Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jecie zazwyczaj w domu

Polecane posty

Gość gość

Moze podrzucicie pomysly na posilki. Co jadacie zazwyczaj.

Gość gość
jedzenie

Gość gość
17.54 pamietaj, ze jestes tym co jesz.

Gość gość
Kolejny frazes. Nie czuje się jak kartofle.

Gość gość
Co jadacie na sniadania i kolacje? Kanapek mam dosyc. Jajecznicy nie lubie. Salatki i nalesniki czasochlonne.

Gość gość
Śniadania to np. szakszuka, omlety na słodko czy na słono, budynie z kaszy jaglanej albo ta kasza z mlekiem, tosty, musli czy granola (domowe), koktajle owocowe. Kanapki czasem, ale urozmaicone - różne pasty, różne dodatki (można przygotować poprzedniego dnia wieczorem), np. dziś zjadłam kanapki: jedna z tapenadą, jajkiem i szczypiorkiem a druga z pesto bazyliowym, pomidorem i parmezanem. Kolacje: tarty wytrawne, teraz leczo czy ratatouille (a do ratatouille np. sardynki z piekarnika), sałatki różnego rodzaju, różne stir-fry'e, curry, warzywa zapiekane, quesadillas, domowa pizza, domowe bugery, zapiekanki, makarony...

Gość gość
Śniadanie-płatki owsiane z rodzynkami i owocami.

Gość gość
ja nie kombinuję. Na śniadanie zawsze sucharki z dzemem albo musli z mlekiem. Naprzemiennie.

Gość gość
Na sniadanie parowki, drugie sniadanie chleb z baleronem, potem jakies leczo albo schaba z ziemniakami, na kolacje jakas rybe w salatce jarzynowej w majonezie, albo kielbaski na cieplo, albo chleb z pasztetem. Zupki chinskie lubie. Jakby kto pytal waze 60 kg i mam 170 cm.

Gość gość
Co jezt w lodowce jemy

Gość gość
Jem bardzo dużo bakali

Gość Żre słodycze ciagle
Na sniadanie zapycham sie wszelakimi slodyczami, czekolada, chałwa, sezamki, ciastka itd. + kawa z mlekiem i cukrem - czasem zrobie platki na mleku, owsianki -jogurty lub serki Obiady jadam normalne ale z tych szybkich np. Spaghetti (sos ze sloika), piers z kurczaka Na kolacje przewaznie jakies owoce. Miedzy posilkami gdy zglodnieje podjadam slodycze. Waze 52kg, mam 170cm wzrostu- gdyby ktos sie zastanawial jakim wielorybem jest osoba o takich nawykach zywieniowych...

Gość gość
Sałatki niby czasochłonne..?? zalezy jakie ! W środę wieczorem zrobiłam sałatkę do pracy na czwarte dla mnie i dla męża. ugotowalam soczewicę ale nie tą drobiutką tylko zieloną, gotuje sie sama przecież, ok 25 minut od wrzenia. jak się gotowalo, to umyłam i pokroiłam pomidory malinowe, cebulkę czerwoną, natkę pietruszki, awokado, paprykę żółtą; dorzucilam pestki słonecznika, w kubeczku wymieszałam skladniki na sos: olej rzepakowy, sosk z cytryny, nieco octu jabłkowego, oregano, płatki chilli, sól pieprz. wymieszałam wszystko, roboty było 10-15 minut, a rano wrzucilam zimną soczewicę i mielsimy pycha sałatkę do pracy. wcale nie czasochłonną. Na sniadanie lubię owsiankę z bananem i daktylami, lub posiekanym jabłkiem i malinami/borówkami i rodzynkami. lub czasem jajka sadzone. w weekend zwykle mamy wszyscy troje w sobotę co kto chce, a w niedzielę jajecznicę z cebulą, pieczarkami i czasem z kurkami. kolacji ja nie jadam a jak już to wsunę jogurt naturalny z odrobiną miodu. mąż na koację zwykle je bułkę z serem i ogórkiem, dziecko podobnie lub kaszka manna z dżemem.

Gość gość
tu kilka pomysłów na 2 sniadania ;) pyszności braunhousehold.com/pl-pl/porady-kuchenne/drugie-sniadanie-do-szkoly

Gość gość
Moja kolacja dziś sałatke z Lidla tę gotową co tylko polac sosem trzeba ( składniki mieszam ale sos wyrzucam) i pół smoczego owocu