Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana86

Zły wynik usg genetycznego.

Polecane posty

Gość Załamana86

Dzis robiłam usg genetyczne + pobrano mi krew do testu pappa, jest 15t+5d, badanie robione później, ponieważ ciąża jest młodsza o ponad dwa tygodnie. JEstem po jednym wczesnym poronieniu, teraz wierzyłam, że bedzie ok. Badanie usg wykazało, że dziecko ma prawdopodobną przepuklinę przy dolnym odcinku kręgosłupa, pani dr nie spodobał się tez obraz w czaszce. Stwierdziła, że może to być wada genetyczna albo wada powstała na skutek niedoborów kwasu foliowego. Kwas od dawna suplementowałam w postaci łatwo przyswajalnego folianu :( Jestem załamana, to jak wyrok, nie wiem co robić. Oszaleje czekając na wyniki testu pappa :( Później od razu chcemy zrobić amniopunkcję, To jest jak dla mnie już teraz jak wyrok.

Gość gość
Przytulam.

Gość gość
Przytulam <3

Gość gość
Ojejku wspolczuje Ci. Moze idz do innego lekarza? Rodzilam 2 razy i lezalam dlugo w szpitalu i powiem Ci ze kobiety mialy rodzic chore dzieci a teraz sa calkowicie zdrowe. A nieraz bylo tak ze nikt wady nie zauwazal. Teraz jestem w 3 ciazy i tez planuje zrobic usg genetyczne. A powiedz jak oni to robia? Jestem w 10 tygodniu

Gość gość
Na ile to możliwe zachowaj spokój. I koniecznie zrób USG najlepiej w dużym mieście w uznanym miejscu. Będzie dobrze!

Hej. Bądź dobrej myśli póki nie rozszerzysz badań. Pierwsze badania prenatalne nie dają 100%pewnosci. Zamiast amniopunkcji mozesz wykonać mniej inwazyjne badania ale jest niestety drogie. Mówię o teście harmony lub nimfy ( koszt ponad 2tys) ale wykonuje sie je z krwi. Staraj sie nie myśleć póki nie rozszerzysz badań. Trzymam kciuki i przytulam

Gość gość
Trzeba sprawdzic wynik raz jeszcze

Gość gość
Na razie zrób ponownie USG, tylko jak najszybciej...

Gość gość
dziś w trzeciej ciazy i zamierzasz zrobic USG genetyczne:o coś w poprzednich chyba poszło nie tak, bo USG genetyczne to to ktore wykonuje sie mieszy 11-14tyg ciazy , i ma za zadanie przesiewowe wylapanie wad zarodka. To nie jest nadobowiazkowe!

Gość Załamana86
Robiłam badanie w klinicznym szpitalu polozniczym w poznaniu, wiec podejrzewam, ze musza mieć dobry sprzęt :( Nie wiem czy test nifty itp wykrywa wady tego typu. Spróbuje się umówić do mojej prowadzącej, ale do końca sierpnia ma urlop, chyba mnie coś trafi. Lekarka stwierdziła, ze jest w jednym miejscu za mało płynu jakiegoś tam, nie pamiętam, to było już jak przez mgłę. Długo staraliśmy się o tą ciąże, do tego to ciąża od początku z problemami, ciagłe plamienie.

Gość gość
Zalamana 86 ----- robilas na Polnej ? Tez jesteem z Poznania .. Sprzet owszem maja bdb ale zalezy tez kto robi badanie ..

Gość gość
test nifty i harmony wykrywa zespol downa, patau, edwardsa

Gość gość
Gosc 13:39 mam zdrowe dzieci ale lekarz naciska na te badanie i chyba nie mam wyjscia.

Gość gość
możliwe, że dziecko ma wady, dlatego plamiłaś, organizm chciał wydalić zarodek. ale był sztucznie podtrzymywany i teraz jest jak jest