Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skandaliczny stan moich stóp proszę o porade

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ze swoimi stopami. Chciałam mieć miękkie stópki , przyjemne w dotyku. Uzywalam już w ciagu 2 miesiecy dwa razy skarpet zluszczajacych. Kupilam dwa kremy do stop do skory szorstkiej i zrogowacialej. Skora zeszla niestety tylko z palców i ze środkowej czesci. Z pięt i przy palcach nic kompletnie. Ti jest skorupa nie do ruszenia. Kamień. Jak przejade reką to te stopy drapią są szorstkie jak pumeks. Czy jest jakis ratunek dla takich stóp bo domowe sposoby nie pomagają a staram się ale ta skorupa szorstka papuer ścierny jest nie do ruszenia.

Gość gość
Laser tylko

Gość gość
Krem Rekord Łuszczy.

Gość gość
Tzn jaki dokladnie zabieg i ile mniej wiecej kosztuje

Gość gość
litości, to nie jest wątek na forum macierzyńskie

Gość gość
Weź sobie nóż i nie będzie nóg

Gość gość
Idź na porządny pedicure

Gość gość
idź na porządny pedicure lecznicy i będzie ok

Gość gość
Idź do kosmetyczki ma kwasy.Zdejmie Ci te zrogowaciałą skórę jak skórkę z jabłka. Znikają pęknięcia i suchość. Poza tym myślę że z opisu nie jest to dbałość o stopy.Powinnas ścierać je delikatnie pumeksem codziennie przy prysznicu, rano i wieczorem Scholl na pękające pięty.Wieczorem gruba warstwa maści z wit.a plus e i polecam maskę do stóp Acerin.Ja używam jej codziennie jako kremu.O wiele tańsza niż Scholl i o wiele lepsza.Kupuje na allegro, są też chyba w aptece.

Gość gość
Jak długo ty hodowałaś tą twardą skorupę?:O

Gość gość
u mnie podziałało maczanie w occie jabłkowym (przepis w internecie) a po tym zabiegu tarką do stóp schol

Gość gość
Też polecam ocet jabłkowy.

Gość gość
Codzienne ścieranie, to akurat masakra dla stóp i wywołuje przeciwny efekt. Najlepiej to idź na podologiczny pedicure na początek. Z domowych radykalnych rozwiązań, to jest taki płyn Scholl z chlorkiem potasu chyba, rozpuszcza skórę. Ja po tym miałam zbyt cienką skórę i mi się stopy zaczęły odparzać, więc użyty z umiarem może będzie akurat dla ciebie. A do pielęgnacji cerkoderm i masło karite.

Gość gość
Jaka dokladna nazwa tego płynu bo w necie nie ma?

Gość gość
gość dziś Absolutnie nie powinna ścierać, a na pewno nie codziennie (góra raz na 2 tygodnie i lekko), bo to właśnie usuwanie mechaniczne powoduje zwiększoną keratynizację i narastanie martwego naskórka. Wystarczy na całe stopy stosować krem z mocznikiem 10% a jeśli pięty mają skłonność do rogowacenia to na nie punktowo, co 2-3 dni, coś mocniejszego, typu hasceral czy ten rekord. Moja mama miała ten sam problem, jak przestała praktycznie używać pumeksu i tarki, a zadbała o pielęgnację to "cud się stał" (oczywiście nie od razu, rozregulowana skóra potrzebuje paru tygodni na naprawę).

Gość gość
Wybierz się do miejsca, w którym zajmują się leczeniem i pielęgnacją stóp. W Gliwicach znajduje się www.podologgliwice.pl Tam usuwają zgrubiałą skórę ze stup i zajmują się leczeniem różnego rodzaju schorzeń stóp.