchlizna twarzy

Polecane posty

Gość bomsight222

Witam Szukam pomocy. Jak każdy nie lubię chodzić po lekarzach, a że rzadko miałem okazję to chciałbym się Was poradzić , po jakie badania i do jakiego lekarza uderzyć z poniższym problemem.. z 5/6 msc temu zaczęło się od ucisku nad nasadą nosa, okolice czoła (nasilający się z upływem dnia) Byłem z tym u laryngologa. Pani laryngolog stwierdziła, że spływa mi jakaś tam wydzielina, lekkie zapalenei spokówek. zjadłem kilka antybiotyków i nic nie pomogło . RTG zatok nic nie wykazało . Ucisk towarzyszy mi do dzisiaj. Ogólnie kataru dawno nie miałem, ale w okresie jesienno zimowym łapie mnie b. często. no i większość czasu mam biały język. Ostatnio doszły: uczucie guli w gardle i jak bym miał zgrubiałą szyję, gdy ruszam głową na boki. Kolejny bardziej denerwujący objaw obrzęk dolnej części twarzy - głównie policzków. Obrzęk jest większy zazwyczaj rano i w upalne dni, a także podczas picia wysoko % alkoholu ( bo dzień po to normalne) Obrzęk czasami znika nawet całkowicie gdy jest chłodniejszy dzień i zaliczę do tego większą aktywność fizyczną (przebiegnę 10 km albo 1,5 h na siłce) Wyniki badań większosc w normie . Podam tylko co jest poza albo blisko normy: leukocyty 4 - norma 4-10 płytki krwi 152 - norma 150-390 limfocyty % 48,7 - norma 20-45 bezw. l. monocytów 02 norma 02- 09 próby wątrobowe są w normie i tsh też bo wynosi 1.92 przy normie 03-4,5

Gość bomsight22
up